Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2300102 alkalommal)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #3780 Dátum: 2012. Április 20. - 17:14:13 »
Farfalla szantál deoját kaptam ajándékba nemrég, nagyon kellemes illata van, Vetivert nem próbáltam.

Ma a székesfehérvári Müllerben megpróbáltam a Farfalla Vetivert...hát az illata engem szinte 100%-ig a Speick-re emlékeztet...bár lehet, hogy az én orrommal van a baj.  :D
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3781 Dátum: 2012. Április 20. - 20:45:31 »
Délután jól bezabáltam, aztán ledőltem emészteni. El is álmosodtam annyira, hogy az előbb már nem nagyon akaródzott borotválkozni, pedig most muszáj volt.
Mivel rohadt lusta voltam, így a flakonos Gillette játszott, ohne pamacs. Astra 901 borotvába zöld Astra penge került, egy kör, oszt be is fejeztem. Megyek aludni azt hiszem... :-\
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #3782 Dátum: 2012. Április 21. - 09:55:02 »
Ma reggeli:
-zuhany, aztán arcon kevés hab, amit forró vizes törölközővel nedvesítettem, bele a bőrömbe
-victoria bechhofen borz pamacs, figaró krém (jobban bejött, mint a barbon)
-weltmeister 5/8, ezzel sikerült (!) mennem egy teljes wtg kört, mindenféle öncsonkítás nélkül.
-a maradék borostát még két körben (xtg és atg) a mühle 89r-rel szedtem le, amiben BiC @2 volt
-hideg víz, majd nedves timsóval mentem körbe. Mielőtt teljesen megszáradt volna, hideg vízzel lemostam
-Cadeavera ASB

A legvégén BBS és nagyon jó érzés. Életem első, befejezett, késes wtg köre volt a mai.
A timsó, kombinálva egy ilyen semmilyen ASB-vel egyre jobban tetszik. Puha, ruganyos bőr. nagyon jó.

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #3783 Dátum: 2012. Április 21. - 10:47:09 »
Ma reggel a toztól tesztre kölcsönkapott R41-et próbáltam ki (ezúton is köszönet és örök hála néki!), egy negyedik alkalmas Feather-rel. Hát, ez a beretva rászolgál hírére, hírhedtségére. Szerintem fantasztikus lesz, de még tanulni kell használni, az óvatosság elengedhetetlen, a legkisebb hibát is bünteti. Sikerült is pár aprócsak vágást és pontvérzést összeszedni, dolgozhatott rajta a Proraso AS. Ahol viszont az ember eltalálja a szöget, fantasztikus.

Folyt. köv. majd több tapasztalat birtokában.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #3784 Dátum: 2012. Április 21. - 11:19:39 »
Lord SC-t neki! Esetleg Bic, zöld Astra.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3785 Dátum: 2012. Április 21. - 12:18:10 »
A custom meg az apro hibakkal custom. Ezt igy kell szeretni, es megbecsulni.

Fehege, azért a customnak nem feltétlen jellemzői az apróbb hibák, ez akkor sem igaz, ha Bicskás mester úgy is érzi.   ;)

Péter, neked meg akkor is gratula a szép új szerzeményhez!  :borz2:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Gyufa

• Törzstag
« Válasz #3786 Dátum: 2012. Április 21. - 12:25:39 »
Délután jól bezabáltam, aztán ledőltem emészteni. El is álmosodtam annyira, hogy az előbb már nem nagyon akaródzott borotválkozni, pedig most muszáj volt.
Mivel rohadt lusta voltam, így a flakonos Gillette játszott, ohne pamacs. Astra 901 borotvába zöld Astra penge került, egy kör, oszt be is fejeztem. Megyek aludni azt hiszem... :-\

:fetreng: :sör:
when you use this shaving pot,
be sure and have the water hot! :)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #3787 Dátum: 2012. Április 21. - 14:19:44 »

Proraso Pre
Arko Cool krém
Omega Sörte
WB Special - WTG 2X
Arko Cool AS

"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #3788 Dátum: 2012. Április 21. - 14:38:42 »
Féltem, hogy kitagadtok.  ::)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #3789 Dátum: 2012. Április 21. - 15:46:48 »

Proraso Pre
Arko Cool krém
Omega Sörte
WB Special - WTG 2X
Arko Cool AS

A WB Special és a kép is nagyon tetszik! :)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #3790 Dátum: 2012. Április 21. - 16:06:50 »
Én sem azt mondom, hogy mindnek van hibája...csak azt nem tudom, hogy ezek a "nagymenők" mennyi pénzért hajlandóak olyat csinálni, ami hibátlan  :crazy:

Köszi a jókívánságokat!  :sör:

Hibátlan custom nincs, csak olyan amin a vásárló nem találja meg a hibákat.

Nem kell ám mindent mikroszkóppal végignézegetni, egy kivitelezésében hibátlan borotva lehet hogy használatban rosszabb lesz, mint egy "tökéletlen" :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3791 Dátum: 2012. Április 21. - 16:25:30 »
Szerintem ilyen, a customökkel kapcsolatos megmondó kinyilatkoztatásoknak - fehege, Sanyi - nem sok értelme van. ...főleg anélkül, hogy valaki használná őket. Ezek elég szubjektív dolgok amúgy is. Az sem elegáns, ha a vásárlót hülyének nézzük.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #3792 Dátum: 2012. Április 21. - 16:57:30 »
Bocsánat, nem úgy gondoltam, hogy a hülye vásárló úgyse veszi észre.

Ha valaki valamit kézzel csinál, abban mindig van hiba. Ezt egy jó készítő tudja is, és azt is tudja hogy mi nem 100%-os benne. A készítők totál más dolgokra is figyelnek amire a vásárló nem, így sok olyan "hiba" vagy egyenetlenség marad észrevétlen a vásárló számára amit a készítő lát. Én itt nem óriási hibákra gondolok, de ha már tökéletességről beszélünk, akkor az ha nem nyíl egyenes az élszalag, kicsit jobban felmegy a hegyénél az élezés, az egyik oldalon 1 mm-el hátrébb kezdődik a köszörülés, akkor arra máris nem lehet rámondani hogy "tökéletes". Ezeknek egy jó részét a vásárló lehet észre sem veszi ha elég kicsik, és/vagy nem is nézi, (mert miért is nézné, használni vette nem hibát keresni rajta) és neki az egy "tökéletes" darab lesz. Az amit a cnc kidob magából, és századra ugyanolyan mindkét oldal, az tökéletes, de akinek ez kell, az sokáig kereshet a borotvás világban míg ilyet talál :) Jelenleg senkiről nem tudok aki ilyen pontosságú munkát végezne, de jól is teszik, mert semmi értelme nincs.

Más a kézi munkából eredő kisebb egyenetlenség, és a trehányságból bennehagyott hiba. Az előbbi minden customnak velejárója, az utóbbi már nem feltétlen.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3793 Dátum: 2012. Április 21. - 17:04:28 »
Az egyedi késeknél fölösleges méretbeli tized milliméteres eltérésekről beszélni, mert nyilván azért egyedi és nem sorozat darab. Ezt viszont hibának tekinteni valóban elég nagy ostobaság. Ha valaki élete első próbálkozását kinevezi "custom"-nek, annak a terméknek a minőségétől nyilván nem várható el egy olyan szint, mint akinek az alkotója több évtizedes tapasztalattal rendelkezik és több száz saját, egyedi készítményével büszkélkedhet.

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3794 Dátum: 2012. Április 21. - 18:25:46 »
Látod fehege az ékezet nélkül írásnál lehetnek félreértések. Ezért aztán nem mindegy ha "meg"-et olvasunk a "még" helyett.  ;D
 :sör:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici