Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2306697 alkalommal)

Nem elérhető abel

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #17805 Dátum: 2016. December 01. - 07:21:48 »
Mühle R89 + BIC
Mühle STF
Barbus krém
Zöld Fabulon AS

Eddig nem szerettem ezt a bic pengét, de az r89 annyira kíméletes, hogy nagyon jó ez a kombó :)

Nem elérhető Melanopus

• Tag
« Válasz #17806 Dátum: 2016. December 01. - 08:44:56 »
Nem szeretek korán kelni, de ma reggel sikerült, és ha már felkeltem időben, gondoltam akkor jöhet a próba az Elios pengével.

Proraso fehér tégelyes szappan
Omega sertés
Elios penge az R41-be
és emlegettétek a La Rive Cabana AS-t, előkotortam,  :boldog:

Az eredményen meglepődtem, mert a meleg vizes arcmosáson kívül más előkészítés nem történt. Két kör után a négy napos borostából szép sima pofázmányom lett, egy nagyon pici pontvérzéssel az államon.
A penge így egy alkalom után nagyon tetszik, egyáltalán nem agresszív, viszont nekem nagyon alapos volt, semmi irritáció, tetszik. Köszi bbuffy!

Nem elérhető szekelya

• Törzstag
« Válasz #17807 Dátum: 2016. December 03. - 17:54:54 »
Sietos reggeli borotvalkozas, pici szappan arcon proraso sertessel, majd Phoenix DOC. Es ujra. Es ujra.
Asszem borostas maradtam. Jo ideje minden reggel borotvalkozom egy extended goatee korul (ezt hogy hivhatjak magyarul, tuti nem kiterjesztett kecskeszakallnak) es alatt. Tehat nincs sok, amit le kene szednie, de sok valtozast se latok. Megnezem, hogy egyenletes -e a penge kinyulasa a DOC ket oldalan, kb igen. Mindket oldallal probalkozom. Aztan elokapom a Parker 98R-t, es hallhato sercegessel egy korben leviszi amit kell.

Arra rajottem, hogy a DOC-ot nagyon meredeken kell tartani, de nekem igy is, hogy mondjam, nem velem, hanem a borostammal megbocsato. Pedig uj feather van benne.

Van valakinek egyeb tapasztalata a Phoenix Double Open Comb-bal? Vagy vagyik ra nagyon valaki? :) Lehet, hogy elcserelnem valami masra.
"I mustache you a question but i'll shave it for later."-- Sean Connery

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #17808 Dátum: 2016. December 03. - 18:37:16 »
Teljesen korrekt, fasza borotva. Nem kell a szögeken se változtatni, ilyen szempontból átlagos. Ha változtatsz, garantált, hogy nem lesz jó, ahogy más sem.
Az zavarhat meg, ahogy a fésű "kapar". Először nekem is fura volt, főleg ha a lágy ívű LC után vettem elő.
Ma a sokkal, de SOKKAL lágyabb Senatorral borotválkoztam. 2,5 kör, pipa. Ha jó az előkészítés, hibátlanul tartjuk az irányokat, a szöget és a nyomást - vagy nem nyomást készüléktől függően -, akkor kb. mindegy mivel borotválkozunk.
Szerintem.
Dacára a kíméletes kettő és egy fél kiigazító atg-s körnek, még mindig semmilyen borosta nem érzékelhető. Közben eltelt 10 óra.

Gillette Senator
zöld Astra
Bluebeards krém
2,5 kör

Nem elérhető Narakh

• Törzstag
« Válasz #17809 Dátum: 2016. December 04. - 00:00:46 »
Parkerfella / Zöld Astra / bagolyborz / Palmolive krém / Barbon

"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

Nem elérhető szekelya

• Törzstag
« Válasz #17810 Dátum: 2016. December 04. - 00:28:00 »
Teljesen korrekt, fasza borotva. Nem kell a szögeken se változtatni, ilyen szempontból átlagos. Ha változtatsz, garantált, hogy nem lesz jó, ahogy más sem.
Az zavarhat meg, ahogy a fésű "kapar". Először nekem is fura volt, főleg ha a lágy ívű LC után vettem elő.
Nezd, hallom amit mondasz. Nekem egyszeruen csak mas a tapasztalatom. Ez a hatodik borotvam. A masik ot igy vagy ugy de egesz jol megborotval. Az egyik veglet a feltekert Gilette adjustable-ek vagy a Parker 98R, kozeptajt az OC Parker 24C, a legfinomabb srac a Muhle R89, egy ideje abban csak feather-t hasznalok, a tobbiben mast is. Mindegyikkel tudok borotvalkozni, pedig nem ugyanugy kell tartani oket. Ha a DOC-ot ugy fognam, mint az R89-et, akkor nem erintkezne a penge az arcommal.
A tapasztalat 2 vagy 3 hasznalat utan pedig az, hogy hacsak nem sok utolagos igazito korrel megyek vegig, akkor borostas maradok.

Ha nem lenne ennyire szep darab, mert irgalmatlanul tetszik a dupla nyitott fesu es a szatenselyem-fenyu kidolgozas, mar az elad-ban volna. Igy vacillalok meg.
"I mustache you a question but i'll shave it for later."-- Sean Connery

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #17811 Dátum: 2016. December 04. - 05:44:27 »
Én is csak a tapasztalatom írom  :handshake:
De hogy egészen pontos legyek egy sima zárt fésűsnél tisztán érezzük a pengét, így tisztán érezzük a jó szöget is. A penge előtt sikló sima vas nem oszt, nem szoroz. A nyitott fésűsnél már a sok fog és a penge kicsit árnyalja a képet. A dupla fésűsnél meg határozottan keresni kell, hogy hol is van az a penge, így aztán folyamatosan figyelni kell a helyes szögre. Ilyen szempontból ez a borotva nem átlagos valóban. Ennél ezt meg kell szokni.
Van most náluk egy hasonló model, aminek kifejezetten hegyesnek tűnnek a fogai. Valószínűleg ez még jobban bezavarhat a helyes szög belövésébe.
https://phoenixartisanaccoutrements.com/products/the-doc-evolution-aluminus-beta-color-series-red-black-aluminum-7075

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #17812 Dátum: 2016. December 04. - 09:17:44 »

Van valakinek egyeb tapasztalata a Phoenix Double Open Comb-bal? Vagy vagyik ra nagyon valaki? :) Lehet, hogy elcserelnem valami masra.

Szerintem is kifejezetten lájtos borotva, egy kezesbárány.
Tuningolni kell. Régi pengéről levágtam az éleket és azt is betettem a jó penge alá, így már alakulgat, de még kísérletezgetem vele én is.
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #17813 Dátum: 2016. December 04. - 13:25:15 »
Mai tesztelős. Mielőtt elengedem muszáj volt kipróbálnom, remek kis ikres vas!

A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #17814 Dátum: 2016. December 04. - 18:10:01 »
Málnahabbal borotválkozol??? :o
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #17815 Dátum: 2016. December 04. - 18:23:30 »
Rebarbara :crazy:
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #17816 Dátum: 2016. December 04. - 18:24:43 »
Rebarbara :crazy:

Megint Barbara?

Asszony mit szól hozzá?

:fetreng:
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #17817 Dátum: 2016. December 04. - 19:43:52 »
Elviseli ;D

Nem elérhető Narakh

• Törzstag
« Válasz #17818 Dátum: 2016. December 06. - 00:22:34 »
Ma esti kényelmes, nyakon pamacsolós:

Parkerfella / Zöld Astra / Semogue 1470 / Cinke Sands of Morocco / CHH Tobacco / Muzsika
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

Nem elérhető orultspanyol

• Törzstag
« Válasz #17819 Dátum: 2016. December 07. - 20:22:06 »
Na akkor megint a nagyobb kihagyás utáni kisregény..

Továbbra sincs mostanában időm semmire, így a borotválkozásra szánt idő az utolsó utáni lehetőség némi luxusra és kikapcsolódásra, ezért manapság a borotválkozásaim így szoktak kinézni: arcom megpofozgatom némi meleg vízzel, tubusos akármi a szintibe, tenyéren habosítás után felhordani gyorsan, aztán egy wtg körrel sebtiben letudom az egészet, utána hideg víz és viszlát.
Ez ugye nem a legjobb, de ha erre van időm és erőm, akkor ez van.

Ellenben ma úgy döntöttem megadom magamnak azt a kis kényelmet, hogy rendesen borotválkozom.
Volt egy jó 10 perces pretörcsi, alatta ázott a sörte. A techem pucolás után kapott egy finom, frissen bontott zöld astrát közben. Végigmentem egy WTG körrel, majd újrahabosítás után egy XTG jött. A bőröm imádta az egészet, a tech csak úgy siklott; ette a kis borostát.
Utána a felfrissült bőröm kapott egy adag Barbust, ami szintén régóta nem került elő.
Tanulság: nincs; de jól esett végre megint egy rendes borotválkozás  :coffee:
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici