Alapvetoen igazad lehet az adozassal, de nem vagyok benne biztos. A masok altal ugyesnek mondott ismeroseimnek, akik minimalberre vannak bejelentve, meg szlovak rendszamos touareggel kerulik meg a regadot, (ez letezik meg?) azoknak en is azt mondom, hogy OK, majd en fizetem helyetted a hianyt a miattad magasabb SZJA-mbol. Gondolom ok az oka, hogy csokkentek a jovedelem~ es egekbe nottek a forgalmi adok. Evente 3 Baseus USB kabellel es ketevente egy mobil tokkal nem erzem magam annyira cinkosnak, plane, hogy ezzel az adobevetellel nem szamol ma az allam, hiszen a 22 dodoig terjedo vam es adomentesseg nem trukkozes. Ha ez megszunik, boritekolom, hogy az extra bevetel mellett nem fog csokkenni a tobbi adonem.
A kinai small parcel posta ingyenessege ha jol tudom olyan kinai allami szubvencio, ami az ottani kisvallalkozasokat segiti. A magyar postaert nem ejtettem meg konnyeket, egyreszt igazad van, tenyleg ingyen dolgoznak ezekkel a csomagokkal, masreszt ez egyszeru gazdasagi tervezes, hogy az olyan mukodesi koltsegeket, mint ez is, bearazzak a sajat termekeikbe, tehat szerintem ok sem a kedvenc kifogasuk, a "megnovekedett csomagszam" miatt vesztesegesek.
De teny, az 1000 Ft-os USB kabel igy 1333-ba (plussz amit kezelesi dijkent felszamolnak a kinai kereskedok) fog kerulni, es nem 1333+3500-ba, nyilvan ezt veszem majd es nem a Hama-t 3500-ert, annyira nem gaz. Arra gondolok csak, hogy ha a Baseus 1000-ert megcsinalja kurva jo minosegben, akkor azt kell venni, nem a sokszorosaert a gyengebb minosegu europait, vagy az itthon dragan forgalmazott kinait.
A rabszolgamunkaval vagy kizsakmanyolassal nem tudok mit kezdeni, abba nem gondoltam bele, elkeserito, ha minden ilyen cuccal kapcsolatban ez jogosan merul fel.