Idézetet írta: ZOZO - 2013. December 26. - 18:50:13Idézetet írta: Bloo - 2013. December 26. - 18:14:41Ha jól tudom, a direkt-termő fajták (és így az Othello is) a magasabb metanol tartalom miatt lettek "száműzve".Pontosan. Nem nagy kár értük. ne legyél már guzifejű!1. A dierekttermőket kevésbé, vagy egyáltalán nem kell permetezni - ellenben a divatos (főleg francia) xarokat annál inkább (és akkor lehet eszelni összeesküvés elméleteken)2. Az othello igen fincsi szőlő, főleg, ha megcsípi a fagy egy kicsit3. Az eddig általam kóstolt legfincsibb bor egy 100% othello volt. Moldvában ittam, ott is készült. A "titok" csak annyi, hogy nem kell préselni, így nem lesz akkora metilalkohol-tartalma, így nem lesz bajod nagyobb mennyiségek ivása esetén sem, továbbá a pálinkának való törköly nem lesz fingszáraz, ergo jobb minőségű pálinkád lesz.Nekem az a furcsa, hogy pont Zozo nem tud minderről...pedig neki aztán illene Aki borászként becsüli ezeket a szőlőfajtákat, és nem tudja a maga javára fordítani, jóra használni, az műborász.
Idézetet írta: Bloo - 2013. December 26. - 18:14:41Ha jól tudom, a direkt-termő fajták (és így az Othello is) a magasabb metanol tartalom miatt lettek "száműzve".Pontosan. Nem nagy kár értük.
Ha jól tudom, a direkt-termő fajták (és így az Othello is) a magasabb metanol tartalom miatt lettek "száműzve".
Hát lehet őket gasztrokútturálissan "rusztikusnak" nevezni, de nagyon finom borok készülnek a direkttermőkből. Eccerű, mint az abáltszalonna, de finom. Csak nagyot üt : ) Szerintem nagy kár volt adminisztratíve kiirtatni. Állítólag az osztrákok meg a markukba röhögnek, mert náluk legális, mi meg így nem vagyunk konkurrencia.
1. A dierekttermőket kevésbé, vagy egyáltalán nem kell permetezni - ellenben a divatos (főleg francia) xarokat annál inkább (és akkor lehet eszelni összeesküvés elméleteken)
Semmilyen bort nem iszom,egyéb alkoholos italt sem. Ebbe nem is szólok bele,de a "tájidegen" ,őshonos kifejezésekkel óvatosan bánok. Paradicsom,paprika,kukorica,akácfa ,dohány,stb. .Ezek mind "tájidegen" amerikaiak .
És mit adtak még nekünk a rómaiak?