L6+Feather -> tökéletes páros
(Borotválkozás után elmos, eltöröl/lefúj.)
Én is így vagyok vele, talán a Gillette Super Thin még egy fokkal lágyabb.
@salander: a szögeket kell próbálgatni, meglesz az!
A fenti kombinációval nekem jól megy már ez is, késsel viszont ez az a rész, amit újra be kell játszani...
Tehát a mai Widerstrahlos menet a Nanny's Silly Soap féle illatmentes kecsketejessel zajlott, melyet Frank Shaving finesttel vertem habbá, zuhanyzás után terítettem szét az arcomon. Irritáció minimális, a fenti DE kombinációnál még mindig nagyobb, de kezdem egyre jobban eltalálni, hogy nyakon hogyan ne húzzam, +ez a kézműves szappan rendkívül bőrbarát. Egy pattanást vakartam el, és egy óvatlan odahelyezés volt, utóbbi csak az aftershave kezelés után kezdett el vérezni.
Most mertem először eljátszani azt, hogy késes borotválkozás után alkoholos aftershave-et használok, azaz Barbershop féle bay rumot.
Az alaposságra alapvetően két régióban van panasz: a jobb arcom orrhoz közelebbi részén, itt egyértelműen a szöggel van a baj (balkezes húzás). A nyakam hajlataiban és közvetlenül az állam középső része alatt viszont többféle szögben sem jön le a szőr. Ezek jönnek utoljára, ezért lehet, hogy egyszerűen ilyenkor egy kicsit utána kéne bőrözni a borotvának? Vagy az előtte való bőrös fenés legyen hosszasabb?
Esetleg most már, így a 30. késes borotválkozás magasságában egy balsafás frissítés sem árt?
Hogy valami pozitívum is legyen, a sokaknál, így nálam is talán legproblémásabbnak számító orr alatti rész ATG-jét viszont már késsel is megoldom, bár az alapossága még a jófajta DE-két alulmúlja. Az SRP-n olvasott "2 előre, 1 hátra" módszert alkalmazom, a full hollow penge ilyenkor leginkább fűrészelésre emlékeztető hangot ad,
de hatásos, és így nem vág meg.