Ma három új szereplőt próbáltam ki a borotválkozásnál.
Egy új szintetikus pamacsot.
Egy kész vagyonba került. 2,7 $ volt szállítással együtt :-)
Egy Zorrik névre hallgató pengét, és egy Lush borotvaszappant. Utóbbi a leírása szerint epres borotvaszappan. A színe rózsaszín, az állaga nagyon lágy szappan. Az illatában egy valamit nem sikerült beazonosítanom, konkrétan az epret. Bő, meleg vizes, szappanos arc mosás után, arcon habosítás. A pamacs kimondottan jónak tűnik, főleg az árához mérten. A szappan szépen habzik, majd ugyanilyen szépen, és gyorsan összeesik. A szőr puhítása, és siklás zéró. Minimum öt percig pamacsoltam a képemet, ehhez képest olyan sercegést adott ki a borostám, mintha szárazon, egy karton papírral birizgáltam volna a többnapos borostámat. Lehet a penge sem világbajnok, de majd azt kiderítem más, bevált szappannal. Visszatérve a szappanhoz, ahol lehúztam (filharmonikus élményekkel gazdagodva) ott még egyszer végigmenni már nem tudtam, annyira tapadt a borotva. Borotválkozás közben valami sűrű, nehéz, émelyítő szaga van, ami egyáltalán nem hajaz eperre, max valami mesterséges illatra.
Én elhiszem, hogy ez a szappan (na annak nem nevezhető) nem tartalmaz semmi káros anyagot, de észrevételem szerint semmi jót sem. Egy újabb divat cucc, ami hangzatos szlogenekkel rátukmálható az erre harapó 16 és 26 év közötti lányokra, nőkre.
Arra még nem jöttem rá, hogy mire lehetne használni, mert hogy borotválkozásra nem, az tuti biztos. Pre shaveként sem, mert a puhítása pont nulla.
Saját véleményezésem alapján egy jó nagy rakat sz@r, nem is olcsó áron. A 100 ml körüli matéria majd 3000 forintba fáj, amitől már jóval olcsóbban lehet kapni csodálatosan működő, hazai gyártású, káros anyagokat nem tartalmazó szappanokat.
Tehát a konklúzió, hogy vásárlásra egyáltalán nem ajánlott.