Most jutottam el odáig, hogy kipróbáljam: csaknem egy hónapja nagymamám eljuttatta hozzám dédapám (!) biztonsági borotváját, mely nem más, mint egy, a sorozatszám (!) alapján 1909-es (!!!) Gillette Old Type ABC Pocket, ezüstből
, dobozostul
.
Fényképes beszámoló majd a megfelelő topikban, a lényeg, hogy háromrészes, nyíltfésűs darabról van szó.
Anyaga folytán meglehetősen súlyos, a nyele rövidebbnek (7-8 centi?) mondható.
Sosem borotválkoztam még nyíltfésűs borotvával, egy picit féltem, ezért elsőre egy jó magyar Figaro pengét tettem bele.
Hát ez olyan, mint az álom!
Életem legkíméletesebb és legalaposabb borotválkozását hajtottam végre.
Az arcomon és az orrom alatt mindent felülmúló bbs, egyetlen helyen egy alig észrevehető pontvérzéssel. Irritáció némi utólagos pirosodás csak, amire lehet, hogy még egy kicsit "rá is gyújtottam" a bay rummal, de egyszerűen balzsampazarlásnak éreztem volna bármi mást. A szappan a Kell's Hemp volt, már a vége felé jár.
Minek is kínlódom késsel, ha ilyen tökéletes eszközöm van?
(vicc volt)
Mondjuk azért kíváncsi vagyok, hogy Featherrel mi lesz, lehet, hogy vérfürdő...
A sima borotválkozás pedig annak is köszönhető valószínűleg, hogy már egy ideje késsel edzem. Ha mondjuk ezzel kezdtem volna DE pályafutásomat, lehet, hogy sokkal durvább lett volna. Mindenesetre a ma estém ezzel bearanyozódott... bocsánat, ezüstöződött.