Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 461736 alkalommal)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #1620 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 11:48:10 »
Mekkora a tepsi méret?

Az androidos készülékeknek - szerintem - pont ez a nnagy előnye, hogy sokkal kevéssé van lekorlátozva a felhasználó. Ráadásul nem tudom, hogy a iphone hogy kezeli a levelezést, de az én s3-osamom pl gond nélkül hozza a gmailomat, pedig van benne vagy ezer levél.

Ne feledd el, az android, google op, alapból természetesnek kellene lennie a gmail csípőből való kezelése.

De mivel a piacon 2.1-4.4 ig minden android verzió megtalálható, sok program ütközhet a rendszerrel.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #1621 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 11:53:59 »
Mekkora a tepsi méret?

Az androidos készülékeknek - szerintem - pont ez a nnagy előnye, hogy sokkal kevéssé van lekorlátozva a felhasználó. Ráadásul nem tudom, hogy a iphone hogy kezeli a levelezést, de az én s3-osamom pl gond nélkül hozza a gmailomat, pedig van benne vagy ezer levél.

Ne feledd el, az android, google op, alapból természetesnek kellene lennie a gmail csípőből való kezelése.

De mivel a piacon 2.1-4.4 ig minden android verzió megtalálható, sok program ütközhet a rendszerrel.

Ezzel most nem tudom mit akarsz mondani?!
Természetesnek kellene lennie a gmail kezelése? Szerintem az androidoknak az is :-)  Legalábbis akárhány androidos telefonom volt mind hibátlanul vitte!
Itt most egy iphone a problémás darab.
Ami fent van a play-ben azokhoz mind oda van írva, hogy milyen verziószámú androiddal kompatibilis!
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1622 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 11:59:27 »
Nemrég váltottam a K9-ről Aqua Mailre, nekem jobban kézreáll.
HW-ben a Sony Z1 Compact lényegesen jobb választás, 4,3", mellesleg vízálló, vadászatnál jól jöhet  ;)
Nézegetem őket szorgalmasan. Persze a mélyen tisztelt T-nek pont most nem működik a webshopja. :-) Ma ellenem van minden?
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1623 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 12:07:36 »
Nokia Lumia 635-öt használ valaki?

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1624 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 12:40:55 »
Worm:

Az android kezeli a gmailt.
A széttagoltság, sajnos az android széttagoltsága egyéb programok futtatásának szab gátat.

Fontos, hogy bármilyet is választasz, 4.2 de inkább 4.3-4.4 alaprendszere legyen.

Azon felűl amelyik tetszik.

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #1625 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 12:52:57 »
Nem akarok kekecedni, de nem vágom mit akarsz ezzel mondani :(
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1626 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 12:53:37 »
Nekem sem jött át  :+1:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1627 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 13:09:48 »
elemtöltős kérdés: van nekem egy Technoline (egyéb márkák alatt is fut) BC700-as töltőm. Eddig soha nem használtam a regeneráló funkcióját, amikor lemerít-tölt és ezt ismételgeti, most gondoltam kipróbálom 2 eneloop AA elemmel. 2 napja van benne, és még mindig dolgozik. Meddig tart egy ilyen móka, őszre készen lesz?  ::)

Van-e amúgy értelme, tényleg regenerál valamit? A töltő azt írja hogy már mindkét elem utolsó ciklusban mért kapacitása 2.02 Ah, ami a névlegesnél (1.9 Ah) nagyobb, de az az Eneloopnál tudtommal minimumként van megadva. Az egyiket valami 1.6 Ah-ról tornázta fel amúgy (szerinte).

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1628 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 13:42:06 »
Worm:

Azt, hogy az op fejlesztés nincs összhangban az aplikációkkal.

Ezért mindig igyekezni illendő a legfrissebb op teleppítésre.

Kezdőmókus:

Az én sony tőltőmben is van regeneráló opció.

Amikor úgy töltök, kb 1-2 órával nől ciklus.

Elméletileg, mivel ezek az aksik nem litnium polimerek, hanem nikkel-metál hibridek.

Memóriaeffektust észlelhetsz. Ami úgy jelentkezik, hogy idővel csökken az akkumulátor teljesítménye, mert az elektronjai átrendeződnek az állandó nem teljes lemerítés okában.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1629 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 16:18:41 »
Nokia Lumia 635-öt használ valaki?
Nem, de eléggé képben vagyok Lumia ügyben. (520-am van. Meg a páromnak. Meg az ismerőseimnek. A fórumról is már 2 embert befűztem. :D ) Ha Hangouts-ot akarsz használni, az WP-n egy kicsit zökkenős, külső program kell rá. (Működik, de azért nem vagyok tőle boldog.) Ha nagyon-nagyon erős érv a Hangout, akkor Android.
- ha esetleg pl. Facebbok-levelezést is tudtok használni, akkor arra igen jól működik a WP.
- a google mail levelezést jól kezeli, be lehet állítani 3 naptól a végtelenig, hogy mennyi levelet szinkronizáljon a telefon (hátránya, hogy nincs push google mail szinkronizáció, az automatikus csak 15 percenkéntit tud. persze kézzel szinkronizálgathatsz másodpercenként is.)

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1630 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 16:21:24 »
Köszönöm az onfókat, megnézek egy Nokiát élőben is. Facebook-on nem vagyunk fent. :)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1631 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 16:27:18 »
Köszönöm az onfókat, megnézek egy Nokiát élőben is. Facebook-on nem vagyunk fent. :)
Sokat nem lőhetsz mellé vele, majdnem 1 éve nyúzom; Androidról váltottam, elégedett vagyok. Persze a lényeg az az, hogy mit akarsz rajta? Telefon-sms-navigáció-emil-böngészés megy rendesen, viszont ha sok külsős programot, játékot akarsz telepíteni akkor nem ez a platform a tiéd.

Ezt írtam TOZ-nak egy pár hónapja, + -. (Nokia Lumia 520, WP 8.0 Black)

Előny:

- olcsó
  -  nagyon jól optimalizált: nem laggol, nem tölt sokat. pontos, precíz.
  -  2 napos akkuidő
  -  szuper támogatottság: 2 nagy frissítést kapott eddig, a mostani ultranagy már ki van adva fejlesztői előzetesben és a mostanin kívül még legalább 2 frissítés kinéz neki.
  -  strapabíró: nem hordom tokban, de így sincs rajta karc.
  -  egyénre szabható: 6 fajta hátlap, 1500 Ft/db-ért. Most éppen sárga van rajta, eddig mindenhol tátott szájjal nézték, ahol elővettem. :D
  -  jó Google -kapcsolat. bár a gugli mindent megtesz, hogy ne működjön jól WP-n, a naptár, feladatok, e-mail, keresés, gdrive szuperül megy.
  -  ingyen 20gb felhőtárhely.
  -  annak ellenére, hogy alsókategóriás cucc, az izzadt-vizes kezemet is marha jól érzékeli, aminél a Huawei elbukott, ez tudja.

Hátrány:

-  nincs Google push (Google lekapcsolta az ActivSynch-et, így csak 15 perc a legkisebb frissítési idő, bár állítólag a mostani 8.1-es frissítésben sikerült ezt a Microsoftnak megoldania)
 -   toast értesítések bizonytalanok: a mobilarénás fórum alapján az emberek 20-30%-ának baja van a  WatsUp toast értesításekkel: nem jön meg az üzi, késik, nem jelezi ki a hívást. Nem tudom én nem használom.
  -  kevés program a Store-ban.
  -  speciális programokat nem írnak rá: folyamatosan megy a nyavalygás, hogy bizonyos speciális programok egyszerűen nincsenek rá: emiatt neked sem tetszene, ebben egészen biztos vagyok.
  -  programfrissítések faszsága: naponta egyszer (persze nem tudod, hogy mikor) ellenőrzi a frissítéseket: ha nem vagy neten, nem ellenőrzi. így van, akinek hetekkel (!!!) később jönnek a programfrissítések a telefonjára. (Természetesen kézzel jelenleg nem frissítheted a programokat. 8.1-gyel ez változik.)

Röviden: nekem nagyon bejön. Eddig azt mondtam, hogy low-end kategóriában ez egyértelműn nyerő, 100eFt környékén mást vennék. Ez annyiban módosult, hogy már 100eFt környékén is Nokiát vennék jelenleg. :)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1632 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 16:27:51 »
Elméletileg, mivel ezek az aksik nem litnium polimerek, hanem nikkel-metál hibridek.

Memóriaeffektust észlelhetsz. Ami úgy jelentkezik, hogy idővel csökken az akkumulátor teljesítménye, mert az elektronjai átrendeződnek az állandó nem teljes lemerítés okában.
hidrid lesz az, nem hibrid :D elvileg a NiMH-nak nincs igazi memória effektusa, a többi meg nem lenne releváns, a töltő elvileg pöpec és nem tölt túl, az öregedése ellen meg nem lehet mit tenni. Na mindegy, kipróbálom, csak kíváncsi voltam hogy valakinek a gyakorlatban hozott-e ez eredményt.

Ha a te töltőd pár óra alatt tölti őket, akkor sajnos majdnem biztos melegíti, amitől szépen pusztulnak. Ha 200 mA árammal számolunk, akkor egy le-fel ciklus kb 1 nap, szóval számítottam arra hogy 2-3 napig eltart, csak nem tudom hányat fog belőle csinálni  :nemtom:

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1633 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 16:31:23 »
Köszönöm!

Játszani soha nem játszok.
Email, Hangouts és Tapatalk van folyamatosan használatban. Navigációt is szoktam, de jóval ritkábban. Telefonos játék helyett inkább Rubik kockázok.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1634 Dátum: 2014. Augusztus 05. - 16:35:33 »
Köszönöm!

Játszani soha nem játszok.
Email, Hangouts és Tapatalk van folyamatosan használatban. Navigációt is szoktam, de jóval ritkábban. Telefonos játék helyett inkább Rubik kockázok.
Tapatalk, Mail perfekt, a Hangoutra meg et tudod használni: http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/im/7c59963c-ddae-e011-a53c-78e7d1fa76f8

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici