Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2309977 alkalommal)

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #2895 Dátum: 2012. Január 26. - 19:39:29 »

Helyesen:
van a wade, egy wade, meg egy wade, aszem meg 2 wade meg egy sheffieldi. ;-)

Ezt meg majdnem elfelejtetted Toz!  :fenek:  :fenek:  :fetreng: a változatosság kedvéért:

Kapott egy regrindet a szalagcsiszolón. Nem lett hiba nélküli a felület, de ahhoz képest amilyen volt.... lehetett volna még nyihelni
de van az az optimum amikor a bele fektetett munka és az elért eredmény kiegyenlítik egymást. Ennél itt van ez az állapot.....

"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #2896 Dátum: 2012. Január 26. - 19:50:49 »
Ma este Denim krémet használtam
hjm pamaccsal
csak egy kört mentem
Astra 901 borotvával
Cerrus pengével
utána Nívea As
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #2897 Dátum: 2012. Január 26. - 20:29:24 »

Ezt meg majdnem elfelejtetted Toz!  :fenek:  :fenek:  :fetreng: a változatosság kedvéért:

Kapott egy regrindet a szalagcsiszolón. Nem lett hiba nélküli a felület, de ahhoz képest amilyen volt.... lehetett volna még nyihelni
de van az az optimum amikor a bele fektetett munka és az elért eredmény kiegyenlítik egymást. Ennél itt van ez az állapot.....

Pozitív jujujjj!
Sheffield-England

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2898 Dátum: 2012. Január 26. - 20:50:41 »

Bele volt ez szamolva!
Alakul ez  :sör:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető buxum

• Új tag
  • *
« Válasz #2899 Dátum: 2012. Január 26. - 21:37:12 »
A mai igazi orgiává alakult

Pre: német óra
Palmolive aloeverás krém
délután megérkezett ZOZO-tól vásárolt Heljestrand és Union kombó  :boldog:
Bal pofa Helje, jobb pofa Union  :borotva:
2 kör, a végeredmény Helje : Union 0:1
Az Union-nak lehet egy kis hegye és az szépen meghasított. Kb 2 cm hosszú vágás.

(igazából nem tudom eldönteni van e különbség a két kés munkája között. Mindegyik nagyon alapos és éles. Ráadásul rá kellett döbbennem, hogy a Flaschnerem és a vosztokom életlen...)

septic pencil
after Pitralon

Köszönet ZOZO-nak

Nem elérhető balu59

• Törzstag
« Válasz #2900 Dátum: 2012. Január 26. - 22:08:50 »
A mai!

Forró víz + mandula olaj
Omega sörte pamaccsal Vitos krémszappan a mandulás
SFK 9/16 FBP által élezve
Geo.F.Trumper Moisturising Lotion
WTG/ATG

Nagyon kellemes 9/10 mint mostanában mindig. A Vitost most teszteltem. Kellemes mandula, jó síkosítás közepes hab. Az SFK-t legalább 2 éve vettem a Vaterán. Aztán vettem köveket is hogy majd én rendbe teszem, de annyi rosszat hallottam róla, hogy nem álltam neki, mint ahogy a többi használtan vásároltnak sem.
Mikor Péter felajánlotta, hogy megélezi az elfekvő késeimet, elküldtem neki őket. Most vissza érkeztek és mivel azt mondta, hogy minden aggályom ellenére szerinte az SFK jó késem lesz, így ezzel kezdtem a kipróbálást. Hát tényleg marha jó lett. Nagyon éles és simán viszi a szőrt. Élesebbnek érzem mint a Gold Dolláromat. Igaz az szélesebb penge, de most megint az az érzésem, hogy a két DOVO-mat - meg kellene élezni. Holnap a Vaterás Solingeni késem következik amit szintén Péter élezett. Már nagyon várom! 

Nem elérhető Max Ten

• Új tag
  • *
« Válasz #2901 Dátum: 2012. Január 26. - 22:28:37 »
Reggeli borotválkozás este fotózva.  :borotva2:

- forró törölköző,
  - Barbon borotvakrém,
  - Vulfix 404,
  - G. Felix Solingen Gloriawerk 4/8" - half hollow,
  - WTG, XTG,
  - Naturland Körömvirág krém - törött tégelyből  :D

Ez az első és egyenlőre egyetlen késem, amit november elején vettem toz-tól és jenessanyi alakította shave ready állapotra a vétel előtt. Ezúton is mindkettőjüknek köszönet érte!
Azóta csupán 1-2X borotválkoztam DE-vel és úgy érzem a ma reggeli késes volt olyan, ami nem hagyott maga után kívánnivalót. Kétkezes technikával és a kezdők lelkesedésével dolgozom  :borz2:

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #2902 Dátum: 2012. Január 27. - 01:21:35 »
Ma éjszakai  :borotva:
- Fürdés, alapos arcmosás
- Proraso preshave cream
- Kell's Original Ultra Aloe
- Omega sörte, arcon habosítva
- H. Böker 5/8, hogy mennyire holló majd FBP megmondja  ;D, fórumborotva a javából- ZOZO-FBP-SicTransit-MW
- WTG / XTG
- GFT Coral SkinFood

A Proraso preshavetől a szemem majdnem kifojt, viszont kellemesen hűsít ez jó benne, jó lesz nyárra érzem előre.
A Kell's szappan a saxonrazor féle mintaszappan, amit elsőre teljesen közömbösnek éreztem, se jó se rossz, illata sincs.Nemrég olvastam, hogy ezt a glicerinszappant hogy is illik habosítani, tényleg minimális vízzel kell, szinte száraz pamaccsal és cseppenként hozzáadni a vizet. Olyan tömör habot adott, és nem esett össze viszonylag hamar, jól síkosít. Az Omega is rendben teszi a dolgát.Nagyjából már megy az XTG is, de még mindíg csak jobb kézzel borotválkozom, bal kézben nem érzem a szöget, bizonytalan a tartás sajnos. Az eredmény jó, áll alatt visszafelé simítva érzek szőrt, de nem zavar. Kb ez volt az 5. késes borotválkozásom, eddig MÉG nem volt vágás, de még pontvérzés sem (az utóbbi 15 DE borotválkozásnál sem volt pontvérzés sem, lehet elfogyott a vérem :nemtom: ) Ami viszont feltűnt: nem érzékeny a nyakam a késre, vagy a Skinfood helyrehozza, mindenesetre bírja a kétnaponkénti késes akciókat. Kés után skinfood/asb, De után jöhet szesz is, az arcomra is. :borz2:

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2903 Dátum: 2012. Január 27. - 05:43:22 »
Tibi! Ez az a gusztustalan vasdarab, amit pár napja adtam át neked?  :crazy:

Na hallod ilyen ez a csavo. En abban bizom, h elobb-utobb rajon a vasbolaranyat megoldasra is.
:sör:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2904 Dátum: 2012. Január 27. - 06:42:42 »
(igazából nem tudom eldönteni van e különbség a két kés munkája között. Mindegyik nagyon alapos és éles. Ráadásul rá kellett döbbennem, hogy a Flaschnerem és a vosztokom életlen...)

Lehet azért mert mindkettőt ugyanaz az ember élezte  :nemtom:

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2905 Dátum: 2012. Január 27. - 06:43:37 »
Péter, egy kicsit részletesebb beszámolóra számitottunk.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #2906 Dátum: 2012. Január 27. - 06:47:34 »
Szerintem Jim Morrison hangjától kihullott a szőre, miközben az asztalra kitett késen figyelte, hogy látszik-e már a tükörpolír...  :fetreng:
(remélem Péter nem sértődsz meg!)
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2907 Dátum: 2012. Január 27. - 06:54:06 »

"Jó volt? Ugye, hogy jó volt?...Tudod mit, sosem volt ilyen jó..."

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #2908 Dátum: 2012. Január 27. - 08:03:11 »

- Vulfix 404,

- Naturland Körömvirág krém - törött tégelyből  :D

Tegnap késő este néztem a képed, és konstatáltam magamban, hogy milyen egy el....szott nyele van a pamacsodnak.  :o
Egészen addig, míg rá nem jöttem, hogy az alja az nem része a nyélnek, hanem a feltételezhetően körömvirág tégelyen áll........

:crazy:   :idea:   :fetreng:
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Max Ten

• Új tag
  • *
« Válasz #2909 Dátum: 2012. Január 27. - 08:24:13 »
Salmo tényleg elb*szottul nézne ki ha egyenes folytatása lenne a tégely a nyélnek...  :fetreng:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici