Szerbusztok! (Don Fülig)
Vettem egy ilyen indiai csodát, ami kb. 10 nap alatt ide is ért. Valami 3000ft körül volt az ebay-en, ha jól emlékszem.
A nyele kellett. Meglátni és megszeretni történet volt. Na és a bordás zárólemezre is igen kíváncsi voltam. Láttam ilyet régi Merkuron és kíváncsi voltam, hogy ér-e valamit borotválkozás közben.
Van doboza, de már halvány karcokkal érkezett. A doboz anyagát a nálunk forgalomban lévő szürke lefolyócsövekéhez hasonlítanám. Megfelelően kemény, jól használható, de a minőség már itt harmadik világbeli.
A fedélen az van, hogyaszongya: Mercurry rasoir. Mindez Indiából..., egy marék Gillette Wilkinson pengével... (ami egyébként nem is olyan rossz). Esetleg ráírhattak volna valamit még dánul, vagy azt, hogy IKEA.
Asszem ezek nagyon nem értik a Nyugatot. Pont ahogy a Nyugat se Indiát.
A fejen is felirat.
Az eszköz tömege 58g, ebből a nyél 30g. A nyél üreges.
Az alaplemez egy kalap kakát ér, de ezt már vételkor is tudtam. Nincs megfelelő szélességben végigfogazva. A fedőlemez nem elég széles(vagy az alaplemez túl széles), ezért a pengét nem hajlítja le, következésképp baromi agresszív a penge állása, de annyira, hogy ki se próbáltam. A "biztonsági borotva" kifejezés itt már nem helytálló.
A nyél jól barázdált, de van benne két-három helyen hibás rész. Vastag és elég hosszú. Olyan vastag, mint a Fat Boy szárának az alsó, legvastagabb része.
Mindenképp tudni akartam, hogy mit ér ez a fedőlemez, ezért egy New LC alaplemezzel próbáltam ki. Így egy kíméletes beállítást kaptam, kíméletesebbet mint az LC.
A nyél nagyon jól bevált, nagyon biztos fogás van rajta. A bordás zárólemez pedig jól csúszott dacára a kevésbé alapos előkészítésnek.
A penge is jól működött. Úgy tűnik, nekem fekszik ez az indiai-pakisztáni vonal.