Thaly! Isten hozott a klubban! :-) Én is a kezdő késesek közé tartozom, most teszem meg az első "lépéseket". Itt írom le bővebben a tapasztalataimat...
http://borotvaforum.hu/index.php?topic=153.15...mert ugye nekem se volt shave-ready a késem (most már az kedves mry-nek köszönhetően
) de azért nagy bőszen/büszkén kapargattam magam már a megvétel napán
Most úgy néhány napja lazább időrend szerint élek és van időm (kedvem meg főleg, csak az a fránya szakáll nem nő olyan gyorsan...
), hogy tanulgassam a kést. Így kemény 4 nap távlatából ezen tapasztalatokat tudom megosztani:
1. Meglepően jól működik a bal kezem (jobbkezes vagyok) és néha már úgy érzem talán jobb is a jobbnál, lehet, hogy a régi beidegződés miatt nehezebb a jobb (elsődleges) kézzel "elkapni a stílust", mert teljesen más mint a DE.
2. Szintén meglepődtem azon, hogy a bajuszrész nagyon jól megy, mint kezdőnek. 2 menettel (szigorúan csak É-D) sikerül nagyon szépen leborotválni a részt, sőt a bal oldalon bal kézzel!
Persze nem DE-tisztaság, de első az óvatosság, ill. tisztelet a kés iránt!
3. Viszont azok a helyek, ahol először azt hittem, hogy a legkönnyebbek lesznek, lásd arc/pofa (bocs, ha nem szakszerű kifejezéseket használok ), nem is oly’ könnyűek. 2-3 menet után is marad rajtuk borosta (lefelé húzva a kezet nem lehet őket érezni, gondolom a “damn fine shave” kategória, illetve inkább “fine shave”. A nyak baloldalt nehézkes, bele is kaptam ma – de annál jobban tetszettem a utána páromnak! :-D Jobboldalt és középen az áll alatt, ahol tudok jobban bőrt feszíteni, ott elég jól megyeget
4. Váltottam a szappanozási technikán: egyrészt több vizet teszek hozzá, másrészt 3 részre osztottam az arcom - bal, jobb és közép bajusszal együtt - és csak egy részt szappanozok be, mielőtt nekilátnék. Felfelé dolgozom a pamaccsal, hogy jobban felállítsa a szőrszálakat.
Ami a legfontosabb, nem szoktatom magam hozzá, hogy DE-vel kijavítom utána, hanem a késsel “ösztökélem” magam, hogy minnél jobb eredményt hozzhassak ki belőle. Ez szerencsére még működik, pár nap mulva, sajna reggeli időhiány miatt valszeg kombinálni kell a DE-vel, de majd ott lesznek a hétvégék! :-D
Nagyon sok minden van még biztos Nagyon tetszik a dolog, érzem nálam is ki fog fejlődni a Str8 Razor Acquisition Disorder
egy Thiers-Issard-ban gondolkodom, mint következő és 4-est szeretnék (a mostani 5-ös)