Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2300061 alkalommal)

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #4815 Dátum: 2012. Szeptember 09. - 07:23:52 »
Jó reggelt!
A mai:

- Proraso Preshave Cream
- 23 mm Shavemac, Finest Badger ("Gut-rasiert" forum / 2011)
- Mama Bear's Caribbean Glycerin Shave Soap
- Fitjar Lathering Up Shaving Bowl
- Dubl Duck Goldedge
- Kanayama Cordovan #60000
- WTG/XTG
- J&E Atkinson's I COLONIALI, Sooting Aftershave Emulsion with Rhubarb
- Clinique Happy for men

H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #4816 Dátum: 2012. Szeptember 09. - 12:19:32 »
Mai  ;)

Krém: levendulás Castle Forbes
Borotva: Bismarck 5/8
Pamacs: TGN - Super Badger FAN 24mm wenge nyéllel

HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4817 Dátum: 2012. Szeptember 09. - 14:28:59 »
Magaszaki legyen boldog, mert szép az az Iwasaki.  :fetreng:
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #4818 Dátum: 2012. Szeptember 09. - 16:11:48 »
A mai borotválkozásom:

jav.:fonti

Pre: American Crew
Borotvakrém: Barbon
Borotva: Merkur HD
Penge: Derby Extra
Pamacs: Victoria Bechhofen Rein Dachs
After: Speick Sensitive

(Ebből csak az after és a pamacs az enyém, többi mint Cotagé. Ezúton is köszönet érte!)

(Nem sikerült normálisan betennem a képet...a linkje:
Hiába jelölöm ki és teszek elé után Img-t, ilyen kicsbe jön be. Mit rontok el? )
« Utoljára szerkesztve: 2012. Szeptember 09. - 16:53:48 írta fonthunter »

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #4819 Dátum: 2012. Szeptember 09. - 16:44:32 »
Cro', túl nagy a kép és ne használjátok a kepfeltoltes.hu-t, mert egy rövid idő után letörli a képeiteket!
A kép hosszabik fele ne legyen több 800 pontnál!
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #4820 Dátum: 2012. Szeptember 09. - 22:33:25 »
Köszi Fonti!  :sör:

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #4821 Dátum: 2012. Szeptember 11. - 18:01:47 »
A mai borotválkozásom:

Pre: American Crew
Borotvakrém: Barbon
Borotva: Merkur HD
Penge: Derby Extra
Pamacs: Victoria Bechhofen Rein Dachs
After: Speick Sensitive

(Ebből csak az after és a pamacs az enyém, többi mint Cotagé. Ezúton is köszönet érte!)

Igazán nincs mit. Örülök, ha működik a dolog!

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #4822 Dátum: 2012. Szeptember 12. - 10:33:56 »
Na uraim, a mai:

-zuhany, majd figaró bedörzsölve, mint pre
-figaró krém arcon habosítva victoria bechhofen pamaccsal
-három kör mühle r89, benne wilkinson classic @2
-hideg víz, timsó és a legvégén proraso as

Mondjuk 9/10, mivel a nyakam alján megint volt pár vérpötty.
Mivel nemrég -két hete- költöztünk el Nyíregyházáról Százhalombattára és új lakhelyemen is borotválkoztam már 3-4 szer. Amit megfigyeltem, hogy a nyakam legalján bőr, többször pontvérzés, vagy egy kicsit nagyobb vérpetty is lesz. Ezt az első-második alkalommal még a saját "kezem" számlájára írtam, de a mai után inkább hajlok arra, hogy a víz az, ami miatt -szerintem- más lesz a hab és az másképp hat. A szoftverek-hardverek ugyanazok, mint amit előző lakhelyemen használtam, és szerintem a technikám sem változott negatív irányban, úgyhogy marad a víz. Megpróbáltam kideríteni, hogy Battán milyen keménységű a víz, de nem találtam infót... Elvileg a nyíregyházi víz az a "közepesen kemény" kategória, bár tapasztalat szerint ez a keménybe hajlik, bár így sem közelíti meg mondjuk a pécsi vizet. Úgy gondoltam, hogy a battai víznek jóval lágyabbnak kell lennie -bár nem tudom miért gondoltam...

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4823 Dátum: 2012. Szeptember 12. - 13:38:44 »
Lehet, hogy Battán túl olajos a víz... :crazy:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető spiska

• Törzstag
« Válasz #4824 Dátum: 2012. Szeptember 12. - 15:53:38 »
Akkor inkább jobban csúszna!  :crazy:
... talán talán, talán nem ...

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4825 Dátum: 2012. Szeptember 12. - 16:07:27 »
Lehet, hogy attól csúszik, és ezért vágja meg magát! Viccet félretéve: Nem hiszem, hogy a víz lenne az oka, inkább valami más, egyéb körülmény (még fáradt vagy a költözködéstől, ideges, stb...) Legalábbis nekem az utazgatások alkalmával a víz milyensége kimerül abban, hogy könnyebb, vagy nehezebb habot képezni, a többi általában pillanatnyi lelki és fizikai állapoton múlik, pedig nem tartom magam kifejezetten ügyesnek, még rám fér jó pár év rutin.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #4826 Dátum: 2012. Szeptember 12. - 16:26:35 »
Halkan, de komolyan én is megjegyezném, hogy az okozott irritációnak szerintem sincs túl sok köze a vízhez, de a víz milyensége torzítja a szappan -jól megszokott- tulajdonságait.
(Ha olyat láttok az összetételben, hogy EDTA, ő az egyik aki szavatolja, hogy ez a torzulás a legcsekélyebb legyen)

Illetve a keményebb víz a bőrre is másként hat, úgyhogy áttételesen, közvetetten okozhat érdekességeket. yoee- Szerintem hozzászoksz gyorsan.

Itt egy térkép, hogy ki milyen köményet iszik. http://www.vgfszaklap.hu/images/cikkkepek/2003/6/terkep.jpg       

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4827 Dátum: 2012. Szeptember 12. - 17:07:14 »
Péter, 2003-as "nagyvonalakban" térkép, csak azért linkeltem be, hogy yoee-nak legyen fogalma hova is költözött vízügyileg. Százhalombattán szerintem is keményebb a víz ( a Duna vízeiből), mint Nyíregyházán, de ez azért egyáltalán nem biztos.

A vízkövesedésnek önmagában csak az oldott ásványi sókhoz lenne köze, de, hogy miként és hogy csapódik ki, ez ennél bonyolultabb. A vizkezelési módszerek is más-más eredményt hoznak, nem beszélve a pH értékekről, a hőingadozásról és pl. az otthoni páratartalomról. Ezekből kifolyólag kb csak annyit fogunk tudni mérni otthon, hogy valamennyi oldott ásvány van a vízben, de, hogy ténylegesen mi és mennyi és hova sorolható (az észrevételed is alátámasztja ezt) azt nem fogod tudni a csapról egyértelműen leolvasni.   

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4828 Dátum: 2012. Szeptember 12. - 17:32:29 »
Nagyjából azért választ ad. Pl. majdnem egész Bp a szentenderei szigetnél kb. Horány magasságában található viztározóból kapja a vizet. Az meg Dunavíz. Százhalombatta is Dunavízből nyeri az ivóvizet ( Még ha más kút, akkor is alapvetően Dunavíz) Nyíregyháza ugyebár meg biztosan nem az. Az az egy biztos, hogy ott más az összetétele. Lehet egyébként kostolás útján is következtetéseket levonni. Talán az még megbízhatóbb otthoni labor, mint a vizcsapot figyelni. Nálam a bejövő vízvezetékre helyezett nagyon erős mágnes is megváltoztatta a vízkővesedés tulajdonságait. No igaz azt igérték, hogy nagymértékben fog csökkenni a vízkő (ez nagyon nem lett igaz), de mégsem volt kidobott cucc, mert sokkal könnyebb leszedni a kicsapódott vizkővet. Szóval még a mágnes is befolyásolja a folyamatot. Abban is biztos vagyok, hogy a borotválkozási élményt is befolyásolja a víz minősége, de, hogy mennyire, az egy nyitott kérdés.     

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #4829 Dátum: 2012. Szeptember 12. - 18:05:57 »
Nem...a topshopos cuccokkal amúgy is hadilábon kell állni! Ez egy elég kicsi, de nagyon erős 2 részes mágnes amely átöleli a csövet, vizkezelési boltokban kapható, de azt hiszem igazából be lettem palizva, mert enélkül is élet az élet. Mindenesetre a szerelő kezéről az ujjpercén simán 8 napon túlit alkotott, mikor felrakás közben mellé csúszott, olyan erős ;D, akkor még teljes volt benne a bizodalmam...  :fetreng: (örülök, h újra "beszélgetünk", maradjon így, majd én is igyekszem...) 

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici