Kipróbáltam a Szőrmóktól kapott NOS csehszlovák Tiger pengét. Érdekessége a csaknem fekete bevonat az élt leszámítva a penge többi részén, nagyon kúlosan néz ki. Másik érdekesség, hogy ez még olyan régi gyártású, hogy csak háromrészes borotvában lehet használni, ugyanis nincs rajta hosszanti rés, amivel a TTO fejbe illeszkedhetne, mindösszesen három lyuk, amibe beleillik a háromrészesek 1 vagy 3 csavarja/bütyke. Az oldala lekerekített, és ennek a kialakításnak köszönhetően sokkal precízebben illeszkedett a Lord L6-ba, mint a modern vonalvezetésűek, ezen nem győztem csodálkozni - ez az első penge, ami tök szimmetrikusan ült be a fejébe.
Tisztességes penge, de nem voltam tőle elájulva. Az első használat végefelé már érezhetően húzott, asszem nálam ez csak 1x használatos lesz (van belőle még egy, azért az majd két esélyt fog kapni). Vérzés nem volt, de kellemetlenül kapart, mély hangon sercegett, a Feathertől fényévekre van - igaz, nem is tisztességes az összehasonlítás.
Azért kíváncsi lennék, hogy a pl. Connaughtshavingen jelenleg kapható Tiger milyen a régihez képest.