Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1462050 alkalommal)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Kávézó
« Válasz #8625 Dátum: 2014. Augusztus 04. - 08:10:27 »
Dehogy mondtál hülyeséget, tök jó ötletet adtál. :thumbup: Ilyesmibe gondolkodtam én is, csak a hőálló üveg, amiből a nagyok csinálják, egy kisebb konyha ára, ezt az ikeás lapot pedig nem találtam. Majd szépen állítva rakjuk, és jó lesz. Egyébként már kiszámoltuk, mivel lesz két 220-as álló szekrény is a pult mellett, az megadja a magasságot; ezeknek a tetejével fog futni a 80-as felső szekrény teteje. Ha minden igaz, 57.5 cm lesz nálunk így a hátlap. Ezek vághatóak. Vízelvezető nem lesz, csak sziló, szépen... :)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #8626 Dátum: 2014. Augusztus 06. - 21:04:29 »
És ha kb. kétévente új, és jobb mobilt ad a szolgáltató "ingyen", akkor miért vegyek a régihez több ezerért új akksit?
Mondjuk amióta a mobilom olyan képet csinál, mint a fényképezőm, és zenét is lejátszik, azóta se kamera, se mp3, plusz laptop se kell a netezéshez, ja és gps sem kell.
Ez kevesebb eszközt jelent hosszútávon. Ehhez mit szólnak az "összeesküvő" klubok, gyíkemberek, stb.
 :fetreng:

Egy teló sosem fog olyan képet készíteni, mint egy normális fényképezőgép. Vagy nagyon gyengusz az a fényképező...:)
Messze vannak ezek még a tükörreflexes szinttől
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #8627 Dátum: 2014. Augusztus 06. - 21:11:13 »
Egy teló sosem fog olyan képet készíteni, mint egy normális fényképezőgép. Vagy nagyon gyengusz az a fényképező...:)
Messze vannak ezek még a tükörreflexes szinttől
Egy mondás szerint az a legjobb fényképezőgép, ami nálad van, amikor fotóznál. Nekem az a tapasztalatom, hogy amikor jön valami érdekes fotótéma, csak úgy, váratlanul, akkor a DSLR otthon csücsül a fiókban. Úgy meg nem sokat ér, a telefonnal meg mégis le tudom fotózni. Akkor is, ha tudom hogy közel se ad olyan kepet, optikája röhejes, stb, stb, stb, de mégis van egy képem a végén.

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #8628 Dátum: 2014. Augusztus 06. - 21:19:09 »
Hát egy jobb telefon simán kiváltja a kompakt fényképezőgépeket! Nem ér föl egy tükörreflexessel vagy egy goproval, de ez mindig nálad van. Van a családban eos komoly optikasorral és persze ha tudom, h kelleni fog akkor azt viszem, de hogy az lógjon mindig a vállamon ...
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #8629 Dátum: 2014. Augusztus 07. - 05:42:33 »
Hát egy jobb telefon simán kiváltja a kompakt fényképezőgépeket! Nem ér föl egy tükörreflexessel vagy egy goproval, de ez mindig nálad van. Van a családban eos komoly optikasorral és persze ha tudom, h kelleni fog akkor azt viszem, de hogy az lógjon mindig a vállamon ...

Így van.

A profi kamera olyan mint az esernyő. Pont akkor nincs az embernél amikor kellene.

A telefon meg kéznél, akarom mondani, zsebben van. Tehát kényszermegoldásnak jó.

Mégse maradok le semmiről.

Hol van már a gondtalan gyerekkor, ahol apám a vándortáborhoz odaadta a hőn áhitott Pajtás fényképezőgépét.. 9x9 es filmkockára 12 képet tudtam csinálni.

S érdekesmód elég volt.

Feketefehér képek. De ha belenézek, előugranak a gyerekkori emlékeim. Lehet szenilis leszek, de akkor, annyira át kellett gondolni mit kapok lencsevégre, hogy talán jobban belém ivódott az, amire azt mondtam, igen, ezt le kell kapni!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #8630 Dátum: 2014. Augusztus 07. - 06:22:02 »
Az hogy mennyire jó egy iphone kamerája relatív. Nyertek vele fotópályázatokat, használják ujságok is, és filmet is forgattak már vele. Az 5s már sötétben is egész jó.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #8631 Dátum: 2014. Augusztus 08. - 22:41:56 »
Következzen egy kis villanyszerelés. A lakásunkban a sütő tervezett helyére ki van húzva 5 ér, 2 mm2-es vezetékből(3 fázis, nulla, föld). A többi másfeles. Három fázisunk van. Jelenleg 3x10 A, de bővítve lesz. Nekünk a sütő és az indukciós főzőlap sem ott lesz, ahova eredetileg tervezték. A kérdésem az lenne, hogy ezt az öt eret toldhatom-e? Továbbá még egy helyen lenne megszakítva, mert a sütő és a főzőlap is máshol van. Ha igen, milyen kötési mód ajánlott? Forrasztás, vagy a rányomós bizgentyű? A kismegszakítóktól való távolság mennyire szól bele a vezeték méretezésénél? Jelenleg kb. 5 m-re építették ki, de a tervezett legtávolabbi pont kb. 10 m lesz. Nem akarok fölöslegesen vezetékeket húzogatni, de alul se méretezném.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #8632 Dátum: 2014. Augusztus 09. - 07:35:39 »
Én amondó vagyok, hogy a villanyt egyszer kell jól megcsinalni (csinaltatni). Új lakás, komplett felújítás estében tutti, hogy újra vezetekeles mellett lennék. De ehhez SEM értek :-D
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #8633 Dátum: 2014. Augusztus 09. - 08:05:24 »
A felújított lakást én is így csináltattam meg, de ez most vadi új, csak éppen nem minden az igényeinknek lett kialakítva. Már szinte minden áthelyezést megoldottam, ez a sütő-téma akasztott meg picit.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #8634 Dátum: 2014. Augusztus 09. - 08:05:45 »
Következzen egy kis villanyszerelés. A lakásunkban a sütő tervezett helyére ki van húzva 5 ér, 2 mm2-es vezetékből(3 fázis, nulla, föld). A többi másfeles. Három fázisunk van. Jelenleg 3x10 A, de bővítve lesz. Nekünk a sütő és az indukciós főzőlap sem ott lesz, ahova eredetileg tervezték. A kérdésem az lenne, hogy ezt az öt eret toldhatom-e? Továbbá még egy helyen lenne megszakítva, mert a sütő és a főzőlap is máshol van. Ha igen, milyen kötési mód ajánlott? Forrasztás, vagy a rányomós bizgentyű? A kismegszakítóktól való távolság mennyire szól bele a vezeték méretezésénél? Jelenleg kb. 5 m-re építették ki, de a tervezett legtávolabbi pont kb. 10 m lesz. Nem akarok fölöslegesen vezetékeket húzogatni, de alul se méretezném.

Mindenképpen a két pont között védőcsőben.

A kötéshez ( s itt most nem derült ki, normál CU ( merev)
, vagy sodrott erek érkeznek).
Ha normál CU akkor az a becsúsztatható kötőelem, átmérőre figyelni.

Ha sodrott, előszőr érhüvelyezni, s ujfent a wago tipusú kötéssel.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #8635 Dátum: 2014. Augusztus 09. - 08:08:22 »
Köszi! :sör:

A vezeték védőcsőben fog futni, természetesen. Merev. Az átmérőre figyelni mit jelent jelen esetben; megfelelő kötőelemet vegyek hozzá?

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #8636 Dátum: 2014. Augusztus 09. - 08:13:20 »
Köszi! :sör:

A vezeték védőcsőben fog futni, természetesen. Merev. Az átmérőre figyelni mit jelent jelen esetben; megfelelő kötőelemet vegyek hozzá?

Megy ez neked!

S figyelj, hogy a 2m²-s wagoba csak 2m²-s erek csatlakoztathatóak.

Nem elérhető Gesa

• Törzstag
  • Proraso über alles!
« Válasz #8637 Dátum: 2014. Augusztus 09. - 09:51:05 »
Nálunk a céges villanyász bácsi nem told, ha rövidre sikeredett, akkor újrahúz.
"Csak verem, verem, verem, majd beleszakadok, nem bántok én senkit, csak verem a habot...."

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #8638 Dátum: 2014. Augusztus 09. - 10:10:46 »
Nálunk a céges villanyász bácsi nem told, ha rövidre sikeredett, akkor újrahúz.

Ha ez lenne a bevett gyakorlat, Pakstól a lakásomig, egy kábel futna.

Lehet, s szabad toldani. De az érintésvédelmi, és a technológiai szabályokat be kell tartani.

A lakásban sok ponton kötünk kábeleket, lámpák, aljazok, stb.
Német megoldás volt, hogy a házban egy szekrényben van minden kötés, s oda a ház legtávolabbi pontjából, szakítás mentesen megy a kábel.

De már ott is enyhítették ezt, s csak a kónnyűszerkezetes házakban maradt előírás.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #8639 Dátum: 2014. Augusztus 09. - 14:31:57 »
Nyilván az a legideálisabb, ha nincs kötés a végállomásig, ezért is érdeklődtem ennek fontosságáról.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici