Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2300542 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #3540 Dátum: 2012. Március 30. - 12:33:54 »
Fonti, te se bízd el magad!

De nem azért mondja ám fonti bá... áprilisban szállítják az új Lambóját! Azt hiszem holnapután! (ha érti!?)  :fetreng:

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #3541 Dátum: 2012. Március 30. - 12:34:48 »
Mi most készülünk - tudsz tuti jótanácsokat adni zsebelés ellen? Kicsit én is tartok tőle...

http://www.nogun.hu/vilagjaras-kozben

Esetleg ez? Elég rég használom.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #3542 Dátum: 2012. Március 30. - 12:49:06 »
2012-es jótanács zsebelés ellen. Mikor látod, hogy kinéztek, és jön oda hozzád az egyik, hogy megszólítson, az első kimondott szó után gyomorszájon vágod... és mész tovább... nekem legutóbb ez bejött.( persze ha a cigánygyerek nem klosárd volt, mert akkor innen üzenem neki, hogy nagyon sajnálom...) Szóval Barcelona kismiska, elég az Astoriához kimenni gyakorolni...

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3543 Dátum: 2012. Március 30. - 16:36:27 »
Szerintem ezekben a mediterrán régiókban sokat javult a helyzet közbiztonság terén az utóbbi időben.
De hogy a mérleg nyelve jó helyen legyen, az ex keleti blokkban meg sokat romlott.

Megjegyzem jómagam fél Nyugat-Európát végigcsöveztem, a szabad ég alatt aludtam, így nagyjából van fogalmam az utcai viszonyokról. Hogy nyugodtan aludhass, mászkálhass, stb a közterületen, ahhoz az kell, hogy szakadtabban nézz ki bárkinél a környéken.
Én egy csíkos bevásárló szatyorral meg egy 30 éves, foltozott, spárgával összekötözött hálózsákkal annak idején simán nekiindultam egy 30 napos túrának. Felső ruházatot nem váltunk egy hónapig, tehát kabát és nadrág elég egy-egy. Alsót is szigorúan hetente egyszer, tehát az induló pakkon kívül, ami rajtad van kell még 3 póló, zokni, alsógatya. Ruha kb ennyi.
Fürdés a tengerben, vonaton, szökőkútban, tehát ahol épp vizet lát az ember, de ezt sem kell eltúlozni. Így akad némi szaghatás is a vizuálison kívül.
Így simán túl lehet élni az utcán is, és Rómában is csak azért vágták fel a párnaként fejem alá tett táskám borotvával, hogy ne legyek kivétel, mert abban a Termini előtti parkban aznap éjjel mindenkiét felvágták aki ott aludt. :) persze semmi nem volt benne...
És hogy ontopik legyek: borotválkozás??? Ugyan már, ne röhögtess! :fetreng:
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Bubba

• Törzstag
« Válasz #3544 Dátum: 2012. Március 30. - 17:03:18 »
az első kimondott szó után gyomorszájon vágod... és mész tovább...

:idea:   :fetreng:

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3545 Dátum: 2012. Március 30. - 18:32:49 »
Snake Koma!

++1

Ez a történet se a XXI. században esett meg ugye? Gondolom akkortájt mikor én még tervben sem voltam, vagy éppen el tudtam mondani félmondatokban hogy mi volt az ebéd a bölcsiben :fetreng:

Fater mesélte, hogy '76,'78 táján a tavaszi szünetbe elutaztak Hamburg környékére, ketten a haverral, 1-1 kiló kenyér, 2-2 szál kolbász, meg ami rajtuk volt némi válás ruhával persze.

Mikor kicsi voltam valahogy már féltettek az efféle kalandoktól. Vajon miért? ???

UFF
Sheffield-England

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #3546 Dátum: 2012. Március 30. - 19:27:07 »
Csak így tovább, egy gyenge három alát már megérdemel a kép... :fetreng: :fetreng: :fetreng:

Elég lesz tanár úr, köszönöm!!!  :sör:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3547 Dátum: 2012. Március 30. - 19:28:58 »
Off
Valóban, ez még a XX.század. Nagyjából 1983 és 1989 közti időszak.

...Istenem!! Bulgáriában valami 4 leva volt a fél literes 3* konyak!  :D
Kint aludtunk a burgaszi strand homokján, majd reggel az egyik komám (hatan voltunk) "megyek kaját venni" szlogennel összeszedett némi pénzt és eltűnt. Egy fél óra múlva került elő.
Persze kaját nem hozott, de tíz üveg konyakot, na azt igen. Onnantól kezdve 9 nap ámokfutás következett, és tán volt olyan is közte, melyen nem vitték be, büntették vagy verték volna meg valamelyikünket a derék bolgár rendőrök...:)

Gyakorló szülőként meg tudom érteni egyébként, hogy mindenki félti a kölykét. De 20 évesen ki gondol ilyesmire?
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #3548 Dátum: 2012. Március 30. - 19:52:11 »
Ma esti:

# D.R.Harris Arlington szappan
# Pitralon AS (svájci)
# Merkur Progress
# BIC
# Semogue OC
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #3549 Dátum: 2012. Március 30. - 20:56:48 »
Hát, nem tom. Nyíregyházi vagyok, szerintem nem is venném észre, hogy zsebelni akarnak... Egyébként a zsebelést így "szokták" kezdeni?

2012-es jótanács zsebelés ellen. Mikor látod, hogy kinéztek, és jön oda hozzád az egyik, hogy megszólítson, az első kimondott szó után gyomorszájon vágod... és mész tovább... nekem legutóbb ez bejött.( persze ha a cigánygyerek nem klosárd volt, mert akkor innen üzenem neki, hogy nagyon sajnálom...) Szóval Barcelona kismiska, elég az Astoriához kimenni gyakorolni...

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #3550 Dátum: 2012. Március 30. - 23:06:44 »
+1

Persze,hogy nem vennéd észre,mert szinte minden második ember roma az utcán.
Minden első pedig nincs az utcán,mert épp a munkahelyén tartózkodik. ;D
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3551 Dátum: 2012. Március 31. - 09:30:56 »
+1

Persze,hogy nem vennéd észre,mert szinte minden második ember roma az utcán.
Minden első pedig nincs az utcán,mert épp a munkahelyén tartózkodik. ;D

+1

Nem Nyíregyen, de Debrecenbe mikor leszállok a vonatról, mindig olyan, mintha más világba csöppennék, vagy legalábbis egy másik országba érkeznék :fetreng:

Hasonló lehet a környék, a ceglédi átszállásnál mindig tudom messziről, hogy melyik a záhonyi gyors és nem a vonat számáról :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #3552 Dátum: 2012. Március 31. - 11:22:35 »
 :fetreng:

+1

Nem Nyíregyen, de Debrecenbe mikor leszállok a vonatról, mindig olyan, mintha más világba csöppennék, vagy legalábbis egy másik országba érkeznék :fetreng:

Hasonló lehet a környék, a ceglédi átszállásnál mindig tudom messziről, hogy melyik a záhonyi gyors és nem a vonat számáról :fetreng:

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #3553 Dátum: 2012. Március 31. - 11:50:00 »
Na, akkor a mai:

Második alkalom, hogy késsel estem magamnak... Megjött Szőrmóktól a bőr tok és a fenő (ezúton is köszönöm) és vagy 100 húzás után nekikezdtem.
A szokásos szofverrel, amiket vagy két hete használok: victoria borz, florena krém, arcon habosítás

Tehát nekikezdtem. Élesebb lett, mint az első alkalommal, tehát nagyon nem ronthattam el a bőrözést (azért itt is para voltam, mi van, ha sz.rabb lesz az éle, mert bénázom, de nem. Hál' Istennek jobb lett és még a bőrt sem vágtam meg   ;D )
Az arcon egész jól jött. Esküszöm, meg voltam vele elégedve (balkéz-balarc) Még baloldalt az állam alatt is egész kézre esett. Hanem a jobb oldal. Chimensch videója után átnyúltam és a beretvát az orrom felé fordítottam és úgy húztam. Kicsit bénább voltam, mint a bal oldalon, de egész jól jött. Viszont az állcsont alatt, a megfelelő szó rá, hogy bénáztam. Nem kicsit, nagyon. Egyszerűen nem esett kézre és még feszíteni sem tudtam. Ja a teljes "aktus" alatt masszívan feszítettem, ez is fejlődésnek indult.
Valahogy befejeztem a nyakon lévő részt és jött a száj környéke... A bajusz rész érezhetően jobban ment, mint múltkor. Érzem, hogy itt csak egy kis idő kell.
De a száj alatt... ehhh... olyan erősnek érzem a szőrt, hogy ugrál rajta a penge. Az vigasztal, hogy be tudtam fejezni a kört. Persze, kívánnivalókat hagy maga után (arc: elfogadható, nyak nagy része: tűrhető, bajusz: khm.... száj alatt: elfogadhatatlan, most egy DE wtg köréhez hasonlítom)

Vágás hál' Istennek nem volt, weishi DE-vel fejeztem be, kék gillette platinum @3 pengével (három kör toltam még vele) hideg víz, dr harris bayrum AS, cadeavera ASB.
Arcon BBS, nyakon mondjuk minimum CCS, irritáció nem volt.

Ja, volt HHT: kicsit rá kellet nyomnom és úgy vágta ketté. Mivel ez már azután jutott eszembe, hogy megbőröztem az arcomon meg ott volt a hab, ezért gyorsan megcsináltam. Legközelebb hamarabb fogom és ha kell még bőrözöm tovább.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3554 Dátum: 2012. Március 31. - 12:49:12 »
Jól hangzik a teljes leírás összességében, gratulálok! :sör:

Az állcsont alatt és a nyaki rész, szerintem általánosságban véve a legkritikusabb területnek számítanak sokunknál. Illetve még a bajusz és áll környéke. Rendkívül erős tud ott lenni a szőr és a manővereket korlátok közé szorítja az ember orra, pofacsontja, satöbbi. Az áll alatti részre "kanyarodni" sem egyszerű művelet. Idő míg kitapasztalja a késes, hogy merre is nő a saját szőre, hol erősebb, vagy tűnik annak, s hol nem fér már el a kés hegye ;)

A nyak résszel sokat vacakoltam én is, előbb szálirányba vágtam, de jobb kézzel a bal félen esett leginkább kezemre, a jobb félen sem a bal, sem a jobb kézzel nem volt tökéletes. Váltottam, s a nyakamon csak lefelé húzom a kést, óvatosan, száliránytól függetlenül, adott oldalt, adott kézzel. Ez sokat segített, nincs már irritáció, benövés, ilyesmi. A kulcs a lassú, leheletnyi mozdulat, rányomás nélkül.(ezt többen írták már, Penge anno "tudományosan bizonyította", onnan az emlék)

A bajusz részen pár alkalommal sikerült csak késsel borotválkozni, illetve tisztázni kellett DE-vel. Most is kísérletezem, hogy miként kell grimaszoljak, hogy a bajszom helye sima legyen, főleg a bal félen. Ezek az eltérő oldalak összezavarják az emberfiát.

A szőr az nő, csak borotválni kell! ;)
Sheffield-England

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici