Szoktam venni én is kis alutasakos kutyakaját az ebeimnek. A legtöbb ilyen kis alutasakosnak olyan illata van...pff.... mikor kibontja az ember, már szinte késztetésem van: még egy kutyatál elő és térdelés az ebeim mellé...
Szóval az elmúlt 10 évben nekem nem sikerült olyan emberi fogyasztásra szánt akármilyen májkrémet vennem, ami ezekkel az alutasakosokkal ( legalább is illatban) felvették volna a versenyt. Az biztos, hogy mostanában hanyagolom is a májkrémeket, mert minden van bennük, csak máj nincs... ( ha jól emlékszem a full prélmium is már csak 40%-májat tartalmaz, iszonyú drága is és nem is igazán izlett...) Ez elméletileg kacsamáj pástétom volt konyakkal vagy sherryvel... régen ez egy olyan 1 évben egyszeri etalon volt. Leamortizálódott ez is, mint minden kutyakaja szint alá...
Száraztápot (lédig) én is azt vallom, illik megkostolni (és persze kiköpni), mert van amikor szinezett szimpla enyhén ízesített gabonaörleményt akarnak rásózni a gyanútlan gazdira... ( ezt is megeszik a "dögök", csak hússzármazék nincs benne elég, ami meg fehérjebevitel ill. a spórolás miatt akár gondot is okozhat - meg persze ne akarjanak átvágni... )