Szerző Téma: Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.  (Megtekintve 643342 alkalommal)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #2055 Dátum: 2014. December 28. - 08:44:17 »
Mintha ilyesmi lenne az Aldiban 21-22e-ért.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2056 Dátum: 2014. December 28. - 09:16:51 »
full ilyen van... hm ...

Nem. Ott ilyen van: http://www.arukereso.hu/kavefozo-c3174/ariete/1388-retro-p173597505/

Prohardveren ezt köpködik rendesen.
Nem ajánlott kategória...
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #2057 Dátum: 2014. December 28. - 10:20:49 »
Tegnap este végre nem bitorolta senki a konyhát, így volt időm főzni magamnak egy jó adag forró csokit (7 dl). Nagyon fincsi lett, dacára annak, hogy maláta helyett kénytelen voltam Ovomaltint beletenni, mert tegnap Pesten be volt zárva az összes biobolt, ami meg nyitva volt, ott nem tartottak malátát. Ez a két hét katasztrófa ilyen szempontból.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2058 Dátum: 2014. December 28. - 12:21:15 »
Gép.
http://haztartasigep.vatera.hu/haztartasi_kisgep/kavefozo_teafozo/illy_francis_francis_profi_e_s_e_podos_kavefozo_2018624441.html

Szintén hozzáértők szerint ez a kerülendő kategória. Dizájnos, de legalább sz*r.

Érdemes blaze73 (index fórum) fórumozóval felvenni a kapcsolatot, hátha tud valamit. Nekem 2 hónapja ajánlott újnak tekinthető (bemutató darab) Mokador Pepitát garanciával áfás bruttó 40-42-ért.
Így néz ki:
https://www.youtube.com/watch?v=yWZpaFdLFHU
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #2059 Dátum: 2014. December 28. - 20:52:31 »
Érdekes műsor megy most a Spektrumon.

Tesztalanyokat dugdosnak MRI gépbe, nézik az agyuk működését, miközben egy csövön keresztül időnként bort nyomnak a szájukba. Miután megitták közlik velük, hogy az adott bor mennyibe került. Az agykéreg azon része, mely a boldogságért felel  jobban aktiválódik a drágábbnak mondott bortól, mint az olcsótól.
A poén az benne, hogy mindig ugyanazt a bort kapják.
Na, itt a magyarázat a gyűjtögetésre!  ;D
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2060 Dátum: 2014. December 28. - 20:55:35 »
Úgy véled, hogy a Martello kapszula egy szint pl. a linkelt Covim kávépodokkal?
Ezt miből sikerült kiolvasnod? Csak mert én ilyet nem írtam. Sőt, továbbmegyek, direkt megállapítottam, hogy az íz lehet az egyik döntési tényező a dologban.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2061 Dátum: 2014. December 28. - 20:57:12 »
Most találtam, hátha valakit esetleg érdekel egy masszív kis karos gép:
http://haztartasigep.vatera.hu/haztartasi_kisgep/kavefozo_teafozo/isomac_napolissima_kavefozo_2022225197.html

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2062 Dátum: 2014. December 28. - 21:01:50 »
Úgy véled, hogy a Martello kapszula egy szint pl. a linkelt Covim kávépodokkal?
Ezt miből sikerült kiolvasnod? Csak mert én ilyet nem írtam. Sőt, továbbmegyek, direkt megállapítottam, hogy az íz lehet az egyik döntési tényező a dologban.

Akkor félreértettem. Ezt írtad:
"...a középkategóriás podok pontosan olyan árban vannak mint a Nespressok, az olcsóbbja meg Martello szint..."
A Covim kb. 70.-Ft/db, hasonló árkategória, mint a Martello, tehát az "olcsóbbja".  Mégsem mondanám, hogy egy szint, sőt.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2063 Dátum: 2014. December 28. - 21:07:16 »
Akkor félreértettem. Ezt írtad:
"...a középkategóriás podok pontosan olyan árban vannak mint a Nespressok, az olcsóbbja meg Martello szint..."
A Covim kb. 70.-Ft/db, hasonló árkategória, mint a Martello, tehát az "olcsóbbja".  Mégsem mondanám, hogy egy szint, sőt.
Egy szint: árban. A többit te magyaráztad bele. :handshake:
De értem mire akarsz kilyukadni, és látom ezt a különbséget. Az is biztos, hogy én is a pod-ok felé hajlok. De pont ma ittam itthon egy olyan FP-t, ami után azon gondolkodtam, hogy minek ide bármi még... :)

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2064 Dátum: 2014. December 28. - 21:18:46 »
 :handshake:
Azért ha tudsz, próbálj meg valahol egy jó podos kávét is -  mielőtt belevágsz -, megkönnyítheti a döntést, hogy mi is a neked jó irány. Egészen más világ egyébként, mint a filterezés, vagy akár az FP. Én pont ezért filterezek ;D

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #2065 Dátum: 2014. December 29. - 09:05:40 »

Érdemes blaze73 (index fórum) fórumozóval felvenni a kapcsolatot, hátha tud valamit. Nekem 2 hónapja ajánlott újnak tekinthető (bemutató darab) Mokador Pepitát garanciával áfás bruttó 40-42-ért.
Így néz ki:
https://www.youtube.com/watch?v=yWZpaFdLFHU

Jut eszembe! Ahogy a videon, úgy sok helyen látni, hogy a tej oda ki van k..va a gép mellé egész nap hűtés nélkül. Egy tejből készült tej szobahőmérsékleten 1 órán belül elkezd savanyodni. Mit szól ehhez az ántsz?

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #2066 Dátum: 2014. December 29. - 09:19:28 »
Valaki rinyált, hogy nem megyen a tejhab készítés. Jelentem én is elfelejtettem. De viszont az ünnepek alatt rájöttem megint hogyan kell.
Én mindig nagyon megdontöttem a csészét, köcsögöt és nyomtam neki ezerrel amitől óriás habok lettek de nem a kívánt krémes.
Én is próbáltam ezer tejet, már azt hittem a gépem gőzteljesítménye kevés mert vagy háromszor neki kellett esni.
De tadam, meglett a megoldás, majd függőleges helyzetben van a köcsög és a lényeg, hogy próbáljuk beforogtatni a tejet utána már minimális gőzzel is forgásban lehet tartani és szépen jön felfele a csészében. bingo.  :handshake:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2067 Dátum: 2014. December 29. - 09:34:42 »
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető herberts

• Törzstag
« Válasz #2068 Dátum: 2014. December 29. - 21:59:12 »
Tisztelt kávézók!
Nincs véletlenül valakinek elfekvőben szarvasi főzőhöz használatos üveg kávékiöntőnek a műanyag teteje?Vásárolni a környéken csak az üveg alsó részt lehet a felső tető nélkül (Azt mondták nem is lehet kapni olyan tetőt csak az üveget).A mi tetőnk valami oknál fogva mikor belefolyik a kávé az üveg részbe a hő hatására kitágul és eltöri,szétnyomja az üveget.Kettőt eltörtünk utána nem kísérleteztünk,párom kivágta a kukába a tetőt most meg minden kávéfőzéskor fröcsög minden felé a lötty.Más típusé nem passzol rá.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici