Mai borotválkozásom - Horror Újpesten
Apósom kedvenc mondása: akinek nincs baja, csinál magának
Már jó ideje problémamentesen borotválkozom a kedvenc Edwin Jagger-emmel és gyakorlatilag bármilyen pengével (kedvencem továbbra is a Personna) ezért elkezdett motoszkálni bennem a kisördög, hogy kipróbáljam a straight razor élményt is. Nosza hát, Ebay beizzít, Filarmónica shavette megrendel, csomag megérkezik, örül. Penge berak, cucc összeszerel, bátorságot gyűjt...
Ma este pedig kipróbál
(bár inkább
)
Előkészítés: szokásos melegvizes arcmosás, forróvizes türcsi. Biztosra akartam menni, ezért a krém Figaró lett. Kezembe vettem a borotvát és a Youtube-on látottak alapján elkezdtem borotválkozni (bár a módszeres vagdalás talán közelebb állna a valósághoz). Első tapasztalat: marhára nem jön ki jól a kéztartás. Egyáltalán nem ment flottul. Jobb kezes vagyok és a bal oldalon a kezemtől nem láttam az arcomat. Mondjuk jobb oldalon is úgy nézett ki az arcom, mintha Freddie Kruegerrel vívtam volna párharcot (és ő győzött volna), pedig ott láttam magam. A második tapasztalat: marha lassan megy... Kiszáradt a hab, a tokámon, mire odaértem... Az WTG kör után úgy döntöttem, hogy ilyen tempóval folytatva a második és harmadik kört, valószínűleg elájulnék a vérveszteségtől, ezért aztán az Edwinnel fejeztem be a borotválkozást XTG, ATG) majd egy jó adag timsó, némi várakozás, egy nyomókötés az artériás vérzésre zárta a borotválkozást. Utána egy löttyintés Figaró arcszesz (valahol olvastam, hogy a fájdalom endorfint képes termelni, gondoltam kipróbálom... Végül is bejött. Amikor elmúlt az iszonyatos csípés, akkor már tényleg örültem).
Egyelőre ennyi. Pénteken újra próbálom. Nem adom fel. (Egyelőre)