Szerző Téma: Boltok, webshopok  (Megtekintve 472485 alkalommal)

Nem elérhető calabar

• Tag
Connaught vásárlás - újabb jópont!
« Válasz #150 Dátum: 2011. Február 24. - 20:10:35 »
FYI

Mint a tárgyban (nem mintha eddig bárkinek kétségei lettek volna): a legutóbbi rendelésem rendben, egyben és tökéletesen megérkezett. Ajánlható, bárkinek, a legkisebb dolgoktól is.

:fetreng:

P.s.: talán érdemes lenne elgondolkodni arról, h. a PP blog, illetve a jelen fórum olvasói esetleg kaphassanak némi kedvezményt. Tárgyalt már vele valaki erről? Ha jól emlékszem, T&H esetében visszautasították, de talán itt ki lehetne harcolni mondjuk 5-10%-ot. Mit gondoltok? Ha esetleg összeszámolnánk, hányan és milyen gyakran rendelnek tőle, szerintem meglepő eredmény jönne ki. Ha szükséges, önkéntesként vállalom az angol levél 'angolosítását' ( ;D)

Nem elérhető Gorila

• Törzstag
    • Borotváim (egy részük)
Re:Boltok, webshopok
« Válasz #151 Dátum: 2011. Március 04. - 14:03:57 »
Április 4-ig ingyenes postázás itt:
http://www.theenglishshavingcompany.com/cgi-bin/pnDbDetail.cgi/display::news::::::198::user

Hátha valaki éppen most készül bevásárolni... :)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #152 Dátum: 2011. Március 04. - 14:46:04 »
Megnéztem, 2 Proraso tégelyes szappan és 1 AS + 1 ASB szállítással is olcsóbb a connaught-nál.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #153 Dátum: 2011. Március 04. - 16:08:19 »

T. Mindenki !

Lehet, hogy érdemes lenne össze szedegetni, konkrét megrendeléseket az elmúlt időszakból, és azzal kiegészítve elküldni egy : van-e lehetőség némi plusz kedvezményre levelet ?

reofil
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #154 Dátum: 2011. Március 09. - 15:09:14 »
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy rendelt-e már valaki a classicshaving.com-ról, s ha igen milyen szállítási díjakkal dolgoznak. Engem kifejezetten after shave méret érdekelne ;)
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #155 Dátum: 2011. Március 09. - 16:26:19 »
Nem a legolcsóbbak. Nekem egy HartSteel borotvát  32.25 USD-ért postáztak. ...és itthon még jól meg is áfázták/vámolták.  :borosta:
Én inkább angol cégeket javasolnék ilyen célra. Viszonylag olcsón szállítanak és 3-4 nap alatt itt a cucc.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #156 Dátum: 2011. Március 09. - 22:18:09 »
Nem a legolcsóbbak. Nekem egy HartSteel borotvát  32.25 USD-ért postáztak. ...és itthon még jól meg is áfázták/vámolták.  :borosta:
Én inkább angol cégeket javasolnék ilyen célra. Viszonylag olcsón szállítanak és 3-4 nap alatt itt a cucc.

Nagyon köszönöm a választ! A lelkembe látsz, éppen ezen tipródok, hogy a csekély árkülönbözet az amerikai webshop javára megéri-e, hiszen a szállítási díj ezen nagyban változtathat?! Ezt olvasva nagyon nem!
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #157 Dátum: 2011. Március 11. - 10:58:41 »

Nagyon köszönöm a választ! A lelkembe látsz, éppen ezen tipródok, hogy a csekély árkülönbözet az amerikai webshop javára megéri-e, hiszen a szállítási díj ezen nagyban változtathat?! Ezt olvasva nagyon nem!

Nem éri még és nem csak ezért. Az új szabályok szerint bármit megvámolhatnak, ami a kontinensen kívülrôl érkezik, ha szerencséd van átcsúszik, ha nincs fizetheted a vámot és az áfát. Egyre kevesebb csomag csúszik át sajnos.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #158 Dátum: 2011. Március 11. - 11:24:53 »

Nem éri még és nem csak ezért. Az új szabályok szerint bármit megvámolhatnak, ami a kontinensen kívülrôl érkezik, ha szerencséd van átcsúszik, ha nincs fizetheted a vámot és az áfát. Egyre kevesebb csomag csúszik át sajnos.

Pontosítsunk. Az EU-n kívülről érkező termékekre értendő és nem új szabály, csak gagyi volt a rendszer ( most sem sokkal jobb), de rájöttek, hogy ebből is lehetett volna jó sok pénzt csinálni. Ha társas vállalkozás küldi pro-forma, vagy kereskedelmi számlával, akkor ha mintaértékű a csomag, tehát a számlára rá van írva, hogy minta, akkor elképzelhető, hogy hivatalosan is meg lehet úszni a vámot és a Gyufát. Néha érdemes így kérni, ha kicsit nagyobb összegről van szó és vitatkozni a vámmal.

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #159 Dátum: 2011. Március 11. - 18:33:05 »

Pontosítsunk. Az EU-n kívülről érkező termékekre értendő és nem új szabály, csak gagyi volt a rendszer ( most sem sokkal jobb), de rájöttek, hogy ebből is lehetett volna jó sok pénzt csinálni. Ha társas vállalkozás küldi pro-forma, vagy kereskedelmi számlával, akkor ha mintaértékű a csomag, tehát a számlára rá van írva, hogy minta, akkor elképzelhető, hogy hivatalosan is meg lehet úszni a vámot és a Gyufát. Néha érdemes így kérni, ha kicsit nagyobb összegről van szó és vitatkozni a vámmal.

Régen ugye úgy volt, ha valaki magánszemélyként, magánszemélynek küldött csomagot, ajándékként, akkor nagyjából 20ezer Ft határig vám és áfa mentes volt. Amennyire tudom ez jópár hónapja megváltozott és pár ezer Ft értékhatár felett bármit megvámolhatnak. A szabályok nagyjából lényegtelenek, hisz a helyzet az, hogy "ha a vámos valamire azt mondja, hogy vámköteles akkor az az is lesz". És ezt egy a vámnál dolgozó ismerősöm mondta volt és a tapasztalataim is ezt támasztják alá.

Igen, a kontinensen kívülrôl alatt az EU-n kiívülrőlt értettem, ne kérdezd miért  ;)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #160 Dátum: 2011. Március 11. - 20:31:24 »
Igen teljesen más megítélés alá esik a magánszemély-magányszemély, cég-magánszemély, illetve cég-cég tranzakció. A magánjellegű tranzakciók szerintem eddig is adókötelesek voltak, a határértékeket nem tudom mi volt a 20e az elég reálisan hangzik, de ki az aki felértékeli? Egy számla, vagy annak hiányában a vámos. A cég-magánszemély viszonylat már doksifüggő+területfüggő, hiszen a cég EU-n belül megfizette az ÁFÁt (tehát így a vevő is), ha a tengerentúlról jön akkor már érdekesebb a helyzet, de szerintem nem értékfüggő, elméletileg minden adóköteles, kivéve az említett nem kereskedelmi forgalomba kerülő mintát. Ezt viszont cég- magánszemély, magánszemély-magánszemély esetében elég nehéz elhinni, ill. bizonyítani, hogy az az. A vámos pedig szerintem csak azt mondhatja, amit a törvény előír neki, ezért gondolom, hogy a törvény pedig úgy szól, hogy minden adóköteles, csak éppen nincs kapacitásuk minden egyes csomaggal foglalkozni, ezért vág össze ez azzal amit a vámos cimborád mondott. Szóval ahogy írtad szerencse kérdése.

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #161 Dátum: 2011. Március 11. - 21:59:19 »
Odaátról:  ;)

Idézetet írta: fonthunter
Aktuális Vám és Áfa információ a rendelt cuccokra:

Az EU tagországaiból érkező küldemények vámszempontból belföldi küldeménynek számítanak, azokat a Magyar Postának nem kell a vámhivatalnak bemutatni, ezért vámmentesen kerülnek a címzett részére továbbításra. Az EU vámterületén kívülről érkező küldemények esetében magánszemélyek közötti forgalomban 45 euró értékig, kereskedelmi forgalomban (ideértve a magánszemélyek által külföldi cégtől megrendelt árukat is) 22 euró értékig vám- és áfa-mentes a küldemény. Az ezeket meghaladó összeg esetén 150 euró értékig vámmentes a küldemény, de 25 % ÁFA terheli.

Magánszemélyek közötti forgalomban:        

o 151-700 euró közötti érték esetén 2,5% vámot és 25% áfát kell fizetni.
          o  701-999 euró közötti érték esetén a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot és 25% áfát kell fizetni.

Magánszemély által megrendelt áruk után (e-kereskedelem):    

o 151-999 euró közötti érték esetén a kereskedelmi vámtarifa szerinti vámot és 25% áfát kell fizetni.
          o 1000 euró vagy az ezt meghaladó érték felett a kereskedelmi vámszabályok érvényesek.

+ a Posta vámközvetítési díja, de az már nem olyan sok.

...teremészetesen az érték a szállítási költséggel növelve értendő.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető mad_a

• Tag
    • Weboldal
« Válasz #162 Dátum: 2011. Március 12. - 13:16:32 »

Én rendszeresen rendelek a jó öreg JUESZÉJből sportruházatot és még sohasem kellet vámot fizetni, pedig általában a rendelési érték mindig 100 USD felett van, mert úgy gazdaságos a rendelés... EMS-sel érkezik.. lehet, ez a titka?

üdv,

mad_a

Nem elérhető barsa

• Tag
« Válasz #163 Dátum: 2011. Március 12. - 16:28:09 »
Nem, nem az EMS a titka, inkább szerencséd volt....  :), vagy az eladó nagyvonalúan töltötte ki a vám cetlit.  ;)

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #164 Dátum: 2011. Március 12. - 20:04:34 »
szerintem az EMS bizony fontos tényező ebben a kérdésben.
... a nyúlon túl?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici