Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2302288 alkalommal)

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #1500 Dátum: 2011. Augusztus 05. - 14:26:59 »

A Flasi féle 7/8 kés milyen? Anyaga, éle, élességtartása, fenhetősége,(árkategóriája)? Ajánlod-e?

Topi, Szőrmók, olyan Dovo minőség, ez éppen a szénacél változat. Élességtartás, fenhetőség hasonló, tehát kiváló. A pontos árat Flasi tud mondani, akció most úgy tudom nincs rá, de borotvafórumos kedvezményt, - ami több mint az Extrametálé - megkapod rá. Hívd fel, az a legegyszerűbb bár ha le mész hozzá, azt még jobban szereti.  ;)
A fentiekből az következik, hogy ajánlom is.  ;D
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #1501 Dátum: 2011. Augusztus 05. - 15:20:30 »
 :sör:
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1502 Dátum: 2011. Augusztus 05. - 16:44:47 »
Lehetett azért ezt a választ sejteni ;)
Sheffield-England

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1503 Dátum: 2011. Augusztus 05. - 20:09:55 »
Fonti, ez a kés, hű!!! Elolvastam a linköt, nagyon megtisztelő, hogy a te impresszióid, szenvedélyed, hogy azt ne mondjam, élet(műv)ed alapján készül el egy tárgy.

Lenyűgöző!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #1504 Dátum: 2011. Augusztus 05. - 21:18:24 »
Köszi Sic! Valóban így volt, ahogy Gábor azaz ismertebb fórumos nevén Laikus írta. Ő művészien űzi az ipart, ahogy ő fogalmaz "késplasztikákat" készít. Jó barátom lett azóta és több késem is van tőle már, de az igazi ez az első, amit nekem alkotott. Kései nem szokványosak és nem is szériában készülnek, ugyanakkor magas használati értékük is van az esztétikai megformáláson kívül, tehát akár EDC is lehet bármelyik.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1505 Dátum: 2011. Augusztus 05. - 21:23:01 »
Köszi Sic! Valóban így volt, ahogy Gábor azaz ismertebb fórumos nevén Laikus írta. Ő művészien űzi az ipart, ahogy ő fogalmaz "késplasztikákat" készít. Jó barátom lett azóta és több késem is van tőle már, de az igazi ez az első, amit nekem alkotott. Kései nem szokványosak és nem is szériában készülnek, ugyanakkor magas használati értékük is van az esztétikai megformáláson kívül, tehát akár EDC is lehet bármelyik.

Közben én is észrevettem, hogy van egy kés is a kés mellett :fetreng:
A linket elolvastam és küldöm elismerésem!!!
Sheffield-England

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #1506 Dátum: 2011. Augusztus 05. - 21:29:30 »
Köszi Szőrmók! Az érdem a mestereké illetve művészeké!

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1507 Dátum: 2011. Augusztus 06. - 05:53:28 »

Proraso Pre
Proraso krém
Tubby 2
G. Felix Gloraiwerk 4/8
Jenessanayama
Timsó, Proraso AS

Az imént a fenti kellékek segítségével átestem a késkeresztségen. A kémiai anyagok kiválasztásakor szándékoltan a full Prorasonál maradtam. Az SW-vel igy nem lehet probléma.
Az izgalomtól frankón leizzadtam, pedig még csak a Jenessanyitól kapott bőrön húzgáltam a kést. Két kört mentem szőr mentén. A tökéletestől azért bőven messze az eredmény. A 3. körben próbáltam belecsempészni a DE-vel megszokott "nyakon ATG, arcon XTG" megoldásomat. Ez nem volt jó ötlet. A technikai tudás hiánya kiváló nyaki és némi jobb oldali irritációt eredményezett. Klasszikusan "megvágni" nem sikerült magam  :borz2:. Némi pontvérzés azért van (tehát mégis megvágtam magam, de így jobban hangzik.  :evil:). 4. körben Futur+Feather wtg körrel csinosítottam egy picit.
Timsó azért csípet rendesen.

Meg tudom érteni, aki napi szinten űzi ezt a sportot.  :borz2: Egyelőre nem látok esélyt a napi késes szőrtelenítésre (egy bő 3/4 óram rá ment, ez dolgos hétköznapokon 20-25 perccel több, mint a rendelkezésre álló idő) , de nem adom fel.

:borz1:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

FBP

• Vendég
« Válasz #1508 Dátum: 2011. Augusztus 06. - 07:59:24 »
Nyugi! Nagyabol mindenki (illetve a legtobben) igy kezdi(k)...es a leiras alapjan nem is volt ez olyan rossz kezdet!

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1509 Dátum: 2011. Augusztus 06. - 08:46:52 »
Valoszinuleg jobb eredmennyel zartam volna, ha nem most jovok ra (via youtube), hogy teljesen rosszul fogtam a kest. Azzzal a tartassal (lefel volt a nyel), ahogy probaltam kisebb csoda, hogy igy sikerult.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető szume

• Tag
« Válasz #1510 Dátum: 2011. Augusztus 06. - 09:40:46 »
WTG hogy tudtad úgy csinálni? Nem akadt el a nyél?

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1511 Dátum: 2011. Augusztus 06. - 09:59:54 »
Nehez volt, de megoldottam.  :evil:

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #1512 Dátum: 2011. Augusztus 06. - 10:38:25 »
Jó reggelt kedves fórumtársak! Ma nem borotválkozom!
(Szerettem volna egy angol kést tenni a mai borotvám mellé, de ilyet sajnos nem találtam a
kés gyűjteményemben>:(

Szép hétvégét mindenkinek!

Nem elérhető Zsiraf

• Törzstag
« Válasz #1513 Dátum: 2011. Augusztus 06. - 10:51:37 »
Üdv :)

Edwin Jagger DE89BA11
Edwin Jagger pre-shave
Wilkinson kék dobozos szappan
Mülleres olcsó sertéspamacs
Christian Lacroix Noir aftershave krém

Wilkinson pengével

WTG - XTG - ATG hármas után tökéletesre borotváltam az arcom (már azt a kis szakállamat leszámítva  :evil:), irritáció és vágás nélkül.
Szappannal és pamaccsal bénáztam szerintem, de hát első próbálkozás volt, majd belejövök. Azt nem tudom mit bénáznék össze ha az államat is borotválni kéne, de hát ott meghagyom évek óta, úgyhogy nem mostanában fog kiderülni :D

Viszont nagyapámmal beszéltem erről a dologról, és ő azt mondta nekem, hogy neki még úgy tanították hogy elsőre a szőr növekedésével azonos irányba borotvál, majd mindenhonnan úgy, hogy az orra irányába (tehát nyaknál is, arcnál is), és állítja hogy azóta is úgy borotválja tökéletesre az arcát. Legközelebb kipróbálom.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #1514 Dátum: 2011. Augusztus 06. - 11:35:25 »
Uraim:

A mai  :borotva::

Wade & Butcher 6/8
Kent BK 4
Omega szappan
GFT Rózsás Skinfood ASB
 Rose d'HOmme EDC

WTG ATG XTG  TGV

Minden jó volt! 
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici