Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 456728 alkalommal)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #180 Dátum: 2013. Június 14. - 23:41:40 »
Alakul: http://www.halterlein.net/misc/tech/xubuntu_root_acct.html

Betyárka, ezek szerint nem két hete kezted. Szép munka! ;) Egy héten kétszer csinálod, vagy ezt a két napot váltogatod, és így hatszor, vagy ahogy sikerül?

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #181 Dátum: 2013. Június 15. - 02:47:46 »
gregg- nem akarom elvenni a kedved, de mintha magamat látnám.. ezen én kb. 10 éve átestem. Pont így, leszámítva, hogy egy 3 kilós kézikönyv volt a legfőbb segítségem... Kb 1 hónapig tartott kiismerni, mindent a nevén nevezni és mindent ami nem működött felkonfigurálni...minden a jogosultságoknál kezdődik és itt is fejeződik be... Még csak az oda úton vagy... Én most hagynám abba a helyedben!, mert látom magamat 10 évvel ezelőtt. Így utólag csak elbaltázott idő volt.. ÉS TUDOM, hogy Te sem leszel Linux fan, sem mp3 hallgatásra-bluetoothos hangszoróval, (amiből sem a hangszoró, sem a lejátszó nem megy! :DDD) sem semmi másra!.. sőt készülj fel, eljő hamarosan a pillanat amikor ki is fogod magad tiltani a saját gépedről... :D ( pedig meg leszel győződve arról, hogy kizárólagosan te vagy a root!) és jő az újratelepítés...
Tőlem 10 évvel ezelőtt kapott a ház egy-két komoly jobblábast is, SUSE telepítő 3-ik CD-je meg valahol a falban végezte... Így visszagondolva, akkor kellett volna abbahagyni. (Mármint ahol most kb. éppen Te is tartasz) :D
Én szóltam! :D de csak csupa jóindulatból!

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #182 Dátum: 2013. Június 15. - 06:56:28 »
Nekem meg anno szó nélkül felismerte a logitech fejhallgatómat mint a pinty se perc alatt. azóta megfeküdt és az aldi s Medion rádiós fejhallgatót használok.  :thumbup:

:offtopik:
Gregg,
hétfő, kedd,  edzés, értelemszerűen az egyik nap az egyik, másik nap másik edzés. Szerda pihi, csutörtök-péntek edzés. hétvége pihi de ha rám jön akkor hétvégén is beiktatok valamit.
Régen csak fekvőtámaszoztam állandóan. mikor belebotlottam a könyvbe azóta próbálkozok.  Rendszeressé tavaly nyár vége óta lett.  Mikor hetelős munka eredményeként és kicsi evési módszer váltás eredményeként beálltam egy számomra ideális súlyra. Az elején csak a fekvőtámaszt és kezenállós dolgot nyomtam, mikor megvettem a rudat amit az ajtókeretbe lehet tenni azóta megyen a hát gyakorlat is. Emlékszem 2-3 szor se bírtam felhúzni magam.
De az itthoni edzésnek is megvan a hátúlütője mert míg ide írogatok, vagy olvasgatok megyen az idő és össz-vissz alakult az edzés ideje.
Nemrég találtam rá a kondiparkra kb 1 hónapja a stadionban ami ráadásnak közel van így bringával sity-suty ott vagyok. Így oda szoktam most már.
Meg ha már az ember kiment oda ott teljesíteni kell nehogy már beégjen.  :hurra:
Na meg azért a levegőn edzeni más dimenzió szerintem.   :offtopik:   :bocs:

Kockológia kérdés.
Szeretnék felkészülni az eseményre. Az asszony netbookja szerintem a végét járja, lassan lejár a 3 éves gari is és vége lesz mint a botnak.
Szegény gép egész nap megyen, ami egy kicsi gépnél elég nagy hőterhelés jelent szerintem.  Wattos t tettem fel neki így legalább kártevő és vírus mentes.
Már kétszer is volt javíttatni ilyen olyan gonddal. Most ott tart a gép hogy csak hálózatról lehet bekapcsolni akku ról nem.  :crazy:
Ha eljön a netbook vége szerintetek tablet vagy noti?
Csak facebook betyárkodik meg online játszik állandóan semmi más. Valami színes golyókat lődőzik egész nap egymásra fele.  :fenek:
Szerintem valami otsó noti lesz neki a majd a megfelelő. Anno csak a 3 év gari miatt vettük meg, no meg azért is mert cuki vót a gép.  :jajne:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #183 Dátum: 2013. Június 15. - 08:13:21 »
Penge, köszönöm szépen az intő szavakat, nem fogom elfejelteni.  ;D Annyit azért fontos megjegyeznem, amit már az elején is megemlítettem, hogy erre az operációs rendszerre a világon semmi szükségem. Van egy plusz gépem, és játszom vele. Bármikor van hozzá erőm, hogy lezárjam, és azt mondjam, hogy mi a francnak szarakodok én ezzel. Ahogy egy filmet is képes vagyok kikapcsoloni 15 perc után(a legújabb 007-es), vagy 5 perccel a vége előtt(egy régi kézikamerás horror), ha felbosszant. ;)
Egyébként értem, hogy miről beszélsz, mitől óvsz.  :2thumbup:

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #184 Dátum: 2013. Június 15. - 08:21:18 »
Mivel friss tablet tulaj vagyok, meg rászántam egy fél évet a tab vs. netbook kérdésre, ezért elmondom, h miket kalkuláltam ki.

Tab: médiafogyasztó eszköz, annak kitűnő, de semmi több. Netezés (ugye csak wifin  amit jól kidobtál :naughty: ), hírolvasás, levelezés, játék, filmnézés, zenehallgatás. Gondolom az üzleti részét (prezentációk, hordozható adatok...) nem használná ki, így az nem is lényeg. De a tab másra nem jó. Lehet rá tenni billentyűzetet, meg hasonlót, de nem arra van. Nagy-nagy +: a minőségibb tableteknél 6-7 óra üzemidő környéke (kínai tableteknél: 3-5 óra)

Netb.: "kis"gép, ugyanazt tudja mint a nagy, csak kisebb súly, kisebb kijelző, gyengébb teljesítmény, nagyjából ugyanannyi (2-3.5 óra) akkuidő. De lehet vele rendesen írni, könyvtárba, órát tartani, utazó ügynöknek ha kell írnod valamennyit közben akkor inkább ez.

Ha a párodnak elég a médiafogyasztás, meg van mellette amúgy egy otthoni gép, akkor tab. Ha komolyabb célra akarja használni, akkor net/notebook.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #185 Dátum: 2013. Június 15. - 08:24:31 »
Penge, köszönöm szépen az intő szavakat, nem fogom elfejelteni.  ;D Annyit azért fontos megjegyeznem, amit már az elején is megemlítettem, hogy erre az operációs rendszerre a világon semmi szükségem. Van egy plusz gépem, és játszom vele. Bármikor van hozzá erőm, hogy lezárjam, és azt mondjam, hogy mi a francnak szarakodok én ezzel. Ahogy egy filmet is képes vagyok kikapcsoloni 15 perc után(a legújabb 007-es), vagy 5 perccel a vége előtt(egy régi kézikamerás horror), ha felbosszant. ;)
Egyébként értem, hogy miről beszélsz, mitől óvsz.  :2thumbup:
Egyébként a linuxban a legszörnyűbb az, h semmivel sem működik, semmivel sem kompatibilis. Lehet szidni a Wint, de rádugva egy nyomtató, egy telefon, egy tab sokkal gyorsabban működésre bírható, mint Linux alatt. Még akkor is ha Toz az ellenkezőjét mondja.

Azt meg felejtsük már el, h a Linux vírusmentes  ;D Igen, sokkal kevesebb esélye van, h elkapd; de attól még van vírusa ugyan úgy.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #186 Dátum: 2013. Június 15. - 08:24:40 »
Betyára, további kitartást az edzésekhez!

A tablet szerintem egy játékgép, vagy második/harmadik gép, nem vált ki egy notit. WC-re jó vinni, meg passzívan olvasni, de engem minden más esetben csak felidegesít. Vakon gépelek, ékezettel. Ez már elve kizár minden ilyen jellegű eszköt. A többiről nem beszélve. Valahogy úgy vagyok ezzel, hogy az ember vesz egy tabletet(én a lányomnak), aztán kitalálja, hogy mire is tudja használni. :fetreng: Mindenképpen a notebookot javaslom a feleségednek.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #187 Dátum: 2013. Június 15. - 08:27:07 »
Pont azért kriminális a kérdés mert szeretném elkerülni, hogy az én gépemre kerüljön a babám.
Anno wineket, profikat megszégyenítő módon tudta tenkretenni. Sőt a linux on is tudod csodákat tenni.
Szerintem az online játékok miatt nem ajánlott neki a tablet. tapizás miatt. netbook al már úgy vagyok, hogy hülyeség mert az árából sokszor életképesebb notebook ot lehet venni ami nem szenved a gyenge hardvere miatt mint a netbook. Semmilyen létjogosultságát nem látom a netbook nak mert windows csak rötyög rajta.  :fejtor:

Linux ba belevágást én még kihívásnak éltem meg. Ha másnak megyen nekem miért ne. És megszerettem.   :hurra:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #188 Dátum: 2013. Június 15. - 08:28:53 »
Akkor notebook, ezt ki is tárgyaltuk  :handshake:

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #189 Dátum: 2013. Június 15. - 08:41:43 »
Azt meg felejtsük már el, h a Linux vírusmentes  ;D Igen, sokkal kevesebb esélye van, h elkapd; de attól még van vírusa ugyan úgy.
Ez véleményem szerint is így pontos. A linuxot használók aránya messze elmarad a Windowst használókétól. Így nem igazán kifizetődő linuxos vírussal foglalkozni...

@Gregg:
Az általad belinkelt módon tudtál új root jelszót adni?! Ha igen, akkor elvileg már menni fog a su, és sudo parancs. Amit én linkeltem, abban az a szívás, hogy a felhasználó újra telepített, és így "gyógyult" meg.
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #190 Dátum: 2013. Június 15. - 09:01:51 »
Igen, sikerült. Azóta már tudom szerkeszteni a dolgokat, de az kevés volt, neten találtam rá megoldást, újabb sor a conf fájlba..stb. Végre sikerült párosítanom az eszközt. Most már csak egy dolgot nem tudok megoldani, hogyan tudom megmondani a linuxban, hogy a hangot ne a saját hangszóróján játssza, hanem ezen a párosított bluetooth-os eszközön keresztül? A sound settings-nél nem találtam erre megoldást.  :nemtom:

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #191 Dátum: 2013. Június 15. - 09:17:44 »
Elsődleges gépnek notebook. Egyértelmű. Nincs kérdés.

Kuni. Én azt tapasztaltam, hogy Linuxxal nem szopok annyit a driverek miatt. Anno, mikor az asszonynak cserélte a cég a mobil sticket vihette az ITra, frissítés miazmas. Én radugtam  a Linuxot futtató notebookomra és máris ment is  a net. Persze lehet, hogy csak szerencsém van. Meg az Ubuntu ebből a szempontból nagy repo. Bele van forgatva az egész világ.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #192 Dátum: 2013. Június 15. - 09:25:10 »
Elsődleges gépnek notebook. Egyértelmű. Nincs kérdés.

Kuni. Én azt tapasztaltam, hogy Linuxxal nem szopok annyit a driverek miatt. Anno, mikor az asszonynak cserélte a cég a mobil sticket vihette az ITra, frissítés miazmas. Én radugtam  a Linuxot futtató notebookomra és máris ment is  a net. Persze lehet, hogy csak szerencsém van. Meg az Ubuntu ebből a szempontból nagy repo. Bele van forgatva az egész világ.
Nem tudom, nagy linuxos vagyok, de azt a szenvedést ami az után következett, hogy  egy szép átlagos reggelen felébredtem, átraktam teljesen a gépet linuxra azt nem kívánom senkinek. Meg azóta is van számtalan faszság. De amúgy jó, tényleg  ;D

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #193 Dátum: 2013. Június 15. - 09:57:50 »
Mesélj akkor a Memo 7rol!
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #194 Dátum: 2013. Június 15. - 10:12:04 »
Most már csak egy dolgot nem tudok megoldani, hogyan tudom megmondani a lixuxban, hogy a hangot ne a saját hangszóróján játssza, hanem ezen a párosított bluetooth-os eszközön keresztül? A sound settings-nél nem találtam erre megoldást.  :nemtom:
Két lehetőség van:
- terminálban beírod:
$alsamixer ->majd F6 gombbal kiválasztod a hangkártyát

- másik lehetőség: vagy alul a panelre kirakod az Xfce4-mixer-t, vagy futtatod ugyanezt a programot. Programot futtatni úgy is tudsz, ha nyitsz egy terminált, és beírod a program nevét, de úgy is, hogy Alt+F2 -t nyomsz, majd a felugró ablakba beírod a program nevét: xfce4-mixer. Ebben is ki tudod választani az output device -nál (ha jól emlékszem!) az eszközt.  ;)

*jav.: utánanéztem -> Volume Control -> Output Devices
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici