Szerző Téma: Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.  (Megtekintve 642450 alkalommal)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #2220 Dátum: 2015. Február 05. - 17:42:00 »
senki.  :naughty: Egy igazi férfi karos kávéfőzőből iszik.  ;D :boldog:
Én már annyira kiismertem a gépem, darálót, hogy nem igazán tudok rossz kávét csinálni. Ha változást észlelek akkor egyből tudom mi hogy és remek az eredmény.
Nyomásfokozó nem sokat javít rajta szerintem, vagy csak bolti darált kávéhoz ajánlott.
Ha már maga darálja az ember és ráérez a tömörítési nyomás mértékére gond nem lehet. Nálam mindig van crema.
Nagyobb gond volt a tejhab készítés de arra mostanában ráérzek.  ;D
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2221 Dátum: 2015. Február 05. - 17:58:52 »
bbuffy: Ezek amolyan szükséges/javallott fix adatok, vagy lehet (próbáltad) esetleg kevesebb kávéval, vízzel?

Láttam ugyan összehasonlító teszteket, de szerinted a V60-Kalita-Melitta-Chemex filterezésnél miben áll az igazán jelentős különbség? Mert tulajdonképpen a módszer lényege hasonló. Talán a vietnámi jobban kilóg a sorból, mert ott nincs papírfilter.

Ittam már V60-at, Kalitát, Chemexet… vietnamit még nem. Foglaltam hirtelen a hirdetésed, így munka mellett.
Elárulod, milyen cuccot csinál ez a kütyü?

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2222 Dátum: 2015. Február 05. - 18:29:53 »
Kiszedtem a fojtást... jónak tűnik.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2223 Dátum: 2015. Február 05. - 18:40:57 »
Betyár: akkor igazi férfi vagyok, karos podos a cucc. :metalvilla:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #2224 Dátum: 2015. Február 05. - 18:45:08 »
Dallmayr prodomo valakinek vélemény. Eddig vagy Pellini, vagy rome espresso, vagy Lavazza ment eddig nekem mind feküdt. Most az aldi s olasz annyira nem.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #2225 Dátum: 2015. Február 05. - 19:07:52 »
A Dallmayr tudomásom szerint nem jó eszpresszóhoz. A Pellini után meg főleg citromsav-bomba lesz. ;)

De közbe rá is kerestem a Kávéológián. Idézem:

"Blaze mindennemű intése ellenére vettem egy Dallmayr Prodomot.
Hát nem kellett volna! De mivel  itthon nincs semmi választék, így kénytelen voltam ezt venni.  Ezt is Lidlben hozták most újként.
Ilyen szar kávét rég ittam.
Olyan savanyú mintha citromlevet innék! A nejem kérdezte is, hogy ebbe citromlevet öntöttem..."

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #2226 Dátum: 2015. Február 05. - 19:14:54 »
Ilyen szar kávét rég ittam.

Ennyi vélemény nekem elég is.  ;D  :fetreng:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2227 Dátum: 2015. Február 05. - 19:20:58 »
bbuffy: Ezek amolyan szükséges/javallott fix adatok, vagy lehet (próbáltad) esetleg kevesebb kávéval, vízzel?

Láttam ugyan összehasonlító teszteket, de szerinted a V60-Kalita-Melitta-Chemex filterezésnél miben áll az igazán jelentős különbség? Mert tulajdonképpen a módszer lényege hasonló. Talán a vietnámi jobban kilóg a sorból, mert ott nincs papírfilter.

Ittam már V60-at, Kalitát, Chemexet… vietnamit még nem. Foglaltam hirtelen a hirdetésed, így munka mellett.

Én eddig csak a videókon látható módon, sűrített tejre szűrtem a kávét belőle. Úgy nem jött be, de lehet, hogy csak a tej miatt. Viszont időközben meglett a Kalitám és az viszont annyira tetszik, hogy az eladásra kínált vietnámi a polcra került. Sőt azóta az Aeropress is hanyagolva van.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2228 Dátum: 2015. Február 05. - 19:46:25 »

Én eddig csak a videókon látható módon, sűrített tejre szűrtem a kávét belőle. Úgy nem jött be, de lehet, hogy csak a tej miatt. Viszont időközben meglett a Kalitám és az viszont annyira tetszik, hogy az eladásra kínált vietnámi a polcra került. Sőt azóta az Aeropress is hanyagolva van.
AP-t foglalom. ;D
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #2229 Dátum: 2015. Február 05. - 19:54:17 »

Ez a csepegtetős módszerrel készített kávé mennyiben különbözik azoktól a kávéktól, amiket faluhelyen a legtöbb ember készít olyan Ufesa műanyag csepegtetős szörcsögő borzalommal? Na mert azok ihatatlan vacakok. Mindig féltem, hogy ilyennek kínálnak meg  :crazy:

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2230 Dátum: 2015. Február 05. - 20:09:32 »
Nekem olyan volt (nem tudom talán V60-nal készült), mint valami erős tea.
Nekem a kávé az az olasz espresso vonalat jelenti leginkabb.
Bejönnek ezek az ujhullamos (gyümis) cuccok is, de legimkabb espressonak (vagy duplanak).

"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2231 Dátum: 2015. Február 05. - 20:10:11 »
bbuffy:  az több okból sem lesz eladó  :futyul:

Horatio Luro: olyat még nem ittam, úgyhogy nem tudom. Gondolom a szörcsögős főző és a vékony kifolyós kannából megfelelő körkörös mozdulatokkal és időközönként történő "forrázása" a kivonatolásban más eredményt hoz. Ettől lehet más. És utóbbi eséllyel jobb is, különben újhullámos kávézókban sem vacakolnának Kalitával, Melittával, Chemex-el stb. hanem nyomnának egy gombot a prüszkölős gépen.
Másrészt a filterezés egészen más élvezet, mint a presszózás, kotyogózás. Akinek a presszó a favorit, annak jószerével akármelyik filteres módszerrel készült ital híg lötty. Én viszont éppen fordítva vagyok, a presszót nem bírom, nekem a filter jön be. 

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2232 Dátum: 2015. Február 05. - 20:14:56 »
bbuffy:  az több okból sem lesz eladó  :futyul:

Horatio Luro: olyat még nem ittam, úgyhogy nem tudom. Gondolom a szörcsögős főző és a vékony kifolyós kannából megfelelő körkörös mozdulatokkal és időközönként történő "forrázása" a kivonatolásban más eredményt hoz. Ettől lehet más. És utóbbi eséllyel jobb is, különben újhullámos kávézókban sem vacakolnának Kalitával, Melittával, Chemex-el stb. hanem nyomnának egy gombot a prüszkölős gépen.
Áhh csak vicceltem ám. Amúgy meg lesz valamikor, de most elvagyok a Japánokkal sokáig.

Teljesen más. hihhhhhetetlen ízeket/illatokat ki lehet hjozni egy V60 ból. Imádom, mindig kicsit mást nyit ki a kávéban.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #2233 Dátum: 2015. Február 05. - 20:18:35 »
Gondoltam ;D
Te is főleg filterezel ezek szerint? Nekem a cold drip lesz a soros. Érdekes módon a V60 - Melitta - Chemex nem annyira tesz kíváncsivá. A Kalita Wave jobban.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2234 Dátum: 2015. Február 05. - 20:23:03 »
Gondoltam ;D
Te is főleg filterezel ezek szerint? Nekem a cold drip lesz a soros. Érdekes módon a V60 - Melitta - Chemex nem annyira tesz kíváncsivá. A Kalita Wave jobban.
Kb mind egykutya. ;D Sztem.  Az Iwakit próbáld ki.  Mondjuk a wave érdekel, de baromira nem rentábilis a cucc.
Amúgy nem, az összes oldala vonz a kávénak, presszo is megy rendesen itthon. Plusz a Brikka is, Bár az inkább utazós, de pl ma is pörgettem egyet. A gép fél óra míg felfűt így az nem mindig játszik, inkább csak pihenőnap vagy vendégeknek.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici