Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2300142 alkalommal)

Nem elérhető saxon

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #2130 Dátum: 2011. Október 23. - 17:57:05 »
Folytatódott a "késelés"...
Sokszorosan defektesen, ma szinte mindent elkövettem, amit nem szabad.
Lássuk:

pre: melegvíz
bőr: Whippeddog-féle Poor Man Strop Kit tagja - szerintem eleget huzigáltam, a hajszálteszten most is átment a kés
szappan: Classicshaving jázminos - bődületesen gyenge habot ad, vagy továbbra sem találom el a vízmennyiséget, vagy a Frank Shaving pamacs nem tud vele mit kezdeni. Mindenesetre már ez igencsak kudarcra ítélte a műveletet.
A borotva nem húzott (tehát éles volt), viszont ugrált mint a nikkelbolha, helyenként mintha tényleg rézdrótot vágtam volna, és nem szőrt. A nyakamon a WTG kört meg se kíséreltem, mert vészesen apadt a hab, és se bal, se jobb kézzel nem tudtam függőlegesen tartva helyes szögben jobbra (amerre a szőröm nő) húzni a borotvát - gyerünk egyből XTG-re! Irritáció 1000-rel, pár helyen pontvérzés.
Arcomnál a feszítésről sokszor megfeledkeztem - pár pontvérzés, és ami ott egyébként ATG körben sincs soha - irritáció! >:(
Orrom alatt a WTG egész jó lett, ATG-nél viszont jobboldalt megugrott és - azt hittem először, hogy leszakad az orrcimpám, persze erről szó se volt, de legalább 2-3 mm mély, fél centi széles vágás, csillapíthatatlan vérzéssel. :evil: Arc lemos, vért itatgat. Megfontoltam, hogy innentől DE-vel kéne folytatni, de makacsságom győzött - most már fejezzük is be. Újból habozás, ezúttal sertésecsettel - egyértelműen dúsabb hab, azt hittem végre jó, de az arcomon nagyon hamar összezuhant ez is.

Végeredmény: teljesen egyenetlen szőrhossz, jó pár majomsziget, a nyakamat mintha megnyúzták volna (ipari mennyiségű Proraso ASB segített rajta), alvadt vértócsa a jobb orcimpám alatt. Ezt a szappant csakis Feather Popular és Gillette Super Thin mellé fogom elhasználni (talán 4-5 alkalomra még elég a minta), a technikámon pedig még jócskán van mit javítani.

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #2131 Dátum: 2011. Október 23. - 18:20:13 »
Szerintem ne gondolkodj es foleg ne cselekedj kategoriak szerint. Amig nincs gyakorlatod "egyszeruen" kessel borotvalkozni, ne WTG meg XTG szerint dolgozz, hanem mindenhol ahogy kezre esik es kenyelmes. Majd fejlodik a tudas es egyre gyakorlottabb leszel. Most meg tok folosleges az orrod alatt varialni, huzd le rendesen aztan kesz.
Mondjuk ez a forumozas hatulutoje is szerintem, a (kezdo) ember olvas, olvas, es azt hiszi, hogy ha nem fut 3-4 kort mindenfele *TG kombinacioban, akkor o meg nem is tud semmit. Abcug ATG!  :evil:

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #2132 Dátum: 2011. Október 23. - 18:33:01 »
Saxonrazor!
Ha ez az a szappan, amit Larry küldött a WhippedDog-tól, akkor nekem működik. Borotválkozás előtt kevés vizet teszek rá én is, éppen annyit, hogy kicsit fedje. A pamacsot is beáztatom. Ezek után remek habot ad...
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Csubakka

• Törzstag
« Válasz #2133 Dátum: 2011. Október 23. - 19:03:21 »
Ed-nek igaza van(mint mindig :evil:)
Egyrészt én is a késes rítusokat most  még  inkább arra használom,hogy különböző újabb-újabb irányokat,szögeket,kés-fogási módokat,balkezes bőr kifeszítési módozatokat fedezzek fel, és pl.a nyak alsó részét meg másutt is az érdes területeket DE-vel fejezem be.
Longballra hallgatok,aki azt tanácsolta,hogy az elején a késsel ne várjunk tökéletes eredményt,illetve nem szégyen a végén a DE-t használni   ;)
A Marsból csináljunk Földet, a Földből meg Marsot...

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2134 Dátum: 2011. Október 23. - 20:48:40 »
Csatlakozom az előttem szólókhoz: ne gondolkozzál, csak ösztönszerüen borotválkozz meg. Amig a HW kezelés nem megy rendesen használj valami egyszerübb SW-t, mondjuk egy Arko vagy Dalan krém, ami szinte bolondbiztos, s ha ezekután megy a HW kezelése akkor kezdj el továbblépni SW-ben, illetve teknikában.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #2135 Dátum: 2011. Október 23. - 21:51:12 »
Köszönöm mindenkinek, közben magam is igyekeztem levonni a tanulságokat.
Először is még túl hosszúakat akartam húzni - az orrvágásnál is ez volt az ok.
A nyakamon egy olyan átmeneti félig XTG szerű szögben talán a legkönnyebb leszedni a szőrt. Pofarészen maradok a DE-nél jól bevált - horribile dictu!  ;D - egyből ATG-nél, az ott sose okozott problémát. Most se fog valószínűleg, ha előtte a nyakam lepucolom, és jó timsós kézzel onnan feszítem. Orr alatt marad a WTG, állon meg nem szokott gond lenni egyik irány se. Krémből a Denimet használom majd, eddig nálam ez adja a legdúsabb és legtartósabb habot. Szóba jöhet esetleg még a Figaró nem-habzó - akkor legalább nem kell a síkosítás megszűnésétől meg összeeséstől tartani, és a szőr is jobban látszik.
Ha meg fáradt vagyok vagy sietni kell, akkor marad a DE. Pont ma kaptam még családom elfekvő tartalékjából egy adag holland Schick pengét is.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #2136 Dátum: 2011. Október 24. - 10:04:56 »
Csatlakozom az előttem szólókhoz: ne gondolkozzál, csak ösztönszerüen borotválkozz meg. Amig a HW kezelés nem megy rendesen használj valami egyszerübb SW-t, mondjuk egy Arko vagy Dalan krém, ami szinte bolondbiztos, s ha ezekután megy a HW kezelése akkor kezdj el továbblépni SW-ben, illetve teknikában.

No tessék, két újabb rövidítés... ;D Mi is az SW és HW?

FBP

• Vendég
« Válasz #2137 Dátum: 2011. Október 24. - 10:16:15 »
SoftWare: krémek, szappanyok, aftershave-ek (AS), pre-shave-ek, stb.
HardWare: borotvák (biztonsági, borotvakés, shavette...

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2138 Dátum: 2011. Október 24. - 10:54:02 »
SoftWare: krémek, szappanyok, aftershave-ek (AS), pre-shave-ek, stb.
HardWare: borotvák (biztonsági, borotvakés, shavette), fenőszíj, bakony penge élező :), pamacs, tálka, stb...
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2139 Dátum: 2011. Október 24. - 11:50:07 »
Kipróbáltam a Bonsa-t

Full hollow.

Nem kezdőknek való.

Tökéletesen borotvál.

Éles.

Intenzív életérzés.

Szeretem!
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2140 Dátum: 2011. Október 24. - 11:55:21 »
Tegnap este, a konyhában (a fürdő még nincs kész), kb. 1,5 hetes borosta...

-Pre:melegvíz
-pamacs:TLP
-Barbon (ikeás tálkában habosítva)
-Kés: Extrasol
-After: HMBR

Konklúzió: Jóvolt... ;D És eszmbe jutott egy kérdés:
Én általában folyó víz alatt szoktam lemosni a habot/szőrmaradványt a késről, de tegnap ez nem volt opció, ezért egy négybe hajtott papírtörlőbe törölgettem a kést "menet közben". Ti hogyan szoktátok?
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #2141 Dátum: 2011. Október 24. - 12:13:02 »
Én általában folyó víz alatt szoktam lemosni a habot/szőrmaradványt a késről, de tegnap ez nem volt opció, ezért egy négybe hajtott papírtörlőbe törölgettem a kést "menet közben". Ti hogyan szoktátok?

Én sehogy, mert még nem nőttem fel a feladathoz, viszont a net-es videókban szivacsba szokták törölgetni. Szerintem jó ötlet.  :borotva:
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

FBP

• Vendég
« Válasz #2142 Dátum: 2011. Október 24. - 12:15:48 »

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2143 Dátum: 2011. Október 24. - 12:16:09 »
Szivacs.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #2144 Dátum: 2011. Október 24. - 12:39:08 »

+1 szivacs ( a legjobb megoldás !)

Salmo.:

u.i.. és ha már SODT, a szülinapomra megleptem magam egy teljesen szőrmentes arccal...    :fetreng:  :fetreng:  :fetreng:
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici