A képen csak a fénytónus hiba van.
...
Ez mit takar? Akár a fotós részlegen.
Engem érdekel ez a fotós téma (is). Főként ezért járok ide, ebbe a topikba. Ne vegyétek rossz néven az észrevételeimet, visszajelzéseket várok a hozzáértőktől. Negatív kritikáim száma csekély. A kötekedés megint más, de az nem az én asztalom. A viccelődés és a csipkelődés is elfér szerintem. Jó érzékkel, nem bántóan.
Tehát, mint leírtam már előbbiekben, a digitális gép, mintavételező panelja ( hiába van ezer ilyen-olyan fehéregyensúly beállítása a készüléknek ), a nappali szűrt, de nem verőfényes, természetes fényhez van beskálázva.
Ugyan ezt a skálát programból módosítja a softweare, de az nem ugyan az, mint ha a rávetülő műfényt módosítjuk, szűrjük.
Ami szerint, 2 v. 3 fényforrás esetén:
1. Főfény.
Mindig a gép tengelyével közel azonos, alacsony szögben ( pl a felszerelt villanó frontra hajtva, ilyen szög ).
207-es ú.n. napszűrkével módosított. Akar a vakut is!
2. Oldal fény ( utca-sík)
A főtárgy oldal síkjából, szórt, a téma fő színeivel megegyezőre színezve.
Pl Bbuffy képén et okkersárgát kívánt volna.
3. Tarkó fény ( gégen )
Általában szűrt fehér, vagy a témával kontrakszos szín, jelen képnél halvány zöld szűrés.
+ lehetőleg minden, nem főfénnyel szemben, derítő felület.
S minden lámpa fénye egy ú.n. froston át szűrve, ami a izzó fénymagját szétszórja.
Ezt a vakun is érdemes elhelyezni.
Talán ennyit.
Bowapex már alkalmazza ezeket a trükköket, s a képei szinei ugrásszerűen telítődtek.