Jóestét kívánok az uraknak!
Igaz, hogy nem mai borotválkozás, hanem tegnapelőtti, de eddig nemigen értem rá megírni a történéseket. Szólok előre, hogy hosszú, szóval aki nemszeret olvasni...
Szóval tegnapelőtt megjött SicTransit-tól a Bökerem így túlestem életem első késes borotválkozásán.
Hogy milyen volt? Kurvajó!
Már most imádom ezt a dolgot. Természetesen az élmény és az eredmény nem egyenesen arányos (megkockáztatom, hogy fordítottan), de ez persze nem szegte kedvem. Valamint tudom jól, hogy mindez saját balgaságomnak köszönhető.(Részletek lejjebb.)
Az alábbi képen jól látható, hogy kik voltak segítségemre az első alkalomkor. (Vanmég egy barbon preshave, aki nem szerepel a fotón) ("amatőrfotós" vagy mifene létemre okádék egy fotó, nézzétek el nekem, bevoltam zsongva, nemsokat szöszöltem.)
Egy zavaró tényező volt, mégpedig egy barátom és a barátnője. Ugyanis már két-három hete csak erről beszélek, gondolták ottlesznek mikor először borotválkozom. Konkrétan fizikailag nem zavartak, de tudom jól, hogy nem olyan odafigyeléssel beretváltam magam, mint ahogy illett volna, valamint az előkészítés sem volt a legjobb, merthogy siettem.(hibavolt)
Preshave felvitele után pár perccel már járattam is az arcomon az Omega 10065 sörtémmel a Benke Erika-féle Breeze illatú szappant. Azért esett erre a választásom, mert mikor még nem volt borotvám, próbálgattam az arconhabosítás művészetét és teszteltem két szappant a mintacsomagból, és a Breeze jó hűsítő hatású volt, így gondoltam elsőre pontjólesz.(bár az illata számomra nem a legjobb)
A közönségem ráakart beszélni, hogy ne az arcomon kezdjem a borotva megismerését, hanem próbáljam meg először a kezemen, hogy milyen. Mondtam nekik, hogy ne hülyéskedjünk, nem lesz semmi baj, csinálom egyből élesben. Így is tettem. A tükörben nemsokat láttam, volthogy csak érzésre alapoztam. Végeztem a jobb oldallal semmi gond nem volt. Áttértem a balra, ahol szintén nem volt semmi baj, minden menetrendszerint történt, annak ellenére, hogy jobbkezességem révén neméreztem olyan magabiztosnak a bal kezem. Enyhe bőrpír látszik, vágásnak, vérzésnek semmi nyoma. Szőr még akad, csinálok mégegykört. Ez az első kör nem mondható klasszikus értelemben semmiTG-nek. Ahogy csináltam: mindenhol körülbelül függőlegesen, föntről lefele. Ez arcon kb WTG, nyakon WTG és XTG, valamint az eközötti szögek összevissza. Természetesen ebből nekem az következett, hogy a második kör függőlegesen lentről fölfele.(hibavolt) Már a kés kézbentartása is okozott gondot. Sehogy nem állt kézre, nem éreztem magabiztosnak magam sem jobban, sem balban, ami így tudatalatt (és tudatfölöttis) egy ilyen éles szerszámnál azthiszem zavaró. Dehát kikell próbálni, nagy baj nemlehet. Szépen húztam, egyszer-egyszer kis megakadás (gondolom szögprobléma) rengteg pontvérzés a nyakon. Jön az áll, érzem hogy nemjó. Nagyon kis fogásokkal próbálkoztam, akad, akad, akad, módosítgatok a szögön, még mindig akad, hopp, megvan az első. Noha nemnagy és éreztem egyből hogy mélyebbre ment, mint kellett volna, de megszereztem első harci sérülésem, ami nem egy nőiszemmel nézve szekszi heg, csak egy vágás elől az államon, úgy egy-másfél mm hosszan. Ez persze már majdnem a kör végén volt. Befejeztem a kört, megmostam az arcom, BBS-nek nemmondható, dehát első alkalom révén, nem is vártam. Pontvérzés rengeteg, és ég is anyakam, de úgy istenigazából. Gondoltam szíjon meghúzom a kést, utána afterezek. Borotválkozás előtt nem húztam meg, mert mondom ha balfasz vagyok, kiveszem az élét, sose fogok megborotválkozni. Szóval húztam pár percig(nemszámoltam a húzások számát) de csak hang alapján, mert még sose fentem, nem is tudtam pontosan, hogy kell. Gondoltam kész. Jöjjön a hajszálteszt. Eredménye: mint a bot.
Persze rosszul fentem, a gerinc nemigen ért le... Aztán eszembejutottak a kövönfenésről olvasottak, hogy ottis az egész kés felfekszik, gondoltam megpróbálom. Megpróbáltam, félsiker. Aztán még soksok perc fenés és siker. (Máramennyire megtudom állapítani) Ezekután aftershave, ami kellőképpen éreztette velem, hogy igénybe lett véve az orcám. Éshát a nyakam nagyon csúnya lett. 48 óra telt el, de még mindig olyan, mintha, nem is tudom... Piros pöttyök, kisebbnagyobb foltok vannak rajtam még mindig. Tegnap este, 24órával borotvlákozás után a forróvíz még kissé érzékenyen érintette.
Összegezve a dolgokat: azthiszem hibavolt a két kör. Még ha két WTG lett volna is hiba lett volna, mivel az elmúlt egy évben talán ha ötször borotválkoztam(reluxa). Bízom benne és kérem a megerősítést, hogy egy idő után egyre jobban tolerálja majd a bőröm a borotvát és képes leszek irritációmentesen akár két kört is menni. Gondolom ez és a nem megfelelő előkészítés, valamint a nem kiforrott technikám együttesen járult hozzá a csúnya és érzékeny végeredményhez.
Érzelmi összegzés: leírhatatlanul jó érzés!
Nőtt is már annyi szőröm, hogy nagyonszívesen lehúznám, de inkább megvárom, hogy helyreálljon a nyakam, majd csak utána.