Üdv Urak. Rég jártam erre, de oka is volt. Az utóbbi időben vagy időm, vagy kedvem nem volt rendesen borotválkozni, így az amúgy megszokott 2 naponta történő szőrtelenítésből lett a kb 4 naponta történő barbárkodás, ami kb így nézett ki:
Pre helyett kis víz az arcra, L111 és teljesen mindegy milyen penge kombóval egy körben leszedtem a szőrt, amit balea szintivel kutyafuttában vittem fel, lehetőleg valami proraso tégelyesből jó gyorsan.
Aztán ma úgy voltam, hogy szánok magamra végre egy kis időt, megérdemlem én is, plusz hiányzik is, úgyhogy összeraktam a következő szettet és megborotválkoztam végre rendesen:
A pre rendes hosszú ideig tartott, olvasgattam amíg puhult a szőr, közben pedig az omega sörte olyan puha lett, hogy ilyen floppysággal nem találkoztam nála. A Jermyn Street továbbra is az egyik kedvenc illatú szappanom, aminek az elején hiába panaszkodtam a teljesítményére, most tökéletes habot kaptam tőle. A 100 kör alatt fent Pradat Brun úgy sercegett, mint annak a rendje (hozzá kell tennem, hogy körülbelül 3-4 napos szőrt kellett eltávolítanom).
2 kör: WTG, ATG; mindkettő problémamentesen, kellemesen történt. Hiába voltak bőrhibák, még pontvérzés sem volt.
Utána elmostam szépen a dolgokat, mindent tökéletes állapotába állítottam vissza, majd a Bay Rum minta utolsó cseppjeit felhordtam az arcomra. Még mindig nem tudom eldönteni, hogy mire emlékeztet az illata ... van valami benne, amit nem tudok megnevezni, de pont ettől szeretem. Fontolom, hogy beszerzek egy nagyobb kiszerelést is belőle.
Levontam a tanulságot: az a fél óra, amennyibe egy rendes borotválkozás kerül, az pont az az idő, amennyit akármilyen rohanás van, akármennyire is szanaszét van a fejem magamra kell szánni, mert ezt a kis békét és egyedüllétet megérdemlem, és mint megtapasztaltam most igénylem is