Gillette Old Type - zold astra
Proraso szantal krem
Razorock 400 pamacs
TOBS Bay Rum AS
Csodalatos volt.
Ma masodszor probaltam ki a Gillette Ball End Old Type-ot, varakozason feluli az eredmeny. Szinte kivetel nelkul R41-et hasznalok, az az osszehasonlits alapja. Lehet, hogy ket hasznalat meg keves megitelni, de siman hozta az R41 hatekonysagat, ugy, hogy mig az elobbit feltunoen kenyelmes borotvanak tartom, hat ez a cucc ha lehet meg komfortosabb borotvalkozast nyujtott.
Asszem velem lehet a baj. Az R41-et is es az Old Type-ot is agressziv borotvanak tartjak. Az OT-rol olyanokat olvastam, hogy sokaknal az elso probalkozasok alapjan, meg mielott megtalalnak a megfelelo szoget, tul aggresszivnak bizonyul, es nem is nagyon eroltetik tovabb a hasznalatat.
Nalam mindketto az altalam korabban probalt DE-knel hatekonyabbnak es komfortosabbnak tunik. Nyilvan benne van az uj jatexer irant erzett gyermeki orom, de mintha az OT legalabb olyan hatekony es meg sokkal komfortosabb volna. Mindegy, probalkozom meg es gyujtok tovabbi benyomasokat.
Olvastam, hogy van Razorock Old Type, a fej kb a Gillette masolata akar lenni, es egy rozsdamentes nyelet kapott. A tapasztalatok szerint hozza az OT komfortossagat, de megbocsatobb, komfortosabb annal. Mindezt 15 dollarert. Wicked_Edge-en tobben irtak az elmult evben, hogy az altalam is boszen ajanlgatott Parker 24C/26C helyett ujabban azt javasoljak kezdoborotvanak. Ezzel most boldog vagyok, de ha rendelek valamit az italianbarbertol, siman bedobok majd egy olyat is.