Szerző Téma: Boltok, webshopok  (Megtekintve 474318 alkalommal)

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
Re:Boltok, webshopok
« Válasz #735 Dátum: 2013. Március 11. - 10:45:04 »
A vám még csak elenyésző, de az automatikusan hozzácsapott 27 % Áfa, az az igazán húzós.  :-\
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #736 Dátum: 2013. Március 11. - 10:58:05 »
A kérdésedben a válasz: Mert az USA-ból veszed, EU-n kívül, tehát vámköteles, kis csacsi. Ha Angliából vennéd, akkor nem lenne vámköteles, igaz, akkor meg automatikusan ÁFA köteles, amivel jobban jársz, ha még Angliában megfizeted, ott csak 20%. A legjobban persze akkor jársz, ha az angolok olcsó postával kiviszik az USA-ba, onnan meg megveszed usabelföldi címre, haverarc, anyós, ex-szerető, akárkibárki meg hazahozza/postázza neked "használtként". De ez messzire vezet.

Én azt sem egészen értem, hogy ha egy angol gyártmányú terméket vásárolok az USA-ból, akkor arra miért kell vámot fizetnem ???
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #737 Dátum: 2013. Március 11. - 10:59:32 »
A ZUSÁban meg a legtöbb államban nincs ÁFA (VAT).
God shave the queen

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #738 Dátum: 2013. Március 11. - 11:01:19 »
Én úgy gondolom, hogy egy angol termék az USA-ból vásárolva az alábbiak szerint korrekt:
- vám nincs, mert angol termék
- ÁFA: terméken lévő USA ÁFA levonva az itthoni ÁFA-ból, ezt befizet
osz' csókolom.
:sör:
Ez így igazán korrekt lenne! ...Bár ha belegondolunk (igaz csak csepp a tengerben) ez is kell ahhoz, hogy idehaza az ingyenélők jól éljenek...  :evil:  :crazy:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #739 Dátum: 2013. Március 11. - 11:16:05 »
Józsi: Miért lenne korrekt így? Honnan a tökömből tudná egy vámos, hogy a cucc angol? Az akcentusából?  ;D A gyártói papírjaiból? Mivel igazolod mindezeket?
God shave the queen

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #740 Dátum: 2013. Március 11. - 11:18:23 »
Sok apró, pici dolgot kell venni az EU-n kívülről, akkor se Vám, se Áfa.  :crazy:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #741 Dátum: 2013. Március 11. - 11:24:26 »
Rizs. Mák. Cukor. Liszt. Szemenként csomagolva?  :crazy:
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #742 Dátum: 2013. Március 11. - 11:26:02 »
"So far USA does not have a VAT"..."Many states have a sales tax that ranges from 3% to around 11% and probably averages around 6%."

Nem tökmindegy, miként hívják???
Nagyon nem, más fogalom a kettő.

Szerintem ez nem becsület kérdése, hanem agymosottság kérdése az Amerikaiak részéről. Az eladónak és a vevőnek közös érdeke, hogy mind a ketten mosolyogjanak, ha létrejött az üzlet. Az eladónak, semmilyen haszna nincs abból, ha a vevő nyakába vág még egy kiadást, pedig ezt elkerülhetné egy tollvonással.
SZVSZ ezt rosszul tudod, az eladó a küldéskor kitölt egy nyilatkozatot, aminek a valóságtartalmáért felel (nyilván az ésszerűség határáig, de csak a kedvedért nem fog kamut beírni).  Ha egy eladó szisztematikusan valótlan dolgokat nyilatkozik, akkor normális országban előbb-utóbb valaki a körmére néz; nagyon drága lehet egy ilyen "tollvonás", nekik ennyit nem ér az hogy te ne fizess vámot+adót. 

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #743 Dátum: 2013. Március 11. - 11:27:53 »
Rizs. Mák. Cukor. Liszt. Szemenként csomagolva?  :crazy:

Nem jól mondja Peti, tea occóbban, mintha itthon venném, ingyér szállítva, követési számmal...   ;D

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #744 Dátum: 2013. Március 11. - 14:57:47 »
Józsi: Miért lenne korrekt így? Honnan a tökömből tudná egy vámos, hogy a cucc angol? Az akcentusából?  ;D A gyártói papírjaiból? Mivel igazolod mindezeket?
Igazából, ha belegondolunk, és átfogóan szemléljük, az a korrekt, ha valamiért egyszer fizetnünk kell, mert az állam ebből tartja fenn magát, akkor egyszer fizessünk érte. Az ÁFA-t megfizetni két nemzet "konyhájára", azt nem túlzással lehúzásnak tartom. Egy biztos, nekem, mint fogyasztónak meg kell fizetnem a termék ÁFA-ját. De két helyre is?! Ez olyan, mintha külföldön dolgoznék, az a külföldi állam beszedi a munkabért terhelő, munkavállalói járulékokat. De a jó és igazságos magyar állam, szintén megpróbálná ugyanezen a béren mégegyszer bevasalni, mondván, magyar állampolgár vagyok...  :crazy:
Tehát én azt tekinteném korrektnek, ha én igazolom, hogy az USA-ban befizettem 8% ÁFA-t, akkor a termékre itthon megfizetem a hátralévő 19%-ot, a maradékot meg matekozza le egymással a két állam.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #745 Dátum: 2013. Március 11. - 15:14:33 »
Hú gyerekek.. :D
Az ÁFA kérdés nem így működik!  ;D De szép lenne...
jrabi- jobb, ha belenyugszol, hogy itthon a fogyasztó mindig minimum 27%-os ÁFÁ-t fog fizetni, de egy.egy reexportnál abban is biztos lehetsz, hogy van olyan, hogy több nemzet ÁFÁ-ját is megfizeted.. Vagy így vagy úgy. Nominálisan két régiónak az ÁFÁ-ját összeadni, kivonogatni, értelmetlen elvből :D csak gondolj bele..., USA 8%-al elégedett, magyar hatóság a 19-el meg shortban van 8-al. Húznák ide oda, mint a kötelet! :DD A végén Te nem kapnál semmit, sőt visszaküldenék angliába, hogy ezek összevesztek az ÁFÁ-n jogcímen... :D

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #746 Dátum: 2013. Március 11. - 15:17:52 »
USA 8%-al elégedett, magyar hatóság a 19-el meg shortban van 8-al. Húznák ide oda, mint a kötelet!
Hja kérem, azért a 27%-ért valamit tenni is kell!!!  :evil:  :fetreng:

Nem elérhető P3000

• Törzstag
« Válasz #747 Dátum: 2013. Március 11. - 15:25:12 »
Igazából, ha belegondolunk, és átfogóan szemléljük, az a korrekt, ha valamiért egyszer fizetnünk kell, mert az állam ebből tartja fenn magát, akkor egyszer fizessünk érte. Az ÁFA-t megfizetni két nemzet "konyhájára", azt nem túlzással lehúzásnak tartom. Egy biztos, nekem, mint fogyasztónak meg kell fizetnem a termék ÁFA-ját. De két helyre is?! Ez olyan, mintha külföldön dolgoznék, az a külföldi állam beszedi a munkabért terhelő, munkavállalói járulékokat. De a jó és igazságos magyar állam, szintén megpróbálná ugyanezen a béren mégegyszer bevasalni, mondván, magyar állampolgár vagyok...  :crazy:
Tehát én azt tekinteném korrektnek, ha én igazolom, hogy az USA-ban befizettem 8% ÁFA-t, akkor a termékre itthon megfizetem a hátralévő 19%-ot, a maradékot meg matekozza le egymással a két állam.

Szerintem itt az a gond, hogy az ebay-en bruttó árak vannak többnyire. Úgy tudom, hogy ha az EU-ban veszel valamit és USA állampolgár vagy, akkor minden további nélkül visszaigényelheted az itteni magas ÁFA-t. A rémálmaimban visszatérő számvitel vizsgán is valahogy így kellett számolni az külföldi beszerzést. Nettó ár + szállítás *1.03*1.27 és megkapod a magyar bruttót plusz még azt hiszem a beszerelési költség adja meg a bekerülési értéket. Még arra is emlékszem hogy az import áfát a VPOP számlára kell utalni, brrrr...

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #748 Dátum: 2013. Március 11. - 15:26:56 »
jrabi- Azt nem mondtam, hogy a 27% nincs egy kicsit "túlárazva"...  :evil: :fetreng:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #749 Dátum: 2013. Március 11. - 15:28:47 »
Szerintem itt az a gond, hogy az ebay-en bruttó árak vannak többnyire. Úgy tudom, hogy ha az EU-ban veszel valamit és USA állampolgár vagy, akkor minden további nélkül visszaigényelheted az itteni magas ÁFA-t. A rémálmaimban visszatérő számvitel vizsgán is valahogy így kellett számolni az külföldi beszerzést. Nettó ár + szállítás *1.03*1.27 és megkapod a magyar bruttót plusz még azt hiszem a beszerelési költség adja meg a bekerülési értéket. Még arra is emlékszem hogy az import áfát a VPOP számlára kell utalni, brrrr...

...és átengedtek azon a vizsgán?  :fetreng: :sör:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici