Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2306258 alkalommal)

Nem elérhető Marcselló

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #17790 Dátum: 2016. November 30. - 12:25:04 »
Üdvözlet!

Mai  :borotva: több mint egy hónap után.

- Solingen shavette
- Brillant slant
- BIC pengék
- Semogue OC disznó
- Speick krém
- Aqua velva ice blue AS
- Nivea MEN hidr. krém.

Jó volt, kellett már..  :borz1:
Éles pengét, bő habot!

"Some snakes have venom but humans have guns, knives and bombs.. Think a while and decide which you should be afraid of..."

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #17791 Dátum: 2016. November 30. - 14:04:28 »
Rockwell 6S @3R
zöld Astra
Ikar Ocean
1001kefe
Fabulon CoolBreeze

Azt hiszem a 3as lap kicsit túl jámbor, de ettől függetlenül alapos. Lehetett nyomni meg minden. Nagyon tetszik, a zöld Astra ilyenkor már a kukában szokott lenni, nem is tudom hány alkalom van benne. Azt hiszem ki fogom próbálni az eddig utált mai Wilkinson pengét is benne, meg a Feathert amit sznitén utálok, hátha a Rockwellben jó lesz. Meglepő, hogy az először használt 4es lap lesz a favorit.

Nem elérhető GPF

• Törzstag
« Válasz #17792 Dátum: 2016. November 30. - 14:11:12 »
Nem az a baj az állítható borotvákkal, hogy úgyis az egyik fokozat lesz a befutó és lényegében csak azt használja az ember?

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #17793 Dátum: 2016. November 30. - 14:14:49 »
De addig izgalmas játék. És egy új pengével kezdődhet előlről.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető szekelya

• Törzstag
« Válasz #17794 Dátum: 2016. November 30. - 14:17:40 »
Nem az a baj az állítható borotvákkal, hogy úgyis az egyik fokozat lesz a befutó és lényegében csak azt használja az ember?
Van, hogy mast allitok WTG korre, mint XTG-re es ATG-re.
"I mustache you a question but i'll shave it for later."-- Sean Connery

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #17795 Dátum: 2016. November 30. - 14:21:19 »

Hát, a Rockwell tulajdonképpen egy 3 részes borotva, ami konfigurálható, nem pedig úgy állítódik mint a Adjustable/Progress/Futur.

A 6S-nél amúgy nem is működhet a körök közötti állítgatás. Egyébként a lehetőség meg az elején adott: kíméletesebb vs alaposabb skálán mozoghatsz.

De amúgy maga a Rockwell konstrukcióját akkor is érdekesnek találnám, ha nem lehetne variálni a 6 alaplemez oldallal.

Nem elérhető Gab

• Törzstag
« Válasz #17796 Dátum: 2016. November 30. - 14:23:55 »
Van, hogy mast allitok WTG korre, mint XTG-re es ATG-re.

Egy időben ment nálam h WTG kör R41-el, ATG kör meg vmi megengedővel. Az eredmény nagyon tetszett és kellemes is volt, csak macerás volt pakolgatni a pengét.

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #17797 Dátum: 2016. November 30. - 14:27:06 »
Egy időben ment nálam h WTG kör R41-el, ATG kör meg vmi megengedővel. Az eredmény nagyon tetszett és kellemes is volt, csak macerás volt pakolgatni a pengét.

Esetleg két penge? Vagy muszáj ugyanazt a pengét használnod mintkét körre? Amúgy még az is lehet, hogy az egyik készülék jobban eszi a pengét mint a másik (vagy inkább a vágási szög, amiben dolgoztatod) de ha ugyanazzal a pengével nyomod, akkor nem feltétlenül derül ki.

Nem elérhető GPF

• Törzstag
« Válasz #17798 Dátum: 2016. November 30. - 14:32:27 »
Igen, azt elfogadom, hogy a WTG más beállítással menjen, mint az ATG, de pont a Rockwell alapötlete ott sántít nekem, hogy ezt nem lehet megtenni.

De, az is igaz, hogy pengétől függően lehet más-más alaplemezt használni.

Meg persze az is lehet, hogy idővel változik a használó keze, igényszintje és más agresszivitást kíván.

Ok, elfogadom a létjogosultságát :)

Nem elérhető Gab

• Törzstag
« Válasz #17799 Dátum: 2016. November 30. - 15:09:45 »

Esetleg két penge? Vagy muszáj ugyanazt a pengét használnod mintkét körre? Amúgy még az is lehet, hogy az egyik készülék jobban eszi a pengét mint a másik (vagy inkább a vágási szög, amiben dolgoztatod) de ha ugyanazzal a pengével nyomod, akkor nem feltétlenül derül ki.

Nekem az a tapasztalatom h az OC-k jobban eszik a pengét… mondom ezt úgy h 2 OC-m van tehát hattttalmas tapasztalatom nincs ebben… Annyira nem is zavar mert olcsó a DE penge. Másik oldalról én minden borotválkozás utáni kitisztítom a borotvát, pengét… aztán 2 fejet, pengét tisztogatni.

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #17800 Dátum: 2016. November 30. - 15:14:01 »

Nekem az a tapasztalatom h az OC-k jobban eszik a pengét… mondom ezt úgy h 2 OC-m van tehát hattttalmas tapasztalatom nincs ebben… Annyira nem is zavar mert olcsó a DE penge. Másik oldalról én minden borotválkozás utáni kitisztítom a borotvát, pengét… aztán 2 fejet, pengét tisztogatni.

Elvileg ez se jó. Mármint hogy a pengét törölgeted. Amúgy én azt gondolom hogy nem az OC/safetybar dolgon múlik, hanem a szögön amivel használod. Egy Old Type-ot szerintem nem is lehet meredek szögben használni, míg egy R41-et mindenhogyan. Sőt, a tippem az hogy a slide-ozol, akkor ott vág a penge, és megintcsak kevésbé csorbul, míg ha tol, akkor megint csak jobban igénybe van véve az élszalag.
De remélem elég hülyeséget hordtam össze, hogy más is beszálljon a vitába :crazy:

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #17801 Dátum: 2016. November 30. - 15:15:00 »
Egyébként élettartam növelés érdekében én az alapos előkészítésre törekszem, az komfort is meghálálja a dolgot.

Nem elérhető Gab

• Törzstag
« Válasz #17802 Dátum: 2016. November 30. - 15:16:50 »

Elvileg ez se jó. Mármint hogy a pengét törölgeted. Amúgy én azt gondolom hogy nem az OC/safetybar dolgon múlik, hanem a szögön amivel használod. Egy Old Type-ot szerintem nem is lehet meredek szögben használni, míg egy R41-et mindenhogyan. Sőt, a tippem az hogy a slide-ozol, akkor ott vág a penge, és megintcsak kevésbé csorbul, míg ha tol, akkor megint csak jobban igénybe van véve az élszalag.
De remélem elég hülyeséget hordtam össze, hogy más is beszálljon a vitába :crazy:

Nem törölgetem. Folyó víz alá tartom, az elég, aztán magától szárad

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #17803 Dátum: 2016. November 30. - 16:05:44 »
Szerintem a Rockwell alapötlete nem az állíthatóság, hanem hogy 6 az 1-ben. Persze lehet hogy csak védem mert tetszik, de nem zavar :D
Amúgy cserébe nincs mi elromoljon benne (ellenben a Gillette és Merkur állíthatókkal), egyszerű mint egy faék. Valójában hasonló beállításfinomítás megoldható lenne alátétezéssel (shim) de nem szokott ezzel bajlódni az ember, hogy gyártson magának ilyesmit. (pedig azzal két irányban lehetne játszani, attól függően hogy a penge melyik oldalára kerül az alá/fölétét)

Egyékbént szerintem az ember keze is változik, ma már másképp tudja a kezem az XTG-t R41-gyel, mint az elején.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #17804 Dátum: 2016. November 30. - 16:21:53 »

Egyetértek (tartóssági hatásról beszélve), meg az előkészítés hatásával is, szerintem több múlik rajta, mint a fejen.
Gillette Tech 1951

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici