Már régen raktam fel ide képeket a munkáimról, Sanyitól sem várhatunk mostanában újdonságokat a készítői részlegben, így válogattam a számora érdekesebbekből.
8/8"-os damaszt (ZD-0801), 1/4 hollow, szaru nyél, réz ék és szegecsek. A damasztot az oroszoktól rendeltük Sanyival. Igényes munka, és tényleg nagyon jó acél. A damaszt talán nem a legjobb anyag borotvához, de ezt nagyon jól lekovácsolták. Olyan lett, mint egy jobban sikerült Arne (O1).
13/16" borotva, feketített Arne acél, 1/4 hollow, g10 nyél, g10/réz ék, réz szegecsdíszek a nyélen.
A híres Hoshi Tombo-t gondoltam újra.
7/8" O1, full hollow, makassar ében nyél, dán olaj finissel, ében ék, réz szegecs.
Nem ez az első full hollow késem, de ezt olyan klasszikusra terveztem. Dupla váll, recék a fogásnál, klasszikus forma, tükörpolír mindenhol. Nincs benne köszörülési púp, teljesen el van dolgozva. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a képeken már a második változat van, az elsőt átlyukasztottam. A rossz hír az, hogy ezzel is gondom van; az éle nem stimmel, most fogom elkészíteni harmdadszorra.
A lényeg, hogy lehet a klasszikus négykerekes vizesköszörű nélkül is (három vagy négy kontakt keréken) full hollow kést köszörülni, csak nem egyszerű. Viszonylag kevés készítő csinálja, ezért is érdekelt mindenképpen a dolog.
Most egyelőre ennyi, köszönöm a figyelmet!