Megvolt a Salmo által rendbetett (ezúton is köszönet)Dubl Duck tesztje is, a következőképpen:
pre: Ach Brito lime-os glicerinszappan és melegvíz
Semogue Owners Club sertésecset - még valószínűleg nem tört be teljesen (értsd nem elképesztő a habmennyiség, és picit még nehéz belőle kinyerni, ellentétben a régi csehszlovák Triumphfal), de jó úton van felé
MWF szappan - tök jó habot tudok most már készíteni belőle. Lényeg: az ecset áztatás a szappan áztatásával párhuzamosan zajlik. Szappanról vizet elönt, ecsetet szinte szárazra csapkod, nekiesik a szappannak, majd ha már úgy néz ki, elég anyagot felvett, az arcnak. Eredmény: gyönyörű hab, nem esik össze, még akkor se, ha az ecset végét időnként vízbe mártogatva még egy kis vizet adok hozzá.
Salmo által rendbetett Dubl Duck Gold Edge - azaz 5/8-os extra hollow ground borotva. Hát igen - ez bizony Feather-fíling, csak nem biztonságiban
Gyönyörűen siklik, de érezni, hogy a legkisebb egyenetlenség is "megpengeti." A szőrt is remekül viszi, de a pattanásokat is legyalulta, 2x meg óvatlanul támasztottam az államhoz. Vérfürdő tehát nem lett, de néhány kellemetlen vágás igen. A sarka pedig ennek is hegyes,
és ennek megfelelően karcol, ha ez nincs, irritáció se nagyon lett volna - persze még a technikám is fejlődhet.
Mivel az irritáció elhanyagolható volt, úgy döntöttem, jöjjön a szesz - azaz a saját készítésű bay rum. Hát azért ez picit megviselte az arcomat utólag, ekkor jött ki, hogy mégiscsak meghámoztam magam kissé. Arcom bbs lett, de a nyakam még kb. 2-3 órát viszketett. Ettől függetlenül ez a kés is a maradók közt lesz