Szép lassan egy kivételével az összes megy az eladba, a szintetikus pamacsok kiszorították a többit.
Szép ez a kép Ákos!
Nálam a sörték/borzok már nyugállományba vonultak... ritkán kerülnek bevetésre.
Ahogy Pelikán József valamikori gátőr, a Narancskutató Intézet igazgatója megjegyezte: Azért van egy kis rossz érzésem Virág elvtárs.
Úgy tűnik egy korszak lezárul. Nem adok egy évet neki és több lesz a szintetikus pamacs a piacon, mint a sörte, vagy a borz. A borz a luxus kategóriában még biztosan tartani fogja magát hosszabb ideig. Már nem emlékszem, hogy itt, vagy a Pamacs és Pengén olvastam azt a hitvallás szerű írást, amiben az is szerepelt, hogy aki hagyományos eszközökkel borotválkozik, az a környezetét is kíméli. A szintetikus pamacs ezt a kitételt semmilyen formában nem teljesíti. Meg aztán belegondolok abba is, hogy ha nem is sok, de néhány ember, család abból él, hogy előállítja a köteghez való szőröket. Nekik ugyebár befellegzett. A szintetikus pamacs szálait meg a legnagyobb gyártók is Kínából rendelik. A szintetikus nem etikus.
Vettem egy L'occitane-Plisson szintetikus pamacsot. Bitang jó, ezért megertem a lelkesedést. Kurvulunk mi is. Talán érdemes volna erre is figyelnünk. De ha nem is figyelünk rá, aki szereti a sörte pamacsokat, még most tankoljon be a hajdani kedvencekből, mert nemsokára nem lesz, vagy drágábban mint most.