Köszönöm az onfókat, megnézek egy Nokiát élőben is. Facebook-on nem vagyunk fent.
Sokat nem lőhetsz mellé vele, majdnem 1 éve nyúzom; Androidról váltottam, elégedett vagyok. Persze a lényeg az az, hogy mit akarsz rajta? Telefon-sms-navigáció-emil-böngészés megy rendesen, viszont ha sok külsős programot, játékot akarsz telepíteni akkor nem ez a platform a tiéd.
Ezt írtam TOZ-nak egy pár hónapja, + -. (Nokia Lumia 520, WP 8.0 Black)
Előny:
- olcsó
- nagyon jól optimalizált: nem laggol, nem tölt sokat. pontos, precíz.
- 2 napos akkuidő
- szuper támogatottság: 2 nagy frissítést kapott eddig, a mostani ultranagy már ki van adva fejlesztői előzetesben és a mostanin kívül még legalább 2 frissítés kinéz neki.
- strapabíró: nem hordom tokban, de így sincs rajta karc.
- egyénre szabható: 6 fajta hátlap, 1500 Ft/db-ért. Most éppen sárga van rajta, eddig mindenhol tátott szájjal nézték, ahol elővettem.
- jó Google -kapcsolat. bár a gugli mindent megtesz, hogy ne működjön jól WP-n, a naptár, feladatok, e-mail, keresés, gdrive szuperül megy.
- ingyen 20gb felhőtárhely.
- annak ellenére, hogy alsókategóriás cucc, az izzadt-vizes kezemet is marha jól érzékeli, aminél a Huawei elbukott, ez tudja.
Hátrány:
- nincs Google push (Google lekapcsolta az ActivSynch-et, így csak 15 perc a legkisebb frissítési idő, bár állítólag a mostani 8.1-es frissítésben sikerült ezt a Microsoftnak megoldania)
- toast értesítések bizonytalanok: a mobilarénás fórum alapján az emberek 20-30%-ának baja van a WatsUp toast értesításekkel: nem jön meg az üzi, késik, nem jelezi ki a hívást. Nem tudom én nem használom.
- kevés program a Store-ban.
- speciális programokat nem írnak rá: folyamatosan megy a nyavalygás, hogy bizonyos speciális programok egyszerűen nincsenek rá: emiatt neked sem tetszene, ebben egészen biztos vagyok.
- programfrissítések faszsága: naponta egyszer (persze nem tudod, hogy mikor) ellenőrzi a frissítéseket: ha nem vagy neten, nem ellenőrzi. így van, akinek hetekkel (!!!) később jönnek a programfrissítések a telefonjára. (Természetesen kézzel jelenleg nem frissítheted a programokat. 8.1-gyel ez változik.)
Röviden: nekem nagyon bejön. Eddig azt mondtam, hogy low-end kategóriában ez egyértelműn nyerő, 100eFt környékén mást vennék. Ez annyiban módosult, hogy már 100eFt környékén is Nokiát vennék jelenleg.