Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2302626 alkalommal)

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #1485 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 08:23:51 »

Szia Botond !

A Mont Blanc után várnánk a Gross-Glockneres képeket is !

( csak úgy nosztalgiázás gyanánt, mert én is ezen a három csúcson jártam anno...)

Salmo
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1486 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 08:53:54 »
A Mont Blanc után várnánk a Gross-Glockneres képeket is !
Az öcsém járt ezeken a csúcsokon (többször is),
ő viszont nem borotválkozik.
Sehogy sem fog ez összejönni!  :(
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #1487 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 08:54:19 »
Jó reggelt mindenkinek!  :)
A mai korai  :borotva:

- Proraso Preshave Cream
- Mühle Sophist in olive wood
- De Vergulde Hand Scheerzeep (Soap)
- Fitjar Lathering Up Shaving Bowl
- 8/8" BUDDEL Custom (sivatagi vasfa markolattal)
- Kanayama Cordovan #30000
- WTG / XTG
- Sir IRISCH MOOS
- Henkel HE EDC

DEKORÁCIÓ; NÉMET KÉS: Böker Subcom Fixed Blade CLD, by Chad Los Banos.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1488 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 09:05:38 »

A hét a szappantesztles jegyeben zajlik. Mara Mme. Scodioli Fiji Mermaidje jutott. Parfumben is imadtam. Igy meg tejes az illatfelho. Arcomon a szappan (amit a Proraso sem tudott felulcsapni - szerencsere). Ful mogott es csuklon a parfumbalzsam szolgaltaja a Fiji Mermaid csodas, friss illatat.

"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #1489 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 10:53:29 »
Teccik a noir kép...  :borz2:

FBP

• Vendég
« Válasz #1490 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 11:20:08 »
Az az érzésem, hogy Fontinak nincs svaajcibicskaaja a Pitralonho  :crazy:

Kedves Efbépé, az érzésed kivételesen csal, mert ugyan van svájci bicskám, íme az egyik:
[...de mivel az e heti SODT sorozatomnak a koncepciója a borotvakés/kés volt, ezért a Pitralon maximum a logója piros foltjával utalt Japánra. Érdekes még ezt a burkolt jelzést is volt aki megértette közülünk. A nemzetközi borotvafórumon, valamint a német és spanyol fórumon is mindenki világosan látta és értékelte a szándékomat. Sajnálom, kedves barátom, hogy te vagy az egyetlen akihez ez nem nem jutott el.  :borosta:
csak a nyulat szerettem volna kiugrasztani a bokorbool...eeeees sikerült  ;D
Fonti, köszönet a keepekeert! Ilyennel itt meeg nem talaalkoztam.
Amuugy meg aatjott az, amirool iirsz, csak ez engem hidegen hagyott, ees maasra fookuszaaltam...de asszem een nem szooltam be, ees nem proobaalak tudatlannak beaaliitani, iigy a kiigaziitoo szoovegedet kissee seertoonek eerzem, de tudjuk, ilyen vagy. EEn meg maasmilyen...elveegre nem lehet mindenki akkora intellektueller  :evil:

Tibi! Ez is egy joo elvaaraas...nem iigeerek semmit...de megteszem, ami toolem telik
« Utoljára szerkesztve: 2011. Augusztus 04. - 11:30:37 írta FBP »

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #1491 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 11:48:14 »
Kedves vérig sértett FBP, tudom, hogy nem szóltál be, te nem vagy egy olyan beszólós típus, meg azt is tiszteletben tartom, hogy igényes vagy és megválogatod, hogy mi az ami érdekel és mi az ami hidegen hagy, meg azt is tudom, hogy nagyon nem szereted, ha nem a tiéd az utolsó szó. ...úgyhogy várom az utolsó szavadat!  :fetreng:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1492 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 14:52:50 »
Teccik a noir kép...  :borz2:

:sör:

Desire HD, Camera 360 alkalmazas, Art of Black and White effect.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető szume

• Tag
« Válasz #1493 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 15:04:42 »
Sajnos kép nélkül, de most már úgy érzem, leírhatom a pár perce befejezett késes borotválkozást, minek a végén már nem használtam DE borotvát. Csak WTG és XTG volt, de én mással sem csinálok ATG-t...

Meleg törölköző
HJM szappan
Balea pamacs
Dovo kés

Most már egyre jobban tudom, hogy kell az államról leszednem az erős szőrt, sokat javult a technikám.
Eddig nem használtam semmi AS dolgot, de most beszerzek valamit, mert úgy érzem, szükséges.

FBP

• Vendég
« Válasz #1494 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 19:32:35 »
Kedves vérig sértett FBP, tudom, hogy nem szóltál be, te nem vagy egy olyan beszólós típus, meg azt is tiszteletben tartom, hogy igényes vagy és megválogatod, hogy mi az ami érdekel és mi az ami hidegen hagy, meg azt is tudom, hogy nagyon nem szereted, ha nem a tiéd az utolsó szó. ...úgyhogy várom az utolsó szavadat!  :fetreng:
Tessék: http://webshop.leszarom.com/termek-17/citrom-izu-flakonos-leszarom-tabletta.html

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #1495 Dátum: 2011. Augusztus 05. - 08:17:10 »
Szép jó reggelt az uraknak!  :)
A mai  :borotva:

- Proraso Preshave Cream
- 23 mm MÜHLE (az új szintetikus szálakból)
- Geo. F. Trumper's Sandalwood Shaving Soap
- Fitjar Lathering Up Shaving Bowl
- 7/8 Flaschner (Székesfehérvár)
- Kanayama Cordovan #30000
- WTG / XTG
- SPEICK AS balzsam
- Eau de Cologne LAVANDA Ach. Brito

DEKORÁCIÓ; MAGYAR KÉS: Font Cutter, handmade for me by custom knifemaker Gábor Fazekas

Nem elérhető apafej

• Törzstag
« Válasz #1496 Dátum: 2011. Augusztus 05. - 09:13:04 »
Szia Fonti,

Így, mostmár több hónapos használat után mit mondasz a szintetikus pamacsról? Még mindig tetszik? (Tényleg összevethető egy silvertip pamacs puhasága, vízmegtartó képessége, hajlékonysága a műanyag szálból készült szőrrel?) (Azért kérdezem, mert a Connaughtshaving-en feltűnt a szintetikus silvertip és kacérkodom a gondolattal, hogy veszek egy travel változatot)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #1497 Dátum: 2011. Augusztus 05. - 09:23:18 »
Apafej, ha ott a Mühle féle Travel Brush Nickel 31 M 20 -ra gondolsz, akkor az ugyanabból az új szintetikus szálból készül mint az enyém, a 33 K 252. Ez nekem tökéletesen hozza azt, amit vársz a leírásod alapján. A különbség csak a méretben lesz, mert az általad választott utazós csak 19 mm, mig az általam használt 22. Úgyhogy azért ezt is kalkuláld bele a számításodba. Tehát ez a szál tök jó, vannak szintetikusok más cégnél is, de szerintem a Mühle közelíti meg legjobban a borz élményt.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #1498 Dátum: 2011. Augusztus 05. - 12:19:18 »
FONTI!

Jubilálunk. elértük itt a 100. oldalt  :buek:

A Mühle szintetikus ( ha belekotyoghatok) nagyon kellemes meglepetés volt számámra. Kíválö a hab alkotási és tartási képessége, kellemesen puha, ugyanakkor megfelelő gerinccel is rendelkezik. Nagyon hamar szárad.
Nekem ugyan olyan van, mint neked. Most fogok még egyet vásárolni, két mérettel kisebb kiadásban, utazási célokra.

A Flasi féle 7/8 kés milyen? Anyaga, éle, élességtartása, fenhetősége,(árkategóriája)? Ajánlod-e?

Üdv,
Topi
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1499 Dátum: 2011. Augusztus 05. - 12:47:11 »
FONTI!

Jubilálunk. elértük itt a 100. oldalt  :buek:

A Mühle szintetikus ( ha belekotyoghatok) nagyon kellemes meglepetés volt számámra. Kíválö a hab alkotási és tartási képessége, kellemesen puha, ugyanakkor megfelelő gerinccel is rendelkezik. Nagyon hamar szárad.
Nekem ugyan olyan van, mint neked. Most fogok még egyet vásárolni, két mérettel kisebb kiadásban, utazási célokra.

A Flasi féle 7/8 kés milyen? Anyaga, éle, élességtartása, fenhetősége,(árkategóriája)? Ajánlod-e?

Üdv,
Topi

A Flasi-féle kés paraméterei engem is érdekelnének!!
Sheffield-England

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici