Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2300285 alkalommal)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #2160 Dátum: 2011. Október 24. - 21:29:52 »
OFF:  ;)

Mai borotvalkozasom.

Floid Pre gel
Nivea krem
Omega sörte
S. Pearson & Co. 2051
Weleda ASB
WTG 2x

Nalam vendegeskedik ez a sheffieldi borotva. Nem hagyhattam ki a probat. Erdekes, olyan szinten full hollow kozeli, hogy ihaj. A csuhaj azoban a reszemrol elmaradt. Nem rossz, nem rossz, de (hangsulyozom nekem) jo sem.  Talan, mert tul konnnyu. Nem eletlen, de megsem vitte ugy a szort, ahogy elvarnam. Vegul egy WTG kort mentem a klasszikus 2F segitsegevel is.

"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2161 Dátum: 2011. Október 24. - 21:39:15 »
Zozo,

Kicsit besürüsődőtt.

A Bonsa kiváló. Ugyan különleges alkalomra tartogatom, tartogattam, de a többiek unszolására kipróbáltam. Hamarosan kép is lesz róla.

Nagyon jó darab.

Üdv.
Topi

P.sp.
Tranyó képe helytálló a Bonsáról.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető arszab

• Törzstag
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
« Válasz #2162 Dátum: 2011. Október 24. - 21:45:33 »
Ihaj Toportyán Uram, Kezdtél hiányozni... ;)

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2163 Dátum: 2011. Október 24. - 21:47:38 »
Ihaj Toportyán Uram, Kezdtél hiányozni... ;)

Lassacskán rendeződnek dolgaim és tudok foglalkozni a beretvás ügyekkel!
Elmaradt fényképek a mai borotválkozásaimról, a folytatásos novella, receptek stb...
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Victorio

• Tag
    • Karddobáló
« Válasz #2164 Dátum: 2011. Október 24. - 22:11:18 »
S. Pearson & Co. 2051

Nalam vendegeskedik ez a sheffieldi borotva. Nem hagyhattam ki a probat. Erdekes, olyan szinten full hollow kozeli, hogy ihaj. A csuhaj azoban a reszemrol elmaradt. Nem rossz, nem rossz, de (hangsulyozom nekem) jo sem.  Talan, mert tul konnnyu. Nem eletlen, de megsem vitte ugy a szort, ahogy elvarnam. Vegul egy WTG kort mentem a klasszikus 2F segitsegevel is.

Ugyan ilyen késem van. :borz2:
Még barátkozok vele, de érzem, hogy minden alkalommal jobban megy.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #2165 Dátum: 2011. Október 24. - 23:38:44 »
Késelés - 3. menet
Alakul a dolog!  :borz2:
Az előzőleg magam által felvázolt módszer bejött - egy hátránya volt: mivel a nyakon lemondtam a WTG-ről (igen nehéz szögeket kíván), az egyből XTG baloldalt eléggé kipirosította, ugyanott a nem eltalált szögek miatti szerencsétlen odahelyezésekből pontvérzések fakadtak - kellett a timsó és a Proraso balzsam rendesen. Az arcrészem lehúzása egyből ATG-vel viszont - megfelelő feszítés mellett - már csaknem olyan sima ügy volt, mint DE-vel.
Denim krémet használtam - iszonyú dús hab, de sajnos most még olyan lassan megy a dolog, hogy több helyen újra kellett habozni, mire odaértem. Végső csinosítás, azaz nyakon +1 XTG a másik irányból, orr és állrészen ATG Feather Popular + kék Lorddal történt - a kés után olyan volt ezt húzni, mint valami játékszert, bezzeg Mach3 után az első DE is milyen parás volt!
Jobbkéz-balkéz megosztásról: eddig úgy néz ki, hogyha a nyelet átfordítom, akkor a jobb arcomon jobban megy jobb kézzel. Ami most egyértelműen balkezes résznek tűnik, az a jobb orr alatt WTG, és a jobb nyak.
Eddig nem értettem, hogy hogyan lehet kezdőként összevagdalni a bőrt - hát így. Szépen, gerinccel előre megy a tili-toli, de az egyik "tili"-nél egyszer csak elmarad az átfordítás - piff, egy 3x3 mm-es folt le is vált a bőr legfelső rétegének széléről. Na még 10-15 kör, és úgy tűnik, ettől a borotvának azért még nem lett baja. Hiába, kezdőbetegségek.

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #2166 Dátum: 2011. Október 25. - 08:17:16 »
Jó reggelt Uraim!
A mai  :borotva:

- Proraso Preshave Cream
- 3 mm Vie-Long 16510 Silvertip Badger Shaving Brush
- Madame Scodioli - Fiji Mermaid (The Briny Deep)
- 6/8" Mastro Livi, Half hollow ground, Round Point (Puszpáng nyéllel)
- Kanayama Cordovan #30000
- WTG / XTG
- Alt-Innsbruck
- Madame Scodioli - Step Right Up (Cedar, Saffron + Vetyver)
 dh:

H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Zsiraf

• Törzstag
« Válasz #2167 Dátum: 2011. Október 25. - 22:46:13 »
Jó estét!

EJ pre
EJ DE89BA11
Treet penge
HJM sörte
Wilkinson ufó
Balea after

Gondoltam kipróbálom a treetet, mert szegény itt árválkodott mióta megvettem, fel is bontottam, be is üzemeltem.
Itt jött az az érzés, hogy uram atyám. Eddigi legjobb penge amivel borotválkoztam, magasan veri a BIC-t, pedig múltkor az is nagyon bejött, és bár régen próbáltam a feathert, de most úgy érzem hogy annál is sokkal jobb volt. Alapos, 0 irritáció, és megy mint az álom. Sajnos elbénáztam és a nyakamnál megcsúszott a kezem, ezért egy kicsike vágást sikerült csinálni, de az nem az eszköz hibája. Rég borotválkoztam szappannal is (barbonra szoktam rá az utóbbi időben) és meglepően jó habot sikerült csinálni belőle.

9/10, mert azért a vágás nélkül lett volna az igazi, de nagyon jó ez a cucc.

Nem elérhető pintadam

• Törzstag
« Válasz #2168 Dátum: 2011. Október 26. - 20:04:35 »
Üdv!
A mai borotválkozásom a következő volt:
Pre: melegvíz
coca pamacs
barbon krém
Lord L6
Captain penge
Hidegvíz+barbon after (a kettő együtt amúgy hülyeség?  :o )
Tényleg rájön az ember, hogy amit sok ember ír, az vagy spam, vagy valószínűleg tényleg igaz, jelen esetben az, hogy a borotválkozás egy játék, pengék, krémek/szappanok, pamacsok, készülékek próbálgatása. Hát én ebből még csak a pengét, és a krémet tudtam váltogatni, de ugyebár ezzel is rengeteg lehetőség van. Vízmennyiség, habosítási módszerek, penge szöge, stb.
Amióta megkaptam a kezdő szettemet (köszi még egyszer ed!) egy bögrében habosítottam, volt is hab, de valahogy más volt mint ami a patronból jött, nem volt olyan tömött, vizesebb volt, kilátszódtak a szőrszálak alóla. Aztán egy hete hirtelen felindulásból egy liter zsilett mak3 gélt fújtam a pamacsra, és ezzel is szintén olyan habot kaptam, mint anno, persze sokkal egyenletesebben elosztva az arcomon.
Ennek megörülve (mondván nem a pamacsom a szar, amire eddig gyanakodtam) kipróbáltam egy kicsit több krémmel, és láss csodát, gyakorlatilag elértem sőt, túl is tettem a palackozott hab minőségén. Az esethez hozzá tartozik, hogy arcon habosítással kezdődött ez az egész, szóval bögrében még nem próbáltam ki a krémet, de valószínűleg csak a mennyiséggel volt a baj.
A mai eredmény: 3 kör (nyakamon csak 2), és egy egyenetlenség kisebb mértékű levágása, ami miatt megbántam, hogy nem mentem még el timsót venni, de egy kis tamponálással sikerült megelőzni a vérfürdőt.
Egy mondatban összefoglalva köszönöm az oldal működését, egy olyan hobbira találtam rá, ami feldobja a mindennapokat :) 

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #2169 Dátum: 2011. Október 26. - 23:24:15 »
4. késes menet  :borz2:
Csökkent az irritáció a nyakon, de az alaposság még fényévekre van a DE-nél már rutinszerűtől. Az előzőekhez képest a változás a Barbon krém - az orrom alá bizony újból kellett kenni már az első körben, mert beindult a hóesés.
Összesen 5 vágás esett, 3 szinte jelentéktelen (timsó se kellett), 1 már észrevehetőbb, és 1 a nyakon, amit ugyan nem láttam sokáig, milyen alakú, ám a vér szinte megállíthatatlanul ömlött. Egy kiló timsó és némi bay rum ráment. Sajnos, a borotvának hegyes a vége, ezért (sem) igazán kezdő jómagamnak való, de nem baj.
Egyébként a jobb arcon most bal kézzel toltam, a jobb nyakon meg jobb kézzel, átfordított nyéllel. A bal kéznél most már a szöget csak-csak belövöm, de húzás közben sokszor elfordul, nem tapad elég szorosan, ezért nem alapos. A száradó hab sem tett jót a hatékonyságnak. Nyakon meg irritáció ellen talán az lenne jó, ha az alsó felén ferdén felfelé húznám az egyetlen (XTG) kört, a felső felén (meredekebb rész) lefelé.
A befejezés ezúttal is Feather Popularra és kék Lordra hárult. Folyt. köv.!

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #2170 Dátum: 2011. Október 27. - 07:42:26 »
Jó reggelt az uraknak! :)
A mai  :borotva:

- Floid Sandolor Pre Shave Gel
- KENT BK12 Pure Badger
- 6/8" Wacker Jubiläumsmesser 2010 Mod.2 Full Hollow Ground w/ laser etched spine, French Point (Blond Horn scales)
- WTG / XTG
- L'occitane CADE After-Shave Balm
- Aqua Di Parma Colonia Intensa
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Gyufa

• Törzstag
« Válasz #2171 Dátum: 2011. Október 28. - 10:03:11 »
Jó reggelt az uraknak! :)
A mai  :borotva:

- Floid Sandolor Pre Shave Gel
- KENT BK12 Pure Badger
- 6/8" Wacker Jubiläumsmesser 2010 Mod.2 Full Hollow Ground w/ laser etched spine, French Point (Blond Horn scales)
- WTG / XTG
- L'occitane CADE After-Shave Balm
- Aqua Di Parma Colonia Intensa

Ez a kompozicio nagyon szep.Nagyon szep tetszetos a kes.Megkellene tanulnom fenykepezni :D
when you use this shaving pot,
be sure and have the water hot! :)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #2172 Dátum: 2011. Október 28. - 14:52:21 »
A mai:

- Barbus krémszappan (a csehszlovák műanyagiparnak hála üvegtégelyben, mert a 3. rátekerésnél megadta magát a tubus)
- Triumph sörtepamacs (Kuni: boldog -e vagy)
- Soluna nyitottfésűs (thx toz)
- Astra Superior Platinum
- Barbus Classic AS (Tudom, ALPA kellett volna, de elfogyott)

A soluna "jó" híre miatt kellő tisztelettel rettegéssel vágtam bele, de végül is összehoztam a dolgot. Aki elsőként írja be a SOTD aktualitását, az ajándékba kap egy díszdobozos DVD-t Youtube linket a Pospisil-testvérek legszebb momentumaiból...
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Gesa

• Törzstag
  • Proraso über alles!
« Válasz #2173 Dátum: 2011. Október 28. - 15:34:21 »
Tiszteletbeli csehszlovák lettél?  :borz2:
"Csak verem, verem, verem, majd beleszakadok, nem bántok én senkit, csak verem a habot...."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2174 Dátum: 2011. Október 28. - 15:55:10 »
Na jo en tudom, de nem mondom meg. :evil:
A szalonna viccnek azert eros. Hogy birtad?
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici