Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2299335 alkalommal)

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #1875 Dátum: 2011. Szeptember 27. - 08:32:53 »
Na, akkor a mai  :borotva:

- Proraso Preshave Cream
- SIMPSON Polo 10 Best Badger
- Castle Forbes Shaving Cream Levender Essential Oil
- Fitjar Lathering Up Shaving Bowl
- Wacker Jubiläummesser Mod. 2, Full Hollow Ground, Round Point, Shoulderless, laser etched spine, w/Blond Horn scales
- Kanayama Cordovan #30000
- WTG / XTG
- Castle Forbes Aftes shave Balm
- Eau de Cologne LAVANDA Ach. Brito
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető VerPatak

• Tag
« Válasz #1876 Dátum: 2011. Szeptember 27. - 21:14:54 »
Megkaptam a toz kollegától beszerzett Double Arrow 66 borotvát, így ki is próbáltam.

Longball-féle krém
Barbon
Dob utcai malacpamacs
Double Arrow 66
Lamborghini Mitico after shave

Nagyon tetszett ez a minibárd, sokkal biztosabban tudtam fogni, mint a 4/8-ados borotvámat, meg a súlyát is jobban éreztem. Egy élmény volt.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1877 Dátum: 2011. Szeptember 27. - 22:11:59 »
Ujabb bizonyitek a kinek a Papp, kinek a Pappné, nekem special a Sultz Gizi dologra.

DA66 nekem kimondottan nem jott be., nem is ez a jo kifejezes, nem rossz borotva, de van itthon olyan, amivel jobban esett a muvelet. A meretben nagyobb Frioudorum meg igen. Es ami az erdekes, hogy a 4/8-os G. Felix Solingen is nagyon kivaloan szerepelt ma (meguszta, nem megy az eladba  :evil:)

A mai:

Proraso Pre
Valobra
Tubby 2
G. Felix Solingen 4/8
Weleda ASB
WTG, WTG, keves XTG

Ugy hozta az elet, hogy szombat ota nem borotvalkoztam. Igy volt vagni valo boven. Jo volt.  :borz1:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető apafej

• Törzstag
« Válasz #1878 Dátum: 2011. Szeptember 27. - 22:27:57 »
Mai borotválkozásom - Horror Újpesten

Apósom kedvenc mondása: akinek nincs baja, csinál magának  ;D Már jó ideje problémamentesen borotválkozom a kedvenc Edwin Jagger-emmel és gyakorlatilag bármilyen pengével (kedvencem továbbra is a Personna) ezért elkezdett motoszkálni bennem a kisördög, hogy kipróbáljam a straight razor élményt is. Nosza hát, Ebay beizzít, Filarmónica shavette megrendel, csomag megérkezik, örül. Penge berak, cucc összeszerel, bátorságot gyűjt...

Ma este pedig kipróbál  ;D (bár inkább  :'( )

Előkészítés: szokásos melegvizes arcmosás, forróvizes türcsi. Biztosra akartam menni, ezért a krém Figaró lett. Kezembe vettem a borotvát és a Youtube-on látottak alapján elkezdtem borotválkozni (bár a módszeres vagdalás talán közelebb állna a valósághoz). Első tapasztalat: marhára nem jön ki jól a kéztartás. Egyáltalán nem ment flottul. Jobb kezes vagyok és a bal oldalon a kezemtől nem láttam az arcomat. Mondjuk jobb oldalon is úgy nézett ki az arcom, mintha Freddie Kruegerrel vívtam volna párharcot (és ő győzött volna), pedig ott láttam magam. A második tapasztalat: marha lassan megy... Kiszáradt a hab, a tokámon, mire odaértem... Az WTG kör után úgy döntöttem, hogy ilyen tempóval folytatva a második és harmadik kört, valószínűleg elájulnék a vérveszteségtől, ezért aztán az Edwinnel fejeztem be a borotválkozást XTG, ATG) majd egy jó adag timsó, némi várakozás, egy nyomókötés az artériás vérzésre zárta a borotválkozást. Utána egy löttyintés Figaró arcszesz (valahol olvastam, hogy a fájdalom endorfint képes termelni, gondoltam kipróbálom... Végül is bejött. Amikor elmúlt az iszonyatos csípés, akkor már tényleg örültem).

Egyelőre ennyi. Pénteken újra próbálom. Nem adom fel. (Egyelőre)

FBP

• Vendég
« Válasz #1879 Dátum: 2011. Szeptember 27. - 22:43:24 »
apafej! Próbálj meg elvonatkoztatni a lyútyubos videóktól! Nem kellenek ehhez ilyen "mankók". Ha valaki alapvetően nem béna, akkor a tartás, az eszközkezelés nagyjából adódni fog magából a szerkezetből, annak lehetőségeiből (az első késes élmény persze szerintem mindenkinek nagybetűs élmény marad). Aki meg béna, azon a lyútyúb nem segít.
Szóval, lazíts! Menni fog!  :borotva:

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #1880 Dátum: 2011. Szeptember 28. - 18:12:24 »
A többé-kevésbé off-folyam átfolyt ide
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Zsiraf

• Törzstag
« Válasz #1881 Dátum: 2011. Szeptember 28. - 23:33:09 »
Most éltem át életem legrosszabb DE-s borotválkozását...

EJ DE89BA11
Kék LORD PENGE
HJM sörte
EJ Preshave
Barbon krém
Balea after

Gondoltam kipróbálom a lord pengét, annyian dicsérték, hát életem legrosszabb választása volt, szóval már a derby-t is rossznak éreztem, de ez rettenetes, nem hogy pontvérzések, hanem rendes vágások lettek a nyakamon. Képet nem szúrom be, csak linkelem.

1/10, azért, mert a szőrt mondjuk levitte, de ment vele a bőrömből is rendesen. Azt hiszem hanyagolom a továbbiakban...

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1882 Dátum: 2011. Szeptember 28. - 23:38:57 »
Más pengével jól megy a borotválkozás? Mindkét penge a jobbak közé való, és az ha megvágod magad az elsősorban technika kérdése, nem a pengéé. Egy rossz penge húz, meg kellemetlen az arcon, maradnak utána pontvérzések, de ha mindent jól csinálsz akkor nem szabadna megvágnod magad, a leggagyibb pengével sem.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Zsiraf

• Törzstag
« Válasz #1883 Dátum: 2011. Szeptember 28. - 23:41:50 »
Eddig semmi problémám nem volt a wilkinson pengével, featherrel, bic pengével, derby húzott meg néha pontvérzés, ez meg az első húzás után produkálta azt ami a képen látszik. Mindent pontosan ugyanúgy csináltam mint tegnap, csak a pengét cseréltem ki. Egyébként marhára kellemetlen is volt az egész, úgyhogy nálam felejtős.

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #1884 Dátum: 2011. Szeptember 29. - 08:09:20 »
Jó reggelt uraim!
A mai  :borotva:

- Proraso Preshave Cream
- KENT BK12 Pure Badger
- Proraso Soap
- Georgetown Pottery Scuttle
- Frederick Reynolds
- Kanayama Cordovan #30000
- WTG / XTG
- SIR IRISCH MOOS
 :borz2:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1885 Dátum: 2011. Szeptember 29. - 08:15:56 »
Fonti, ez szuperzöld lett!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető deka

• Törzstag
« Válasz #1886 Dátum: 2011. Szeptember 29. - 08:16:32 »
Őszi zöld  :sör:

Mi a véleményed a Moos afterről? Gondolom, oka volt, hogy abból nem a Prorasót választottad...?

d

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #1887 Dátum: 2011. Szeptember 29. - 09:11:54 »
Fonti, ez szuperzöld lett!

:fetreng:

Deka, valóban a Proraso balzsamja elég jellegtelen lett volna így magában, ahhoz kellett volna még valami EdC, most így egy kis frissítő IRISCH MOOS AS adott egy kis illatot is. Persze ezek mind hangulatfüggő dolgok, mert van amikor az embernek pont arra van szüksége, hogy nem akar semmi mást annál, amit egy illatmentes összeállítás ad.

Nem elérhető deka

• Törzstag
« Válasz #1888 Dátum: 2011. Szeptember 29. - 09:25:44 »
Én mondjuk nem a balzsamra, hanem a splashre gondoltam (az a zöld  ;)), annak szerintem elég jellegzetes illata van.
Viszont a kérdésem inkább az volt, hogy az Irish Moos mint illat hogy tetszik? Nyilván azt nem kérdezhetem, hogy milyen illatú, mert hülye kérdésre hülye választ kapnék. Viszont gondolkodom a Moos-on, csak mivel nem ismerem az illatot, egy kicsit hezitálok.

d

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #1889 Dátum: 2011. Szeptember 29. - 09:32:42 »
Ja, bocs én a saját készletemből indultam ki, nekem nincs Prorasoból splashom. Az Irish Moos-t pedig kellemes, friss illatnak tartom és olyan "zöld illat" is, azért is került be a mostani csapatba. Van egy kis "húsvéti" jellege is, ezért olyan nagyon sűrűn nem használom.
Szerintem te is szagolj bele előtte mielőtt beruházol....

Itt vannak az illatösszetevői is, közben megtaláltam:

A három alapcsoport fentről lefele angol nyelven:

1. Bergamot, lemon, orange, rosemary and coriander give the head note its freshness and naturalness.

2. Lavender and spicy notes, such as cedarwood, geranium and clove determine the heart note.

3. Striking elements like patchouli, moos and tonka bean bring out the masculine character of the scent.
« Utoljára szerkesztve: 2011. Szeptember 29. - 12:11:15 írta fonthunter »

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici