Ahogy azt ígértem a másik topicban, egy kicsit részletesebb beszámoló a Misaki készülékről.
Már régen evett a fene érte, ugye DE is, meg japán is (legalábbis az eladó, meg a felirata szerint), de az ebayos eladó nem bizonyult túl segítőkésznek a Magyarországra szállítást illetően, így Sic Transit segítségével tudtam hozzájutni.
Néhány száraz adat (persze kerekítve, mert a mérnök ritka lusta fajta):
Teljes hossz becsukva: 111 mm
Tömeg: 59 g ( csak összehasonlításul, a jóval kurtább Gillette Aristocrat tömege 77 g)
Nyél átmérő: 11 mm
Tömegközéppont: a nyél végétől kb. 70 mm.
Mágnessel tapizva kiderül, hogy csak a szárnyak, és a nyélvég zárófedele van ferromágneses anyagból (amit fog a mágnes, teccik érteni?), a többi valamilyen ötvözet.
A borotva szabad szemmel nézve nem is rossz, szemből szinte világít a MISAKI Japan felirat:
A bajok akkor kezdődnek, amikor nyitod a fejet, és a tekerentyű akadozik, és mily meglepő, a szárnyak nyitása megáll kb. 90 foknál:
Hát ez nem túl barátságos, de kis odafigyeléssel azért "be lehet játszani" a pengét a fejbe.
Ezen felbuzdulva (végre hibát találtam) nagyítóval is átnéztem a cuccost, ekkor jött a döbbenet. Ahol nem túl látható, ott a kidolgozás egyszerűen pocsék. Ehhez képest az ötvenes években gyártott MOFÉM önborotvakészülék is maga az igényesség. Viszont a krómozása (nikkelezése) egész jól sikerült.
Gyors alkoholos fertőtlenítés után használatba fogtam, ekkor derült ki, hogy ez nem is túl sz@r. Szépen zenélt, mint egy SE, és két körben full BPS-t volt képes összehozni a három napos borostám helyére.
A hosszú nyélnek köszönhetően jól vezethető. Plusz pont még, hogy a nyél recézése teljesen csúszásmentessé teszi a cuccost.
Végkövetkeztetés:
1. Ez úgy japán, mint ahogy én sintóista szerzetes vagyok, vagy
2. Sz@rul van összeszerelve, vagy
2. Elkurvultak a japánok is, de mit várhatunk egy 12.95 dolláros borotvától.
Kalandvágyóknak ajánlom.