Akkor belekezdenék.
Soha semmi komoly cuccot nem használtam,csak a "műanyagot"
Kedden bevásároltam,hogy megismerkedjem a borotválkozás nemesebb oldalával.
Forró zuhany után borsónyinál picit nagyobb adag EJ. lime-s krémet kentem fel orcámra,majd EJ. BB pamaccsal kellemes habot készítettem.
A pamacsról: mivel nincs hasonlítási alapom leírom amit érzek. Könnyen készítettem a habot,nem szúr,elég sűrűnek találom,kézre áll,a szaga meg olyan amilyen,majd megszokom.
Félve kezdtem neki,de a 3-4. húzás után már nem izgultam,szépen szálirányba végighúztam,igaz pár helyen gondolkodtam,hogy is fordítsam a borotvát,hogy jó legyen.
Az első kör után nem voltam elégedett!
Újra hab és hajrá szálirány ellen,ez talán még jobban kézre is esett,ekkor már jobban tetszett az eredmény.
Mindössze nyak közepén pici vérzés,valamin pirosodás és meleg érzés a nyakon,ami 5 perc múlva elmúlt.
Gondolom a gyakorlat hiánya,hogy a körszakáll vonalát nehéz volt szépre kihozni.
A borotváról: EJ. Barley,Derby extra pengével. Jó érezni,hogy van valami a kezemben,így elsőre rövidnek éreztem,de nem volt zavaró,szép igényes kidolgozás. Pengéből kipróbálnék többet is,esetleg ajánlhatnátok ami kicsit vadabb.
Utána: EJ.lime-s AS lotion. Kellemes visszafogott citrusos illat,gyors felszívódás,nem ragad.
Az igazat megvallva jobb eredményre számítottam,remélem a gyakorlat és a jó penge kiválasztása sokat fog javítani.
Maga a borotválkozás,mint a napi rutin színesebbé tétele,viszont nagyon jó élmény volt.
4 éves Vince fiam is kipróbálta a pamacsot és tetszett neki.
Az egész lezárásaként pedig elfogyasztottam egy 0.5 Pilsner Urquell-t,mert megérdemlem