Igen teljesen más megítélés alá esik a magánszemély-magányszemély, cég-magánszemély, illetve cég-cég tranzakció. A magánjellegű tranzakciók szerintem eddig is adókötelesek voltak, a határértékeket nem tudom mi volt a 20e az elég reálisan hangzik, de ki az aki felértékeli? Egy számla, vagy annak hiányában a vámos. A cég-magánszemély viszonylat már doksifüggő+területfüggő, hiszen a cég EU-n belül megfizette az ÁFÁt (tehát így a vevő is), ha a tengerentúlról jön akkor már érdekesebb a helyzet, de szerintem nem értékfüggő, elméletileg minden adóköteles, kivéve az említett nem kereskedelmi forgalomba kerülő mintát. Ezt viszont cég- magánszemély, magánszemély-magánszemély esetében elég nehéz elhinni, ill. bizonyítani, hogy az az. A vámos pedig szerintem csak azt mondhatja, amit a törvény előír neki, ezért gondolom, hogy a törvény pedig úgy szól, hogy minden adóköteles, csak éppen nincs kapacitásuk minden egyes csomaggal foglalkozni, ezért vág össze ez azzal amit a vámos cimborád mondott. Szóval ahogy írtad szerencse kérdése.