Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2318604 alkalommal)

Nem elérhető mandras6610

• Törzstag
    • Free relationships, no obligations
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #13575 Dátum: 2014. November 13. - 19:39:18 »
megittam 1 Whiskyt bátorításnak
nem biztos, hogy optimális döntés volt olyasmihez, aminél — legalább a tanulási szakaszban — érdemes nagyon odafigyelni.

Ettől jobban már nem tudtam odafigyelni!

Herr

• Vendég
« Válasz #13576 Dátum: 2014. November 13. - 19:40:14 »
Üdv mindenkinek!

a harmadik húzásnál sikerült kb 2-3-cm hosszú és elég mély sebet csinálnom

Nem mindegy, hogy melyik irányban húzol a késsel...nagyon nem mindegy... :-\

Fölfele húztam csak nem volt jól kifeszítve a nyakamon a bőr és a kés vége megvágta.

Eleinte ne akarj visszafelé húzni. Szigorúan csak amerre hajlik ,később majd amikor már biztos vagy a mozdulatokban,no meg megismered a kést ,már fogod tudni.
Pl én nem is mindig csinálok második kört.(Na jó ez azért van mert sok a beretva és szeretem kipróbálni minél hamarabb az újakat  :crazy:).De Eleinte én is csak szőrmentén húztam.

Nem elérhető mandras6610

• Törzstag
« Válasz #13577 Dátum: 2014. November 13. - 19:50:20 »
Üdv mindenkinek!

a harmadik húzásnál sikerült kb 2-3-cm hosszú és elég mély sebet csinálnom

Nem mindegy, hogy melyik irányban húzol a késsel...nagyon nem mindegy... :-\

Fölfele húztam csak nem volt jól kifeszítve a nyakamon a bőr és a kés vége megvágta.

Eleinte ne akarj visszafelé húzni. Szigorúan csak amerre hajlik ,később majd amikor már biztos vagy a mozdulatokban,no meg megismered a kést ,már fogod tudni.
Pl én nem is mindig csinálok második kört.(Na jó ez azért van mert sok a beretva és szeretem kipróbálni minél hamarabb az újakat  :crazy:).De Eleinte én is csak szőrmentén húztam.

Az az igazság,úgy jobban kézre esett.Lefele húzva jobban akadt a kés a szőrbe.Amúgy nagyon tetszett a videód!Remélem nekem is fog így menni valamikor.

Herr

• Vendég
« Válasz #13578 Dátum: 2014. November 13. - 20:00:44 »
Találd meg a saját magadnak legjobban fekvő stílust.Mindenki más,mindenkinek más az arcberendezése,a szőre a bőre. (egy öreg fodrásszal beszélgettem erről) így nem is lehet ugyan úgy borotvlkozni .  Eleinte szőrmentén,ha mindkét kezed használod az nagyon jó,de lehet csak az egyikkel is,ahogy neked kényelmes. Én nem hinném,hogy ez akkora dolog lenne,legalábbis nekem az első perctől kezdve tök egyértelmű volt és tán ha két karcot csináltam magamon.Őseink se torkolltak vérfűrdőbe:) pedig nem is álltak ilyen élező eszközök a rendelkezésükre.
Az tény,hogy egy bitang éles késsel tudod a legkevésbé megvágni magad.Salmo jó élt csinál (nagyon jóóóóóóót) de még ő is elmondta nekem,hogy lévén nem próbálja ki őket nem is biztos,hogy komfortos lesz ,ez borotva függő is.Az ,hogy a hajszálat elcsapja nem jelent semmit. Meg az is ,hogy mely pengekialakítás fekszik neked majd jobban. Az se mindegy.
Szóval nyugodtan használd,zárd magadra a fűrdőt és eleinte megfontoltan csináld,próbálgasd a mozdulatokat  csak úgy szárazon,mi kényelmes stb.
Legközelebb csinálok egy 2 köröset,sőt csinálok egy olyan videót is,hogy a szomszéd srácot megberetválom.Az is tök jó buli.Főleg amikor üvölti a pitralonnál,hogy ÜSS!!! emlékezve arra,hogy a borbélyok régen pofozó mozdulattal tették fel a szert:)

Mi több! Hiába viszi a szőrt ha lesz utána az arcon egy kis irritáció, mert kapar ,az az isten amikor az esemény után semmit nem érez az ember ,na akkor jó egy kés éle ahogy tapasztaltam.
Én a DOVOT is kétszer éleztem meg mert elsőre nem voltam elégedett,előtte az ikrest vagy 3X:)

Nem elérhető mandras6610

• Törzstag
« Válasz #13579 Dátum: 2014. November 13. - 20:08:37 »
 :fetreng: :fetreng:Várom a videót!Köszi!

Nem elérhető herberts

• Törzstag
« Válasz #13580 Dátum: 2014. November 13. - 20:09:31 »
Úgy negyed órája.

Merkur slant
Kék Astra
Balea pamacs
Levendulás,kézműves krém

Nagyon jó ez a készülék.Az apolló slat-je után bársonyosan simogat.Vasárnap került hozzám és a 3.szőrtelenítésen vagyok túl.Már kicsit kezdtem nem élvezni a dolgot de most megint várom a következőt.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #13581 Dátum: 2014. November 13. - 21:16:40 »
András - a többiek már leírtak minden intelmet. Egy dolgot viszont fontosnak tartok: ritkán, de szinte csak akkor vágom meg magam, ha a kés oldalirányba(is) húzom. Ha rossz szögben tartod, túlzottan nyomod..stb. akkor inkább csak a pontvérzésig jutsz el. Az általad leírt mély és hosszanti vágás szerintem az éllel párhuzamos irányú mozgásból adódik. Ha erre figyelsz, nincs mitől aggódni. A komfortosság meg majd megjön tapasztalati úton.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető mandras6610

• Törzstag
« Válasz #13582 Dátum: 2014. November 13. - 21:33:40 »
András - a többiek már leírtak minden intelmet. Egy dolgot viszont fontosnak tartok: ritkán, de szinte csak akkor vágom meg magam, ha a kés oldalirányba(is) húzom. Ha rossz szögben tartod, túlzottan nyomod..stb. akkor inkább csak a pontvérzésig jutsz el. Az általad leírt mély és hosszanti vágás szerintem az éllel párhuzamos irányú mozgásból adódik. Ha erre figyelsz, nincs mitől aggódni. A komfortosság meg majd megjön tapasztalati úton.

Köszi!Lehet hogy adok neki még 1 esélyt de az nem holnap lesz!Meg elképzelhető hogy kicsit bőrözni kell még a késen,mert akármilyen szögbe húztam nem ment olyan akadás mentesen mint a videókon amiket néztem.

Herr

• Vendég
« Válasz #13583 Dátum: 2014. November 13. - 21:38:31 »

Köszi!Lehet hogy adok neki még 1 esélyt de az nem holnap lesz!Meg elképzelhető hogy kicsit bőrözni kell még a késen,mert akármilyen szögbe húztam nem ment olyan akadás mentesen mint a videókon amiket néztem.

Milyen kés ez? Dobj már róla egy képet légyszi.
Amúgy bőrözted már? Mármint Salmo élezése az friss vagy valamikor megélezte aztán hozzád került.Mert el nem tudom képzelni,hogy az akadjon élezés után.
De ha nem jön be a kés a Bökert foglalom :fetreng: :crazy: :sör:

Nem elérhető mandras6610

• Törzstag
« Válasz #13584 Dátum: 2014. November 13. - 21:49:02 »

Milyen kés ez? Dobj már róla egy képet légyszi.
Amúgy bőrözted már? Mármint Salmo élezése az friss vagy valamikor megélezte aztán hozzád került.Mert el nem tudom képzelni,hogy az akadjon élezés után.

A kés tuti jó szerintem,a hajszál tesztet simán teljesíti.Talán 1 kis bőrözés?

Herr

• Vendég
« Válasz #13585 Dátum: 2014. November 13. - 21:57:26 »
Még az lehet ,hogy nagyon erős a szőrzeted ,lehet kicsit puhítani kéne még.Már az akadás miatt gondolom.
Amúgy szép az a kés,és szép a nyele is! :2thumbup:
Én is vágyom egyre csak Karak irígy. :crazy: :fetreng:

Nem elérhető mandras6610

• Törzstag
« Válasz #13586 Dátum: 2014. November 13. - 22:01:42 »
Még az lehet ,hogy nagyon erős a szőrzeted ,lehet kicsit puhítani kéne még.Már az akadás miatt gondolom.

Az tuti hogy 3 napos elég erős szőröm volt! Szerintem holnap után megpróbálom még tovább puhítani, és kicsit bőrözök még a késen.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #13587 Dátum: 2014. November 13. - 22:02:06 »
bbuffy: Elég volt a hab, kiadta rendesen?  :crazy:

Viva Espana!

WD silvertip 30 - F 14 7/8 - Trumper Violet Cream - CE WestIndianLime ASB

:2thumbup: :2thumbup: :2thumbup:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #13588 Dátum: 2014. November 13. - 22:10:30 »
Mai  :borotva:

Balatoni szappan
EJ DE 89 + Lord sc
Hjm black fibre
Sok hideg víz
Figaró arcvïz  ebből is sok!  ;)

Dejóvolt!
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #13589 Dátum: 2014. November 14. - 05:54:55 »
bbuffy: Elég volt a hab, kiadta rendesen?  :crazy:

Viva Espana!

WD silvertip 30 - F 14 7/8 - Trumper Violet Cream - CE WestIndianLime ASB

:2thumbup: :2thumbup: :2thumbup:
Eleg.:) jó nagy ez a pamacs, kiterûlt mint a fene. :thumbup:
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici