Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1457439 alkalommal)

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #7725 Dátum: 2014. Január 25. - 12:42:45 »
Jé ilyen térkép is van.  :idea:
le vagyok maradva. MInden város le van fényképezve?
Tyű az anyja a google nem szarozik.  Tényleg be vagyunk hálózva. Kíváncsi leszek mikor rakják be rendes gps ekbe ezeket a képeket.
De mikor vették fel az országot? Nem kis munka lehetett.  :fejtor: :fejtor:

"Hé, ember a holdon!" :fetreng:

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #7726 Dátum: 2014. Január 25. - 14:58:05 »
Jé ilyen térkép is van.  :idea:
le vagyok maradva. MInden város le van fényképezve?
Tyű az anyja a google nem szarozik.  Tényleg be vagyunk hálózva. Kíváncsi leszek mikor rakják be rendes gps ekbe ezeket a képeket.
De mikor vették fel az országot? Nem kis munka lehetett.  :fejtor: :fejtor:

Ááá, sok a fehér folt még itthon. Persze a nagyobb városok elég jó lefedettséggel bírnak, de a kisebbekre nem sok időt pazaroltak Nem tudom valaha pótolják-e a hiányosságokat. Valamiért azt gondolom, hogy mostanában nem.
Megjegyzem a számomra legérdekesebb részekre az USA-ban sem engedték be a kamerás autót.
Pl a keleti partvidéken Stamford és Norwalk közti Darien Tokeneke park környéke, vagy a Dallastól északra lévő Frisco néhány negyede, esetleg a floridai Sarasota néhány utcája. Nem véletlen, hogy nem megy tovább a verda:

Fentről, műholdképről ígéretesnek tűnnek pedig. :)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Jack Ward

• Törzstag
  • Mr. Cobra
« Válasz #7727 Dátum: 2014. Január 26. - 14:53:44 »
Mondjuk a fenti képen látható "Private Roads" felirat miatt nem is csodálom, hogy nem megy tovább az autó. Azt viszont nem értem, hogy egy magyar kisváros főutcájának egy-egy részletét miért nem lehet megmutatni. Mi olyan titkos abban?
You're the disease and I'm the cure.

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #7728 Dátum: 2014. Január 26. - 16:21:30 »
Egy egész sor összeesküvés-elméletet elő lehetne hozni, de szerintem baromi jó dolog a street-view.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #7729 Dátum: 2014. Január 27. - 10:06:16 »
Egy egész sor összeesküvés-elméletet elő lehetne hozni, de szerintem baromi jó dolog a street-view.

Tényeg jó dolog, csak épp az a gondom vele, hogy nem átfogó. Valami oka kell, hogy legyen annak a sok fehér foltnak Magyarországon. Pénz- illetve idő hiány, érdektelenség? Ki tudja. Nyilván a guglinak sokkal fontosabb saját országa, mint az onnan nézve világ végén és a béka segge alatt lévő kis picinyke országocska, amiről a Nagy Lavóron túl a lakosság 98%-a jó eséllyel azt sem tudja, eszik-e, vagy isszák. :)
Csak kiragadott példaként: nem tudom mennyivel kevésbé attraktív vagy érdekes Kalocsán a Dankó Pista utca képe mondjuk a hasonló lakosságszámmal rendelkező, Mississipi állam- béli Greenwood Cleveland ave képétől? Gyanítom semennyivel.
Pedig a kamerás autó járt Kalocsánál is a térkép szerint. Kövér gázzal a főutakon. A városba valamiért nem tértek be bolyongani.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #7730 Dátum: 2014. Január 27. - 10:33:22 »
Magyarország s az USA tagállamai között személyiség jogilag óriási a külömbség.

Ha nem tévedek s nem szokokvilyenben pár éve még ádáz levelezés volt a Google inc. S a magyar jogvédők közt a fényképezős autó felől. Egy ideig semmit se képezhettek le, amiből mára az lett, hogy arc takarás, rendszám eltüntetés kötelező.

:bocs:
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #7732 Dátum: 2014. Január 29. - 12:54:54 »
http://444.hu/2013/08/22/nemsokara-budapestet-is-kezelesbe-veszi-a-google-ketfeju-zsirafembere/

Ez rendben is van, ahová gyalog lehet csak eljutni és valamiért érdekes, majd alanyunk végigjárja. De egyedül van szerencsétlen, ha jól tudom, így gyakorlatilag aggastyán kóráig róhatja a magyar ösvényeket. :)
A turistautak pont hu portál és az opemmaps pont eu már évek óta foglalkozik azzal, hogy a közösség erejét kihasználva feltérképezzék az ország és Közép-Európa turista útjait, amit aztán ingyenesen használható, gps-be tölthető térképeken meg is lehet jeleníteni.
Itt nagyjából ingyen dolgoznak a lelkes felmérők, általában saját eszközöket használva és a térképet rajzolók sem keresik magukat halálra rajta.
http://openmaps.eu/
http://www.turistautak.hu/maps.php?id=magyarorszag&image=raster

Nagyjából ezzel az erővel Magyarországot is viszonylag gyorsan végig lehetne fotózni, viszont itt ugye saját eszköz nem jöhet szóba. Szerintem akadna rá vállalkozó ember, aki ingyen, szabadidejében is csinálná a dolgot. Nem is kevés. Elég lenne, ha csak szűkebb pátriáját végigjárná a kamerával, mert mindenhol akadnak tettrekész emberkék.
A guglinak pusztán annyi lenne a dolga, hogy hardverrel ellássa a jelentkezőket.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #7733 Dátum: 2014. Február 06. - 21:31:55 »
A fontis hszeket áttettem egy méltóbb, önálló topicba.

http://borotvaforum.hu/index.php?topic=2978.msg105460#msg105460

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
« Válasz #7734 Dátum: 2014. Február 07. - 07:27:45 »
Jó gondolat volt, Kuni, köszönet neked!  :sör:
Nem tudom, a borotvatalis képekből át lehetne-e emelni azokat a képeket, amelyiken Fonti is rajta van?
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #7735 Dátum: 2014. Február 07. - 07:41:35 »
Jó gondolat volt, Kuni, köszönet neked!  :sör:
Nem tudom, a borotvatalis képekből át lehetne-e emelni azokat a képeket, amelyiken Fonti is rajta van?
Az ötlet nem az enyém, Ed kérte az önálló topicot. És jól is tette.
Ha gondolod, átemelheted őket kézzel. Beagyazásra kattintva az elérhetőséget a szokott módon beilleszted.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #7736 Dátum: 2014. Február 12. - 16:28:29 »
MAYDAY!
Van köztetek gyerekorvos, srácok?
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #7737 Dátum: 2014. Február 12. - 17:07:50 »
Köszönöm a gyors segitseget, pmol es Topi! Köszönöm!
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #7738 Dátum: 2014. Február 12. - 17:23:50 »
 :handshake:

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #7739 Dátum: 2014. Február 12. - 17:31:42 »
Bármikor! :hat:
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici