Üdv Mindenkinek!
Késportálon keresztül érkeztem a fórumra. Egy jó ideje már késsel borotválkozom.
Három ok miatt kezdtem el anno:
1. volt borotvakésem,
2. kb. hetente borotválkozom(-tam), és a közben képződött szőrmennyiséget késsel lehet leghatékonyabban eltávolítani,
3. a feeling.
A 3. pontot gondolom, itt nem kell bővebben kifejtenem. Nálam lassan odáig fajul a helyzet, hogy a 2. pont okafogyottá válik.
Korábban egyszerűen borotvahabot használtam, de hála Nektek elért a megvilágosodás: meg kell adni a módját, pamacs nélkül mit sem ér egy férfi élete.
A helyi Müller-ben vásároltam néhány alapvető fogyasztási cikket: pamacs + tartó (egyenlőre a legolcsóbb, kicsi de működik) Speick borotvakrém, Speick borotvaszappan Palmolive borotvaszappan (utóbbi három ráadásul akciós volt).
Közben elkezdtem a hálón nézegetni a borotvákat. Az enyém már nem egy mai gyerek, kicsit kímélnem kellene, ezért beszereztem egy SFK-t. Enyhén rozsdás volt (már nem az), de szó szerint zsír új, vagyis NOS és ráadásul Shave Ready. Kicsit még szoknunk kell egymást (egyszer megvágtam magam
), de bíztató a kezdet. A penge minősége és formája nagyon tetszik, el is határoztam, hogy egy másodikat átnyelezek valami gusztusos egzótával (ében, kígyófa...??), vagy szaruval. A lelkem mélyén burjánzik egy perverz gondolat, hogy tervezek és készítek egy borotvát a „saját képemre”, de ezt a kérdést még alaposan körbe kell járnom.
A kést derékszíjon fenem (bukóra nyitom az ablakot és ráakasztom a kilincsre), arcon habosítok. Nem viszem túlzásba a ceremoniális részeket, de azért persze ügyelek a feeling-re.
Mint látjátok meglehetősen költséghatékony hardverrel rendelkezem. A frissen beszerzett eszközeim borotvástul, pamacsostul krémestül nem kerültek 5 e Ft-ba. Ezt csak amiatt írom, mert többször olvastam itt anyagi aggályokat a késes borotválkozással kapcsolatban. Valószínűleg én sem fogok itt megállni, de nem is térek át a luxusoldalra (előtte még a Barbon-t és a Figaro-t is kipróbálom.
)
Szóval ha valaki komolyan gondolja, attól még nem kell feltétlenül elárvereztetnie a házát.
Jó fórumozást és borotválkozást Mindannyiótoknak!
Kiváló Tisztelettel: messerfarkas