Nem, csak egy olyan alapvető funkció, amit gyakran használ az ember. Pl. wifi bekapcs, leküldeni airplane-be, stb. De ha már fikázás, akkor legyen...
Pl. hálózati beállítások (zárt wifi, stb.): hálózatnév, beállít, pörög - további adatokat kér. És ezt játssza háromszor. Ahelyett, hogy egyszer meg lehetne adni mondjuk "további biztonsági beállítások" alatt.
Vagy létrehoztak egy navigációs szoftvert (here, hehe), amit két részre bontottak, "helyek", meg a valódi navi. Minek?
Nagy feature: változtathatsz a csempék színén! Akár naponta! Huhú, szép. Lehet kék meg piros, sárga, szürke... most komolyan? Ikont nem tudsz neki egyedileg váltani, persze színt sem (mind egyforma, pl. piros). Kivéve néhányat, ahol a gyári beállítás vagy az "élő csempe adja a színt". Most ez komoly?
Outlook: szintén WIN termék, meeting emlékeztető késleltetése: 5 perc, 10 perc, következő lépcső 1 óra... E? Naptár, köv. meeting értesítő: ha holnap lesz, akkor azt rakja ki, akár a kezdő képernyőre. Nem állítható, hogy pl. csak aznapit. E?
Hangok: hangerő: csak egyszerre állítasz mindent! Nincsen külön vezérlés mondjuk SMS és hívásra.
Kontaktok: céges Outlook címjegyzékhez lehet szinkrózni, de nem jeleníti meg alapból a címjegyzékedben. Azaz ha vki hív, a számot írja ki, nem ismeri fel, hogy az egy kontakt névvel. Ha rákeresel, külön rá kell keresni az adott címjegyzékben (persze előtte átfutja a default készülék jegyzéket). E?
Ja, mivel egy zárt fos, ezért soha nem lesz olyan, hogy pl. időzítetten alvásba küldő app. vagy hasonlók.
Ehhez képest a BlackBerry egy rocket-science.
Ezek többnyire megvannak benne, tény. Viszont akkor neked tényleg egy felsőkategóriás Android vagy Iphone való. Nekem ezek nem fontosak, neked igen.
Mondjuk egy valamit nem értek. A WP jellegzetessége a kockás, élőcsempés rendszer. Így építették fel, ez van. Mint az Iphone esetén. Ezt azért lehetett tudni előre.
Ezt felhánytorgatni neki... Hát.
Ráadásul millióegy csempe-átalakító program van, keress rá, hátha segít.
Céges névjegyzék: beállításokban be van állítva, hogy mutassa? (Azt hiszem szűrés néven szerepel.)
Wifi: nem tudom, ilyet még nem tapasztaltam.
Térképek+navi: én sem értem, de szemernyi gondot sem okoz a mindennapjaimban.
De amúgy megértelek, tényleg. Téged zavarnak, engem nem. Ami engem érdekelt: telefon. sms, email, böngészés; azt az olcsó okostelefonok kategóriájában a legjobban látja el. Én ezért választottam, nekem be is vált.