Uhh, én is most szenvedek a leszokással. Ecigi nekem egy nagy homály volt (most is az többnyire). Patron, kazán, menetek, variwatt, modok, azt se tudtam mi van. Nekem az alap 10 rugó körüli kezdőszett nem is jött be, aztán egy Kanger Genitank, meg egy varivoltos akksi már tűrhető eredményt hozott.
A cigit nem pótolja, 5-6 "legszárazabb eredeti dohány" ízű folyadékot próbáltam, mindegyiknek vattacukor íze van, csak abban különböznek számomra, hogy némelyiktől még a gyomrom is felfordul.
Nekem nem is annyira a nikotin számít, hanem a szertartás/időtöltés jellege a ciginek.
Amikor csak e-cigiztem, egyből éreztem, hogy jobb a tüdőmnek, biztos vagyok benne, hogy kevésbé káros, de azért egy rendes bevizsgálást már tényleg megcsinálhatna valaki. De már itt is komoly ipari érdekek vannak, az igazság valahol az "alpesi levegő helyett is ezt szívom" meg a "holnapután rákos leszel" között van.
Cigiről leszokáshoz szerintem tökéletes, nekem alig fogy a folyadék, amikor rámjön, csak beleszívok párat, de nem pöfékelek perceken át. Ha csak pipázás helyett szeretnéd, szerintem csak simán hagyd abba, ne feccölj ebbe pénzt.
De most például megint cigizek (meg pipázok ha van időm), ez elsősorban mentális dolog nálam. Egyszer leszoktam, aztán úgy voltam mint Iggy Pop a Kávé és cigarettában: Most, hogy leszoktam, már bármikor rágyújthatok, nem? Aztán fél év kihagyás után már a harmadik napon annyit toltam, mint régen.