Továbbra is azt mondom, hogy a "melyik jobb, - most pl. az állítós, vagy a cserélgetős" inkább szubjektív téma.
Nincs olyan, hogy jobb vagy rosszabb, inkább olyan, hogy melyik milyen szegmensben jobb, vagy rosszabb és miért.
A miértnél már bejön az egyéni ízlés dolga, illetve a tapasztalatok és ebből kiindulva igazoljuk jobb, vagy rosszabb tulajdonságát.
Azt nem mondom és soha nem is mondtam, hogy csak dicsérni kell valamit! Igenis be kell mutatni valamennyi oldalról - jelen esetben - a borotvákat, hozzá írva az esetleges személyes tapasztalatokat, hogy magának a jellemzőnek jó, vagy rossz volt-e, ha igen miért. De ez akkor is szubjektív(ebb) vélemény lesz, nem tény.
Nekem csak az a kérésem, hogy személyes tapasztalatokon alapuló véleményeket ne tényként közöljük, hanem véleményként, egyfajta jellemzésként. Én pl. ezért szoktam az ilyen jellegű írásaimhoz hozzátenni a " - szerintem, vagy nekem" szócskát. Ebből mindenki számára kiderülhet, hogy a véleményemnek adtam hangot, nem egyenes következtetésnek, nem ténynek, ami megmásíthatatlan és sokak által abszolút elfogadott.