Eddig nem sikerült bemutatkoznom, mivel csak olvastam. Most megteszem. Elnézést, ha túl bő lére eresztem.
Sziasztok!
40. születésnapomra (nemrég) borotvát és a többi eszcájgot kértem és kaptam, mert úgy döntöttem, hogy innentől lehetőleg csak kést használok. Magam választottam ki a kellékeket saját szakállamra.
Megnyúztam magam kétszer ? minden késes előképzettség nélkül -, de végül is nem folyt vér. Rájöttem, hogy ez így nagyon sokáig fájni fog, így körülnéztem, és megtaláltalak titeket. Kiolvastam a fél fórumot, és megértettem, hogy a DOVO nem elég éles ? mindamellett, hogy béna is vagyok.
Megkértem Fontit, hogy élezze meg, és láss csodát, borotvám lett.
Örök hála érte.
Pár napja nekiláttam tarkótól tokáig ? én így szeretem:
Előtte: Forró zuhanyos áztatás a kéthetes bozontnak, samponos mosás
Pre: Balea afteshave (túl szíros a rendeltetészerű használathoz)
Szappan: Mühle citrom-narancsos (csudajó illat és hab)
Pamacs: HJM borz (kemény, működni látszik)
Kés: Dovo Bismarc Super + Fonti
Módszer: minden irányban, ahogy csak tudtam
Utána: teljes fej timsóval, majd saját készítésű extra bőrregeneráló krém
Eredmény: Az arcomat sikerült aránylag jól (8/10) szőrteleníteni, egy bajusztáji rendes vágással, a koponyám többi részét úgy 10 centinként vágások díszítik ? bár vér nem folyt. Ahhoz képest, hogy videóról próbáltam elsajátítani a fejborotválást, szerintem egész jól ment. (7/10 az élményindex ? igazán klassz késsel borotválkozni!)
Bénázásom: ha a penge megakad a szőrömben, akkor ahogy láttam a videókon, visszaveszem, majd újra próbálom. Ha megint beakad, megnyomom. A vége az, hogy helyenként igencsak kivakarom az arcom ? meghámozom a fejem. (Az arcomon kívül nem gond, mert a koponya többi része szinte érzéketlen, de ahol gond, ott nagyon fáj.) Mi a hiba? Tudom, hogy a harmadik próbálkozásnál még semmit sem tudok, de agyalós fajta vagyok.
Üdv
Grabovsky