Nem bírtam sokat várni és már túl is vagyok a teszten. Ide írom, ha már itt kezdtem el a borotvát értékelni...
Kicsit módosítanám a korábbi verdiktemet... Aki szereti a harapós jószágokat és együtt tud élni azok küllembeli hiányosságaival, valamint meg mer kockáztatni 10 dolcsit, annak ajánlott kategória
Némi javítgatás, csavargatás, feszegetés, reszelgetés, kalapácsolgatás
, sikálás, forró vizes áztatás és fertőtlenítés után betöltöttem a sztenderd próbapengémet, a kék Astrát. Kellett kicsit játszani, igazgatni, de nem volt vészes. Komoly Longball preshave előkészítés és Palmolive pálmakivonatos krém felvitele után óvatosan láttam neki. Már szemre feltűnően látszik, hogy a penge jóval szabadabb, mint a 89 vagy a Rockwell #3 esetén, ezért az utóbbi időben megszokott 2 - 2,5 körös rövidített verzió és laza mozdulatok helyett maradtam a klasszikus három körnél. Néhány kényesebb helyen talán óvatosabb is voltam a kelleténél, de az eredmény szinte tökéletes lett. Kettő (orrom alatt és az ádámcsutkánál) pici pontvérzést leszámítva megúsztam gond nélkül. Néhol jelentkezett minimális bőrpír, amit az Alpa378 azonnal jelzett is a felvitelnél. Végeredmény mondhatni BBS.
Szóval harapós készülék, nem véletlenül árulja a Maggard az ehhez hasonló V3A fejét agresszívként. A súlyadatok rendben vannak. A nyél 49, a fej 33, együtt 82g. Nekem kényelmes méret és súly. A nyél a sima felület ellenére egyáltalán nem csúszik a használatnál.
Kár, hogy több mint egy hónapot kellett várni rá és kár, hogy ilyen gagyi minőségű a fej. Azért működés közben meg vagyok elégedve a borotvával, bár nem tartom valószínűnek, hogy ez fog legtöbbször a kezembe akadni, ha borotválkozásra kerül a sor. Egyelőre inkább a bolondbiztos és komfortos Rockwell marad a befutó.
Megpróbálok használható képeket is csinálni a héten...