Nos,mindezek ellenére egyáltalán nem ment el a kollégák kedve a DE-s borotválkozástól..
Csak borzasztóan rosszul esett egyik-másiknak(főleg Fatip-Merkur)hogy gyakorlatilag a borotvák közép kategóriájában levő vadíúj cuccokkal így mellényúltak!
Mert ez már nem csak elvi kérdés...Pl,hogy ezeket a termékeket milyen MEO-sok ellenőrzik...
Mert ezek mind,egytől-egyik kőkemény gyártási hibák!! Mikor elkészül egy termék,elég lenne ha a csomagolás előtt csak vizuálisan ellenőriznék normálisan,és az általam jelzett hibák mind ki is derülnének! Megjegyzem,tuti hogy ki is derülnek,de tesznek rá magasról,mert úgy vannak vele,"egy kancsó víz úgyis eloszlik ha tóba öntjük"!!
Nem tudom,de régen nem volt jellemző ez az iszonyat minőségbeli romlás,most nem épp csak a borotvákra gondolok!
Ma már szinte akármit vesz az ember,legyen az bármilyen árkategória,összeszorult gyomorral kell hazavinnie a terméket,hogy "na majd otthon használat közben kiderül hogy milyen is a cucc"? Mindazok ellenére hogy vizuálisan ellenőrizte a terméket...Komolyan mondom,katasztrófa....
Saját példák:Telefonomat pl.kétszer vittem vissza cserélni,mire a harmadik jó lett!
-autóalkatrész dettó,cikkszám alapján mintadarab bevitele után sem azt hozzák amit kér az ember!
Aztán ha meg neten rendel az ember,akkor meg jön a herce-hurca,csomag vissza cseredarab vajon jó lesz-e??Ha nem,akkor újabb kört fut az ember....
Régen meg tényleg bementél a sarki Áfész boltba,megvetted a Gillette Slim Twistet,aztán használtad 20-30 évig,mert jééé,érdekes módon bármelyiket vetted le a polcról,minden darab jó volt!
Na mindegy....
Elkezdék a kollégák rendbe szedni a dolgokat,tehát folymatban vannak a cserékkel kapcsolatos üzenetváltások,meg hasonlók...bár van aki egyszerűen csak a pénzét kéri vissza,meg is értem...
Addig is szétdobáltam közöttük,a repertoáromból Lord Smartot,Slim Twistet,Astra 901-et..amíg nem rendeződnek a dolgaik
Mert erre felénk a délkeleti régióban egyszerűen nem tudod azt megcsinálni,mint Pesten,hogy besétálsz az üzletbe,kezedbe veszed a borotvát,megnézed-jól"összefogdosod"
aztán ha leellenőrizted és megtetszik,megveszed.Mivel erre a Lordon kívül,más új borotvát nem kapsz!! Ja kivéve a hétvégi mozgó vásárosok által árult Super Speed koppincsot,amitől még az életkedve is elmegy az embernek
Ja igen,még a Fatipról akartam írni,nos amit észrevettem nála,a fedlapon nem egy síkba tették a középső menetes,illetve a két szélső tüskét,tehát a pengét elhúzza egyik irányba állandóan,mivel az alaplapon elég nagy lyukak vannak,ezt valamennyire lehet kompenzálni a fedlap mozgatásával,de közel sem tökéletes.Ilyennel még nem is találkoztam... A kolléga meg nem slant készüléket akart,úgy vettem ki a szavaiból..
Szóval nem semmi,hogy összesen 10db készülékből(benne van az 5db L111),3db volt hibátlan(2db L111+EJ89)
Agyam eldobom egy ilyen arány láttán!!!