Szerző Téma: Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.  (Megtekintve 643114 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #2130 Dátum: 2015. Január 16. - 08:06:07 »
penészes föld
ha borcímkén lenne, akkor ezt úgy mondanánk hogy az őszi erdő illatát idézi fel :D

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #2131 Dátum: 2015. Január 16. - 08:22:28 »
Én is vettem ilyen Deluxos kávét. Valóban nem csúcsminőség, de az előző bejegyzésekben írt negatív velemények szerintem eltúlzottak. Használhatótermék, de valóban, jót nehéz lenne rá mondani, ahogyan rosszat sem. Az biztos, hogy nem delux.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2132 Dátum: 2015. Január 17. - 18:24:04 »
Iwaki cold dripper.

Zseniális mind extraktumra mind design-ra, tíz pont.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2133 Dátum: 2015. Január 17. - 19:43:42 »
Iwaki cold dripper.

Régóta szemezek ezzel a dripperrel. Mennyi kávét eszik, mennyi kész kávé lesz (-tól -ig), mennyi idő alatt csepeg le és milyen finomságú őrlemény az ideális?

Én az AP után most egy éppen vietnámi dripperrel kísérletezem. És érkezik egy Kalita dripper is.
http://www.aliexpress.com/store/product/Vietnam-coffee-dripper-Free-shipping-Vietnam-drip-coffee-maker-manual-Vietnamese-drip-filter-coffee-screw-pot/706464_1134025897.html
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

• Törzstag
« Válasz #2134 Dátum: 2015. Január 17. - 19:44:20 »
Ez tulajdonképpen így egy koffein bomba?

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2135 Dátum: 2015. Január 17. - 19:55:17 »
Iwaki cold dripper.

Régóta szemezek ezzel a dripperrel. Mennyi kávét eszik, mennyi kész kávé lesz (-tól -ig), mennyi idő alatt csepeg le és milyen finomságú őrlemény az ideális?

Én az AP után most egy éppen vietnámi dripperrel kísérletezem. És érkezik egy Kalita dripper is.
http://www.aliexpress.com/store/product/Vietnam-coffee-dripper-Free-shipping-Vietnam-drip-coffee-maker-manual-Vietnamese-drip-filter-coffee-screw-pot/706464_1134025897.html
40g kv, 500ml szűrt víz, elvileg 440 a kivonatolt cucc. Az optimális úgy négy óra kb, nekem ez pont megvolt elsőre.
Az őrlemény kb mint a V60 hoz.
Kalitára is fáj a fogam, de majd egy év mulva, kell a kifutás a kütyüknek.:) aztán Chemex:))
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

• Törzstag
« Válasz #2136 Dátum: 2015. Január 17. - 20:04:47 »
Iwaki cold dripper.

40g kv, 500ml szűrt víz, elvileg 440 a kivonatolt cucc. Az optimális úgy négy óra kb, nekem ez pont megvolt elsőre.
Az őrlemény kb mint a V60 hoz.
Kalitára is fáj a fogam, de majd egy év mulva, kell a kifutás a kütyüknek.:) aztán Chemex:))

És ez így akkor mennyire durván koffeines?

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2137 Dátum: 2015. Január 17. - 20:27:06 »
bbuffy: Ezek amolyan szükséges/javallott fix adatok, vagy lehet (próbáltad) esetleg kevesebb kávéval, vízzel?

Láttam ugyan összehasonlító teszteket, de szerinted a V60-Kalita-Melitta-Chemex filterezésnél miben áll az igazán jelentős különbség? Mert tulajdonképpen a módszer lényege hasonló. Talán a vietnámi jobban kilóg a sorból, mert ott nincs papírfilter.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2138 Dátum: 2015. Január 17. - 20:38:49 »
bbuffy: Ezek amolyan szükséges/javallott fix adatok, vagy lehet (próbáltad) esetleg kevesebb kávéval, vízzel?

Láttam ugyan összehasonlító teszteket, de szerinted a V60-Kalita-Melitta-Chemex filterezésnél miben áll az igazán jelentős különbség? Mert tulajdonképpen a módszer lényege hasonló. Talán a vietnámi jobban kilóg a sorból, mert ott nincs papírfilter.
Ez a standard szám, nyilván el lehet térni, vízzel, de kv több nem nagyon fér bele. V őrleményfinomsággal, lassítva illetve gyorsítva a kivonatolãst. Első próbám nekem is egyébként.

Melittám és V60 om van, mindkettő jó. Elvileg van némi különbség, bár én a papírra fognám, az akciótér kb ugyanaz. Hogy a többi eltér e érdemben? Sztem nem, de kiderítem.:)

• Törzstag
« Válasz #2139 Dátum: 2015. Január 17. - 20:42:16 »
 :2thumbup:  :thanks:

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2140 Dátum: 2015. Január 17. - 21:35:42 »
"...az akciótér kb ugyanaz."

Hasonlóképpen látom.
Ha bármelyiket kipróbálja az ember, akkor nagyjából mindegyiket kipróbálta. Úgy sejtem, valós és jelentős differenciát inkább csak a kávéfanok fedeznek fel közöttük. Azért kíváncsi vagyok a Kalitára. A vietnámi nem rossz, de nem olyan "szűrt és tiszta" értelemszerűen a kávé (saját készítésű sűrített tejre csepegtetem belőle a kávét), mint az AP-ből és ez nekem kevésbé jön be. Ettől függetlenül egyszerű és nagyszerű eszköz, de valszeg nem tartom meg.

Az Iwakiban a kávé alatt is van papírszűrő?

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2141 Dátum: 2015. Január 17. - 22:15:40 »
"...az akciótér kb ugyanaz."

Hasonlóképpen látom.
Ha bármelyiket kipróbálja az ember, akkor nagyjából mindegyiket kipróbálta. Úgy sejtem, valós és jelentős differenciát inkább csak a kávéfanok fedeznek fel közöttük. Azért kíváncsi vagyok a Kalitára. A vietnámi nem rossz, de nem olyan "szűrt és tiszta" értelemszerűen a kávé (saját készítésű sűrített tejre csepegtetem belőle a kávét), mint az AP-ből és ez nekem kevésbé jön be. Ettől függetlenül egyszerű és nagyszerű eszköz, de valszeg nem tartom meg.

Az Iwakiban a kávé alatt is van papírszűrő?
Nincs. Saját fix szűrője van. Kb ugyanaz mint a mizudashi ban.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2142 Dátum: 2015. Január 21. - 08:33:52 »
Használ valaki otthon kis turmixgépet (smoothie készítőt)?

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2143 Dátum: 2015. Január 21. - 09:23:10 »
Használ valaki otthon kis turmixgépet (smoothie készítőt)?
Van ilyen? Mármint minden turmixgép tud smoothiet, az alapanyag kérdése.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2144 Dátum: 2015. Január 21. - 09:54:41 »
Elvileg igen, de a kisebb hengeres űrtartalom és a magas fordulatszám miatt (nameg az egyszerre kisebb adag készítése miatt) gondoltam rá, illetve hogy homogénebb löttyöt csinál. Tulajdonképpen arra lettem volna kíváncsi, hogy a zöldséget hogy viszi.

Eleinte gyümölcscentrifugára gondoltam, mint gyümölcs és zöldséglé készítő eszközre, de azzal több bajom van. Emlékeim szerint sok éve anyám vett egyet és csalódás volt (drága és márkás), mert a beletett anyaghoz képest nagyon kevésnek találtam a kijövő levet, az elmosogatás rémálom volt (jóval több idő, mint amennyi a készítés), ráadásul a legtöbb hasznos anyag a maradékkal megy a kukába (nem főzőcskéznék még vele külön).  Azért nem akarok venni, hogy pár alkalom után a kamrában landoljon végleg. A különböző mai gyártmányokról nézett videók sem győztek meg.
Ellenben a turmix sokkal szimpatikusabb. Nem is ez a dilemma, hanem a zőccség:)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici