Ismét nagy örömmel fogtam kezembe egy jenessanyi által rendbetett borotvát. Egy 5/8-os Joseph Allen & sons, 19. századi sheffieldi darabról van szó, quarter hollow. Amikor potom áron hozzám került egyenesen Kaliforniából,
teljesen eltompult éle mellett hibája volt még az is, hogy a penge hátsó harmada feltehetőleg el lett hőkezelve. Sanyi ezért figyelmeztetett, hogy ugyan mindent megtett, de lehet, hogy azon a részen nem lesz jó az éltartása. Mindenesetre most az 1. használat alkalmával ilyesmi gond nem volt.
Lássuk:
-előtte zuhanyzás
-Nanny's Silly Soap Arabian Nights minta
-Frank Shaving Finest ecset
-a fenti borotva
-Barbershop-féle bay rum
Ahogyan azt sejtettem. Az én arcomnak és drótszőrömnek egy nehezebb, vaskosabb penge sokkal jobbat tesz. Egyszerűen éreztem, hogy a nagyobb súly simán áttolja a makacs szőrökön, amiken a full hollow kés "ugrándozik." A barber's notchos lekerekített vég meg ugyan helyenként picit karcolt, de nem vágott, mint a hegyes hegy. Ilyen finom késes borotválkozásom még nem volt! Az alaposság azonban, főleg a múltkor említett helyeken, bizony rosszabb volt, akárhogy húztam, az állcsúcsomon nem bírja elvágni a szőröket. A jobb arcom orrhoz közeli részén és az előbbin DE-vel kellett végül lenyesni a majomszigeteket. Szóval nagyon jó ez a kés, ezúton is köszönet jenessanyinak, és az első benyomás valóban az, hogy a vastagabb penge kíméletesebb, de egyúttal kevésbé alapos is - persze a technikám még elég éretlen, lehet, hogy pár hónappal később már mindkettővel sokkal alaposabb leszek.