Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2300134 alkalommal)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #2115 Dátum: 2011. Október 22. - 20:03:40 »
Az este egy újkorában 3/8-ost keztem el fenni, amikor hozzámkrült már csak 2/8-os volt.

Figyelem! Nemsokára eladó lesz egy 1/8-os borotva  :evil: :fetreng: :fetreng: :fetreng:
Bocs ZOZO, de ez magas labda volt  ;D

Viccelsz?
Ilyen ritkaságot eladni, hamarabb mennek a 8/8-osaim.

Lassuk, lassuk!
Frissitgetem az Elad topicot, de valahogy nem latom az elado sheffieldi full hollowkat :-)
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #2116 Dátum: 2011. Október 22. - 20:31:38 »
Nos, ma este - Liszt Krisztus-oratóriumával a háttérben - átestem a tűzkeresztségen, azaz életem első késes borotválkozásán.  :borz2:
Ezúton még 1x köszönet jenessanyinak a nagyapámtól rámmaradt 4/8-os full hollow solingeni Widerstrahl megélezéséért, sőt megbőrözéséért, így azzal sem kellett most elsőre bajlódnom.
Előkészítés: melegvizes arcmasszázs, Barbon preshave
Krém: Palmolive, Frank Shaving finesttel felverve
Kés: ld. fent
Hát, igen, kezdőbetegségek. Jobb oldalamon végülis bal kézzel mentem, sokszor gond volt, hogy nem látom a kezemtől az arcomat, ill. bal kézzel nehéz volt megszokni, hogy fordítva kell fordítani a kezemet, ha azt akarom, hogy a borotva el/odaforduljon az arcom felé.
És igen, nagyon könnyű vízszintes mozdulatot tenni, sajnos az orrom alatt 3 pontvérzést sikerült így elkövetni.
Nyakamon a WTG kör nehezebb volt, mint az XTG, mivel nekem oldalt nőnek a szőreim, ott is lett pár vérzés. Ráadásul elhúzódott a művelet, így a hab is elkezdett száradni, pár helyen bizony már inkább csak a vízen húztam a kést... :-\
Összességében azonban az eredmény nem is volt rossz, sokkal kevésbé volt az, mint az első DE borotválkozásom. Pár majomsziget/kevésbé sima rész maradt, a nyakam kb. olyan piros lett, mintha tompa DE-vel nyúzogattam volna, úgyhogy bőven kellett locsolnom a Proraso ASB-t.
Ennek egy része most még biztosan a technikámból fakad, de sajnos meg kell erősítsem - igen, a full hollow kés ugrál (persze ebből konkrétan baleset nem lett, csak bizonytalanabb érzés). Kíváncsi leszek majd, milyen lesz a quarter hollow, ami érkezőben van az ebayről..
Holnap Feather Popularral kikorrigálom, aztán megy tovább az edzés, ha van időm! Lesz ez még jobb is! :borz2:

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2117 Dátum: 2011. Október 22. - 20:42:55 »
Toz, frissitgessed, mert nemsokára jönnek a sheffieldiek is, meg lesz meglepi is(spanyol honból)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2118 Dátum: 2011. Október 22. - 20:46:07 »
Egy normál 4/8-os az még totál jó élezés és borotválkozás szempontjából is, de a 3/8-os méret, és főleg attól lefele nekem már hátborzongató tud lenni. Szerencsére 100-ból talán 1-2 jön csak ami ilyen pici.

Kis pontositás Sanyi: Szerencsére 100-ból talán 1-2 jön csak ami ilyen pici-ként látta meg a napvilágot ugyanis ha kimész a piacra nagyrészt ilyen fogpiszkálókat látsz.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2119 Dátum: 2011. Október 22. - 20:50:02 »
Ma este:

- Forró vizes törcsi x 3
- Török Lószőr Pamacs Salmo-féle diófa nyéllel
- De Vergulde Hand Scheerzeeptablet
- Edwin Jagger DE89L
- Lord Super Chrome@6
- Proraso Crema Liquida Dopobarba

Már egy ideje erősödik benne ma hegylakó érzés a borotválkozós cuccaimmal (pamacs, szappanok, krémek, As-ek, ASB-k) kapcsolatban, úgyhogy lassan kezdhetitek figyelni az elad topic-ot.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Gesa

• Törzstag
  • Proraso über alles!
« Válasz #2120 Dátum: 2011. Október 22. - 22:17:49 »
Ez már nálam is érlelődik egy ideje.....
Csak lusta vagyok feltenni a cuccokat  ::)
"Csak verem, verem, verem, majd beleszakadok, nem bántok én senkit, csak verem a habot...."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #2121 Dátum: 2011. Október 22. - 23:38:59 »
Egy normál 4/8-os az még totál jó élezés és borotválkozás szempontjából is, de a 3/8-os méret, és főleg attól lefele nekem már hátborzongató tud lenni. Szerencsére 100-ból talán 1-2 jön csak ami ilyen pici.

Kis pontositás Sanyi: Szerencsére 100-ból talán 1-2 jön csak ami ilyen pici-ként látta meg a napvilágot ugyanis ha kimész a piacra nagyrészt ilyen fogpiszkálókat látsz.

Nem arra gondoltam, abból a 100-150 borotvából amihez eddig szerencsém volt élezni abból kb ilyen az arányom. Talán 3 borotva volt csak ami keskenyebb volt mint amit jó volt élezni/használni. Sajna vásárokon a borotvák döntő többsége (90%+) elfent, vagy késes által élezett fémhulladék.
« Utoljára szerkesztve: 2011. Október 22. - 23:44:42 írta jenessanyi »
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2122 Dátum: 2011. Október 23. - 07:03:38 »
Tranyo, Gesa!

Most mar ertem miert jott letre a Modern borotvalkozas/Keszulekek rovat. Eladtok mindent aztan Philshave.   :crazy: :crazy: :crazy:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2123 Dátum: 2011. Október 23. - 07:06:15 »
A ma reggeli:

Floid Pre gel (a zold takony)
Proraso tubusos
Tubby2
Futur + Feather
Floid AS (olasz, sarga)
WTG,XTG,ATG

Kessel a legmacsobb borotvalkozni, de a FuturFeather paros a vegso valasz a kerdesre! Szamomra a hibatlan hardver osszeallitast ok adjak.

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #2124 Dátum: 2011. Október 23. - 07:31:12 »
Szép ünnepi vasárnap reggelt mindenkinek! :)
A mai  :borotva:

- Floid Sandolor Pre Shave Gel
- SIMPSON POLO PL10, Best Badger
- Castle Forbes Shaving Cream Levender Essential Oil
- Fitjar Lathering Up Shaving Bowl
- 6/8" Le Talisman / PEROUX-COGNET, Thiers
- Kanayama Cordovan #30000
- WTG / XTG
- Musgo Real After Shave Balsam
- Eau de Cologne LAVANDA Ach. Brito
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #2125 Dátum: 2011. Október 23. - 08:32:52 »
Jó reggelt kívánok, most már itthonról!

A mai:

- Glicerinszappanos arcmosás + forró vizes törölköző
- Preshave krém
- Egyedi kézműves edény
- Schlecker borotvakrém
- 6/8" Dovo Fritz Barcht full hollow
- WTG / XTG
- Pitralon After Shave

Ez igen! Ez az érzés már hiányzott, a jól megszokott és bevált módon megborotválkozni...  :borz2:
A Schlecker borotvakrémet kíváncsiságból vettem, de semmi extra...talán az Adam's krémhez érzem legközelebb, kissé kevésbé "vizes", vagy "folyós", de legközelebb biztosan nem vennék.
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2126 Dátum: 2011. Október 23. - 09:43:07 »
Józsi, jól látom, hogy ez is TGN-es köteg? Melyik/mekkora verzió? Tudsz róluk egy kis tapasztalatot írni?

Kösz!

Z.
God shave the queen

FBP

• Vendég
« Válasz #2127 Dátum: 2011. Október 23. - 10:13:16 »
Szép ünnepi vasárnap reggelt mindenkinek! :)

- 6/8" Le Talisman / PEROUX-COGNET, Thiers

Hát ja, a magyar ünnepek érdekesek...általában esik az eső  :crazy:

Viszont ez a borotva mindig olyan hatással van rám, mikor itt feltűnik, mint Maaargitra a "SAVANYÚ CUKOR"  :crazy:

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #2128 Dátum: 2011. Október 23. - 11:30:23 »
Józsi, jól látom, hogy ez is TGN-es köteg? Melyik/mekkora verzió? Tudsz róluk egy kis tapasztalatot írni?
Ez a köteg WhippedDog-tól van. 20/65mm méretű silvertip köteg. Itt korábban írtam róla néhány dolgot. Annyit hozzátennék, hogy nagyon szeretem használni, mindegyik köteg kellően tömött. Ez a 20mm átmérőjű pl. olyan, mintha egy festőpemzlit használnék  :D. Habképzése szappanból, krémből egyaránt megfelelő. Nekem csak eleinte hullott kis mértékben, de néhány használat után ez teljesen abbamaradt. Egy szóval tökéletesen elégedett vagyok vele!
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2129 Dátum: 2011. Október 23. - 11:36:14 »
Köszönöm.
God shave the queen

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici