Megérkezett a kínai borotvám. Az aliexpressről vettem, 12 dolcsiért adták, azóta többször változott az ára, most épp 16 dolcsi, előtte 15 és 20 is volt. Gondolom ez is valami másolat, bár én nem jöttem rá, hogy mi lehet. Talán több cuccból csináltak egy hibridet.
https://www.aliexpress.com/store/product/Double-Edge-Safety-Shaving-Razor-Stainless-Alloy-Chrome-Plating-20-Pcs-Blades-Free-Shipping/802722_32686803445.htmlA külső dobozon volt egy nagyon durva sérülés, be is voltam tojva, de tisztességesen becsomagolta a fazon, így belül semmi nem látszott. Hungarocellt, szivacsot, buborékfóliát is rakott belülre és a borotva több réteg selyempapírba is be volt tekerve a saját fehér dobozán belül.
Járt hozzá 2x10 db Dorco. Ezek valami új technológiával készülhetnek. Fényes, csillogó bevonat van a pengéken, vastagabbnak merevebbnek is tűnik a korábbiaknál. Meglátjuk ezek jobbak-e, mint a régi kétkörös tesóik.
A borotva nekem tetszik. Jók az arányai, baba ez a vastag nyél. Sokszor fájnak az ujjaim, vannak bajok az izületeimmel, ezt szerintem könnyebb lesz fogni. A súlya nem rossz, főleg a méreteihez képest, pedig nem tűnik úgy, hogy gagyi anyagból lenne. Én 81 grammot mértem, a sokkal filigránabb Rockwell 96 gramm. A súlyelosztása is jó szerintem, nekem nagyon kézre áll. Látszik rajta néhány kidolgozási hiba, de nem szembetűnő, főleg a fej belső részein van ilyen. A penge befogása pontos, szimmetrikus, nem kell nagyon igazgatni. Kipróbálni holnap fogom