A jobb késkészítők meg tudják csinálni a csiszolás részét nagyrészt jól, az élezést meg itt a fórumon utána szinte bárki akinek van egy kis élezési tapasztalata. Olyat találni nemigen fogsz, aki mind a kettőt meg tudja csinálni, és el is vállalná.
A gond igazából csak az, hogy ezért most fizettél 25-öt, erre jönnek a "javítás" költségei. Ha ajánlott postával küldözgeted a borotvát akkor 2 oda-vissza posta az összesen 2 ropi, tegyük fel hogy valaki megélezi 1-2 ezer forintért, és valaki újracsiszolja, újraszegecseli, és újrasavazza a pengét. Ez jó eséllyel 5-10 között fog megállni, ha találsz olyan késest aki bevállalja. Szóval nagyjából kifizetnéd még a felét az eredeti árnak, hogy használhatóvá váljon a borotva. Legjobb esetben az élezést valaki bevállalja jófejség alapon ingyen, és akkor marad 2 ezer posta, meg mellé legalább 5 ezer a rendbetételért, 32-35 alatt nem állna meg a projekt, de én arra tippelnék hogy 40 magasságában lenne a vége. Szóval csak akkor fogj bele, ha ez neked elfogadható.
A végére persze van egy csattanó is, mert én most azt feltételeztem, hogy egyébként a pengének a kovácsolása, alapanyagai, és hőkezelése megfelelő volt egy borotvakésnek, ami a srác munkáit figyelembe véve kicsit optimista hozzáállás. A borotvakések nagyon finnyásak ilyen téren, mivel a jó élhez nagyon finom szemcseszerkezet kell, ami gondos kovácsolást, anyagválasztást, és hőkezelést igényel. Késeknél, kapáknál stb. ez nem jön elő. Én a saját damasztjaimat olyan emberrel kovácsoltatom aki több mint 30 éve ezt csinálja főállásban, és még így is együtt kellett kidolgoznunk a megfelelő anyagot, rétegszámot, és hőkezelést. Gregg éltárs tudna mesélni, a jó borotva hőkezelést milyen nehéz eltalálni, még akkor is, ha profi elektromos kemencével dolgozik az ember, és "gyári" hengerelt acéllal.
Én a helyedben keresnék egy nagyon vállalkozó szellemű tagot, aki ebben az állapotában megpróbálja megélezni mindenféle egyéb módosítás nélkül. Amennyiben használhatónak tűnik a kés, csak abban az esetben van egyáltalán értelme a rendbetételi munkáknak.