Folytatódott a "késelés"...
Sokszorosan defektesen, ma szinte mindent elkövettem, amit nem szabad.
Lássuk:
pre: melegvíz
bőr: Whippeddog-féle Poor Man Strop Kit tagja - szerintem eleget huzigáltam, a hajszálteszten most is átment a kés
szappan: Classicshaving jázminos - bődületesen gyenge habot ad, vagy továbbra sem találom el a vízmennyiséget, vagy a Frank Shaving pamacs nem tud vele mit kezdeni. Mindenesetre már ez igencsak kudarcra ítélte a műveletet.
A borotva nem húzott (tehát éles volt), viszont ugrált mint a nikkelbolha, helyenként mintha tényleg rézdrótot vágtam volna, és nem szőrt. A nyakamon a WTG kört meg se kíséreltem, mert vészesen apadt a hab, és se bal, se jobb kézzel nem tudtam függőlegesen tartva helyes szögben jobbra (amerre a szőröm nő) húzni a borotvát - gyerünk egyből XTG-re! Irritáció 1000-rel, pár helyen pontvérzés.
Arcomnál a feszítésről sokszor megfeledkeztem - pár pontvérzés, és ami ott egyébként ATG körben sincs soha - irritáció!
Orrom alatt a WTG egész jó lett, ATG-nél viszont jobboldalt megugrott és - azt hittem először, hogy leszakad az orrcimpám, persze erről szó se volt, de legalább 2-3 mm mély, fél centi széles vágás, csillapíthatatlan vérzéssel.
Arc lemos, vért itatgat. Megfontoltam, hogy innentől DE-vel kéne folytatni, de makacsságom győzött - most már fejezzük is be. Újból habozás, ezúttal sertésecsettel - egyértelműen dúsabb hab, azt hittem végre jó, de az arcomon nagyon hamar összezuhant ez is.
Végeredmény: teljesen egyenetlen szőrhossz, jó pár majomsziget, a nyakamat mintha megnyúzták volna (ipari mennyiségű Proraso ASB segített rajta), alvadt vértócsa a jobb orcimpám alatt. Ezt a szappant csakis Feather Popular és Gillette Super Thin mellé fogom elhasználni (talán 4-5 alkalomra még elég a minta), a technikámon pedig még jócskán van mit javítani.