Nos, ma este - Liszt Krisztus-oratóriumával a háttérben - átestem a tűzkeresztségen, azaz életem első késes borotválkozásán.
Ezúton még 1x köszönet jenessanyinak a nagyapámtól rámmaradt 4/8-os full hollow solingeni Widerstrahl megélezéséért, sőt megbőrözéséért, így azzal sem kellett most elsőre bajlódnom.
Előkészítés: melegvizes arcmasszázs, Barbon preshave
Krém: Palmolive, Frank Shaving finesttel felverve
Kés: ld. fent
Hát, igen, kezdőbetegségek. Jobb oldalamon végülis bal kézzel mentem, sokszor gond volt, hogy nem látom a kezemtől az arcomat, ill. bal kézzel nehéz volt megszokni, hogy fordítva kell fordítani a kezemet, ha azt akarom, hogy a borotva el/odaforduljon az arcom felé.
És igen, nagyon könnyű vízszintes mozdulatot tenni, sajnos az orrom alatt 3 pontvérzést sikerült így elkövetni.
Nyakamon a WTG kör nehezebb volt, mint az XTG, mivel nekem oldalt nőnek a szőreim, ott is lett pár vérzés. Ráadásul elhúzódott a művelet, így a hab is elkezdett száradni, pár helyen bizony már inkább csak a vízen húztam a kést...
Összességében azonban az eredmény nem is volt rossz, sokkal kevésbé volt az, mint az első DE borotválkozásom. Pár majomsziget/kevésbé sima rész maradt, a nyakam kb. olyan piros lett, mintha tompa DE-vel nyúzogattam volna, úgyhogy bőven kellett locsolnom a Proraso ASB-t.
Ennek egy része most még biztosan a technikámból fakad, de sajnos meg kell erősítsem - igen, a full hollow kés ugrál (persze ebből konkrétan baleset nem lett, csak bizonytalanabb érzés). Kíváncsi leszek majd, milyen lesz a quarter hollow, ami érkezőben van az ebayről..
Holnap Feather Popularral kikorrigálom, aztán megy tovább az edzés, ha van időm! Lesz ez még jobb is!